10 idei de cadouri de Crăciun pe care le poți realiza la mașina de cusut

10 idei de cadouri de Crăciun pe care le poți realiza la mașina de cusut

Se apropie sezonul sărbătorilor de iarnă și cu precădere Crăciunul, ceea ce înseamnă că este timpul să scoți mașina de cusut și să începi să faci cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi. Această listă de proiecte de cusut de Crăciun include cadouri practice pentru copii și adulți, foarte ușor de confecționat. 

Nu știi sigur ce anume să coși? Avem 10 idei de cadouri de Crăciun pentru a-ți găsi inspirația. Asigură-te că ai toate lucrurile necesare, de la o mașină de cusut în stare bună, la accesorii de croitorie și materiale în diferite imprimeuri și texturi. Va trebui să ai totul la îndemână pentru ca toate piesele tale cusute să fie terminate la timp pentru ziua cea mare.

Așadar, să înceapă cusutul pentru Crăciun! Iată cu ce cadouri realizate de tine îi poți surprinde pe cei dragi:

  1. Șosetă de Crăciun

Un model de șosetă de Crăciun foarte simplu de realizat este perfectă pentru a folosi resturile de material care ți-au rămas de la alte proiecte. Dimensiunea depinde de lungimea materialului folosit. Dacă ai foarte multe bucăți mici poți merge pe un model patchwork.

Cantitatea de material necesară trebuie să fie suficient de mare pentru a tăia două forme de șosetă. Opțiunile de țesătură recomandate sunt fetru și blăniță artificială, deoarece vor da mai multă formă, dar poți folosi bumbac, poliester, lână sau altă țesătură care îți place. Un model clasic este cel realizat din catifea roșie și blăniță albă, dar poți folosi orice alte materiale dorești pentru modele personalizate, pline de creativitate. 

Nu uita să folosești acul de cusut și piciorușul presor potrivite pentru țesătura aleasă.

  1. Calendar de Advent

Este cea mai minunată perioadă a anului – pentru a coase cadouri pentru cei dragi și decorațiuni festive de Crăciun! Un calendar de Advent dintr-o țesătură ușor de cusut este modalitatea perfectă de a crea o nouă moștenire de familie care va dura ani de zile și va deveni o parte favorită a ritualurilor festive din copilărie!

Ai nevoie de un material (sau mai multe) pe care să-l folosești ca bază și de alte bucăți mici pe care să le transformi în cele 24 de buzunare cu zilele din decembrie până la Crăciun. Dacă ai diferite materiale cu imprimeu specific sărbătorilor de iarnă, poți face un calendar de Advent tip săculeți în care să introduci mici cadouri. Avantajul unui calendar de Advent textil este că este reutilizabil și poate fi folosit în anii ce urmea

  1. Brad textil decorativ

Dacă vrei să le oferi celor dragi o variantă de brad de Crăciun sustenabilă, ușor de depozitat și decorat, noi îți propunem brăduți textili, umpluți cu vatelină și ancorați pe o tijă de lemn. Trasează pe materialul dorit forma bradului, apoi decupează. Coase modelul pe față (nu este necesar să întorci materialul pentru ca brăduțul să-și păstreze forma ascuțită, lăsând un spațiu pe care să-l umpli foarte bine cu vatelină. 

Pune lipici pe bețișorul care va deveni trunchiul bradului și introdu-l în interiorul bradului. Pentru baza bradului poți folosi o bucată de material tip pânză de sac pe care să o umpli cu rumeguș sau orice material care oferă susținere, după care o strângi cu un șnur în jurul trunchiului. 

  1. Ornamente de brad

Cele mai simple ornamente de Crăciun pot fi realizate din fetru colorat, ușor cusut la mașina de cusut. În funcție de abilitățile tale de croitorie, materialele și elementele decorative de care dispui și preferințe bineînțeles, creează ornamente de brad diverse și colorate care să dea viață brazilor de Crăciun.

Le poți personaliza în funcție de persoanele cărora le faci cadou, de la culoare, elemente decorative precum paiete sau mărgele, până la forma și textura materialului folosit.

  1. Traversă pentru masa de Crăciun

Un cadou de Crăciun extrem de reușit pentru cei dragi care va face masa de sărbători mai colorată și mai veselă este o traversă pentru masă. Alege câteva țesături elegante de Crăciun din care să vă faci aceste traverse, apoi folosește mașina de cusut pentru a da viață proiectelor dorite.

Lasă-te inspirat de elementele clasice de Crăciun și decorează traversele pentru cei dragi cu fulgi de zăpadă, steluțe sau oameni de zăpadă, iar dacă dispui de o mașină de brodat atunci folosește-te de acest avantaj pentru a broda elemente decorative specifice Sărbătorilor de iarnă.

  1. Pernuțe decorative

Acest proiect ușor de cusut pentru cadouri de Crăciun pentru persoanele dragi din viața ta este unul dintre cele mai simple. Cu o mașină de cusut casnică poți crea pernuțe decorative care vor aduce zâmbete pe buze și mult confort celor norocoși să le primească.

Alege materiale pufoase precum catifea sau pluș și creează dimensiunile potrivite pentru pernuțele pe care vrei să le oferi cadou. Există o varietate de modele în funcție de experiența cu mașina de cusut, de la ușor și simplu pentru începători, până la modele mai complexe tip patchwork.

  1. Sacul lui Moș Crăciun

Ajută-l pe Moș Crăciun anul acesta cosând câțiva săculeți pentru acei prieteni care au copii și care vor să readucă spiritul magic în cel mai autentic mod. Acest săculeț poate fi folosit ca decorațiune de Crăciun, unde să plasezi câteva cutii frumos ambalate, și pe care să-l plasezi lângă brad. Văzând un astfel de sac plin de cadouri, cu siguranță va face pe oricine, indiferent de vârstă, să fie entuziasmat!

  1. Covoraș pentru suportul de brad

Un covoraș colorat pentru brad adaugă un element special decorului casei de Crăciun și face ca acele cadouri de sub copac să fie frumos evidențiate. Așadar, dacă vrei să aduci bucurie celor dragi cu un cadou practic și estetic, pune mașina de cusut la treabă și creează un covoraș textil pentru brad absolut încântător. Poți merge pe varianta clasică de pânză de sac pe care să adaugi diferite detalii precum fulgi de nea sau steluțe, sau dacă vrei o variantă mai simplă, alege un material roșu cu imprimeu și coase ca tiv un șnur alb cu ciucuri. 

  1. Coroniță de ușă textilă

O coroniță de Crăciun pentru ușă cu adevărat unică și specială va fi acest model textil. Ai nevoie în primul rând de o bază rotundă, fie din polistiren, nuiele sau din plastic. O vei înfășura cu o panglică, pe care apoi prinzi diferite funde, frunze și flori realizate din bucăți de materiale colorate. 

Elemente de design mici, precum mărgele, paiete sau fructe uscate aduc strălucire coroniței de Crăciun. Cerul este limita atunci când vine vorba de alegerile de material. Cu siguranță vei primi aprecieri din partea persoanei căreia îi dăruiești coronița, pentru că se va distinge de tot ce există pe piață.

  1. Coastere textile pentru căni

Suporturile pentru cănile de ceai sau de ciocolată pe care le bem în sezonul rece mai mult ca oricând pot deveni un cadou minunat de Crăciun. Sunt funcționale și estetice în același timp, și aduc culoare ambientului de Crăciun. Pentru a coase aceste coastere se recomandă un picioruș pentru cusături satinate sau un picioruș pentru cusături picot care te ajută să confecționezi un tiv rulat cu aspect absolut deosebit.  

Sperăm că toate ideile noastre te-au ajutat și ți-au oferit inspirație pentru a crea cele mai frumoase cadouri de Crăciun cu ajutorul unei mașini de cusut.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *