5 lucruri pentru vară cu aer de vacanță pe care le poți face la mașina de cusut
Piscină, plajă, picnic sau grătar la iarbă verde, cu toții așteptăm aceste momente frumoase din sezonul cald. Tocmai de aceea, credem că ar fi distractiv, cât și util, să coasem la mașina de cusut câteva lucruri pe care le poți folosi în această vară. O pătură de picnic patchwork din pătrățele colorate care să susțină buna dispoziție la iarbă verde sau o geantă de plajă în culori vesele care să-ți dea o stare de bine, dar să-ți încapă și toate lucrurile pe care le iei la plajă, sunt doar câteva dintre minunățiile pe care le poți face la mașina de cusut.
Fie că vrei să îți înveselești locuința cu accente colorate de vară sau să intensifici atmosfera de vacanță cu texturi delicate, creațiile acestea îți vor transforma frumos ambientul și îți vor da o stare de bine și un aer de vacanță.
Îți prezentăm care sunt lucrurile pentru vară pe care le poți coase la mașina de cusut indiferent de experiența pe care o ai, deoarece sunt proiecte simple, foarte ușor de realizat. În plus, dacă sunteți începători în croitorie, există tipare de croitorie care vă îndrumă pas cu pas pentru a realiza proiectul dorit. Aveți nevoie bineînțeles de o mașină de cusut, de diverse materiale în funcție de proiectul pe care vreți să-l faceți și de mult entuziasm, de care suntem convinși că nu duceți lipsă.
Iată așadar cele 5 lucruri pentru vară pe care le puteți face cu propriile voastre mâini, și mașina de cusut bineînțeles:
- Pătură patchwork pentru picnic
La iarbă verde în propria ta curte sau într-un decor de vis la munte, cu o pătură patchwork de picnic, creată din bucăți diferite de material, aranjate într-un stil aparent haotic, te vei bucura de relaxare deplină. Vara este momentul perfect pentru picnicuri, așadar o pătură dublă, rezistentă la umiditate, este un lucru pe care cu siguranță îl vei folosi de foarte multe ori. Însă, de ce să alegi o pătură banală, când poți crea tu însuți un produs unic, în culori vesele, care să îți dea o stare de bine de fiecare dată când îl privești.
În cazul în care nu știai, patchwork-ul este o tehnică de cusut prin care se unesc bucăți de material variate, care pot avea forme geometrice diferite. Cel mai important lucru atunci în realizarea unui patchwork este să dai frâu liber imaginației. Dimensiunile și formele patch-urilor (petice) pot diferi pentru realizarea unor modele cât mai spectaculoase, însă trebuie ca “dezordinea” să fie controlată de un simț estetic.
Ideea este să alegi un material rezistent la apă pentru partea care va sta pe iarbă, de exemplu poți folosi o față de masă din vinil. Astfel, nu îți vei face probleme de roua dimineții, ceea ce o face perfectă pentru iarba verde, și este suficient de mare pentru a adăposti mai multe persoane când veți lua masa. Ai posibilitatea să pui între cele două straturi un material moale, dar în acest caz trebuie doar să te asiguri că folosești un ac de cusut special conceput pentru țesături mai groase, pentru a putea coase cele trei straturi.
- Geantă de plajă din material textil
Pentru că vorbim de o geantă încăpătoare, în care să-ți încapă prosopul sau pătura de plajă, loțiunea solară, o sticlă cu apă și eventual o carte de citit, ai nevoie de minimum 1 metru pătrat de material, asta în cazul în care îţi doreşti o geantă cu adevărat încăpătoare. Alege un material vesel, colorat şi spor la treabă. Modelul de geantă pe care îl realizezi nu trebuie să fie unul complicat, poate fi un pătrat sau un trapez, sau dacă vrei ceva mai deosebit alege un tipar geantă de plajă.
Ai o mulţime de variante pe care le poţi folosi ca barete – fie optezi pentru cureluşe din piele, fie pentru unele din plastic sau chiar pentru o sfoară groasă specifică stilului marinăresc. Şi gata, acum ai cea mai frumoasă geantă de plajă.
- Cort sau șezlong pentru copii
Dacă în vacanța de vară ai de gând să-i oferi copilului noi oportunități inedite de joacă, ce spui de un cort sau un șezlong din material textil, pe care îl poți face foarte ușor la mașina de cusut. Unul dintre cele mai simple modele este tip teepee sau așa-numitul cort de indieni. Ai nevoie de 6 bețe lungi, material (2-3m în funcție de mărimea cortului) și accesorii de prins. Parii se vor așeza în formă de cerc și vor fi uniți și bine legați în partea superioară.
Designul cortului îl poți adapta după propriile preferințe, de exemplu poți face ”ferestre” adică vei tăia materialul în anumite zone și vei face clapete ce pot fi strânse și prinse cu un nasture, atunci când dorești mai multă lumină. Dacă ai totuși nevoie de ajutor în realizarea cortului, te poți folosi de ajutorul tiparelor de croitorie. Propunerea noastră este un tipar cort -scaun suspendat în care garantăm că micuțul sau micuța ta se vor distra de minune.
- Napron pentru masă ( Placemat)
Dacă ești începător în croitorie, nimic nu e mai simplu decât realizarea unor naproane pentru masă, deoarece vorbim doar de cusături drepte. Pentru că e vară, alege materiale colorate sau cu imprimeuri vesele, în nuanțe vii, inspirate din natură. Dacă vrei să faci modele mai deosebite ai posibilitatea să accesorizezi naproanele cu dantelă de bumbac pe care o găsești la magazinele de mercerie sau să brodezi diverse modele cu ajutorul unei mașini de brodat.
Dacă îți place stilul rustic poți alege pentru naproanele de masă o pânză de sac, cânepă sau in, și poți decupa din diverse materiale verzi modele stil frunze de diverse mărimi pe care să le suprapui pe naproane și să le coși la mașina de cusut.
- Prosop – pătură de plajă
Personalizarea lucrurilor și confecționarea obiectelor după propriile gânduri și idei este un lucru grozav în croitorie deoarece îți permite să creezi conform propriilor gusturi și nevoi, să adaptezi, să modifici sau să reutilizezi pentru a economisi bani. Pornind de la acest fapt, ne-am gândit că ideea unui prosop de plajă tip pătură este pe lângă super utilă și de ce să nu recunoaștem… economică.
Conceptul este la fel de simplu cum sună: practic coși câteva prosoape între ele pentru a face o pătură de plajă. Dacă ai două prosoape mari le poți tăia pe jumătate, astfel încât bucățile similare să fie puse pe diagonală, dacă ai prosoape mai mici le poți așeza astfel încât să creeze un design plăcut. Pentru că se vor vedea cusăturile, alege un material simplu din bumbac pentru cealaltă parte, de exemplu o bucată dintr-un cearșaf cu un design vesel.
Dacă ai nevoie de inspirație și ajutor în proiectele tale la mașină de cusut te așteptăm pe cusutsibrodat.ro sau pe tiparedecroitorie.ro unde vei găsi atât sfaturi pentru începători în croitorie, cât și ustensilele potrivite pentru a te apuca imediat de lucru! Spor!
Lasă un răspuns