5 decorațiuni textile pentru masa de Crăciun pentru începători în croitorie

5 decorațiuni textile pentru masa de Crăciun pentru începători în croitorie

Cu aceste decorațiuni de Crăciun simplu de cusut, cu siguranță te vei relaxa înainte ca Sărbătorile de Iarnă să vină. Aceste proiecte de cusut nu trebuie să fie provocatoare și complicate, mai ales dacă nu ai experiență în cusut. Dimpotrivă, cel mai simplu mod de a te bucura de pasiunea ta și de magia sărbătorilor este păstrezi totul simplu și să alegi modele de decorațiuni de Crăciun ușor de realizat cu care poți decora casa.

 

Aceste idei de decorațiuni textile pentru masa de Crăciun pe care le-am adunat în acest articol sunt proiecte excelente pentru începători. Când se termină sărbătorile, poți depozita aceste meșteșuguri decorative într-o cutie, astfel încât să le poți folosi în continuare pentru anul viitor. 

Creează cât mai multe dintre aceste ornamente de Crăciun, pentru a decora masa de Crăciun, dar și pentru a le oferi cadou invitaților. Alege materiale cât mai frumoase, în culorile specifice Crăciunului, și pregătește mașina de cusut pentru lucru și vei fi gata pentru Sărbători în cel mai scurt timp!

  1. Față de masă sau traversă

Un proiect foarte simplu de realizat dacă dispui de materialele potrivite și de o mașină de cusut este fața de masă. Ai nevoie bineînțeles de un material sau poate chiar de mai multe dacă vrei o față de masă cu o notă specială. De exemplu, poți combina un material de pânză uni, cu o bordură dintr-un material colorat cu imprimeuri de iarnă. Modelul pentru fața de masă depinde de modul în care alegi să-ți decorezi casa de Crăciun pentru a se potrivi cu ambientul general.

De asemenea, dacă dispui de o mașină de brodat, poți alege un material simplu, într-o nuanță uni, pe care să-l brodezi cu un model specific Sărbătorilor de iarnă: brăduți, fulgi de nea, oameni de zăpadă, globulețe etc. Totuși, dacă îți dorești un proiect mai ușor, poți începe cu o traversă de masă. Alege un material de impact, care să iasă în evidență pe masa din lemn, de preferat în nuanțele specifice Sărbătorilor de iarnă: roșu, verde, auriu sau argintiu. Măsoară cu atenție masa pentru care realizezi fața de masă de Crăciun și taie cu atenție, după care alege o cusătură dreaptă sau una decorativă pentru un efect deosebit.

  1. Șervețele de masă

Indiferent cât de extravagante (sau nu) vor arata Sărbătorile tale de Iarnă, o masă frumos aranjată poate adăuga puțină bucurie zilelor tale festive. Șervețelele de Crăciun din material textil sunt un proiect de croitorie excelent pentru începători cu care poți începe când ți-ai achiziționat de exemplu o mașină de cusut nouă.

Indiferent dacă le pliezi într-un mod creativ, le treci prin inele de șervețele sau pur și simplu le așezi lângă masă, șervețelele de Crăciun sunt un element decorativ atent pentru orice aranjament de sărbători. 

  1. Brăduți decorativi de Crăciun

Ce modalitate mai bună de a-ți decora masa de Crăciun decât cu un brad de Crăciun în miniatură care să aducă veselie și culoare mesei de Sărbători. Există pe internet foarte multe modele de brazi textili pe care îi poți face, recomandarea noastră este să începi cu un model cât mai simplu. 

Primul pas este să alegi un material frumos, verde, roșu sau cu imprimeuri jucăușe, după care să desenezi șablonul de brad. O înălțime potrivită este de aproximativ 20- 25 cm în lățime, dar depinde bineînțeles de mărimea mesei și ce îți dorești să mai așezi pe ea. Umple cu vatelină brăduțul și fixează-l pe un băț mai gros. Pentru a putea sta în picioare, există mai multe modalități, de la un borcan mic umplut cu nisip, învelit într-un material tip sac, până la o bucată de lemn sau un mic coșuleț făcut din sfoară. Totul ține de imaginația ta și de îndemânare.

  1. Aranjament de masă

Dacă vrei să-ți surprinzi invitații la masă cu un decor spectaculos și să-i impresionezi cu abilitățile tale în croitorie cu mașina de cusut, ce spui de un aranjament de masă? Poți începe prin a crea decorațiuni textile în diferite forme, din bucăți mici de materiale, rămase de la alte proiecte de croitorie. Le umpli cu puțină vatelină pentru a le da o textură mai fermă sau dacă materialul este unul rigid, așa cum este fetru sau pâsla, atunci e suficient doar să le coși. De exemplu poți crea globulețe, stele, frunze, inimioare sau brăduți pe care să-i prinzi într-un aranjament cu crenguțe de brad.

Așadar, mai ai nevoie de câteva elemente de decor pe care le poți achiziționa din magazine de decorațiuni sau bricolaj, precum crenguțe de brad sau vâsc, crenguțe cu flori sau fructe uscate sau de plastic.  

  1. Suport pentru tacâmuri

Dacă ai invitați la masa de Crăciun și vrei să aduci o notă de eleganță întâlnirii, chiar dacă petreceți acasă, decorează masa cât mai festiv, așa cum s-ar întâmpla dacă ai merge la un restaurant. 

O idee de decorațiune pentru masă, pe care fiecare invitat o va aprecia este un suport special de tacâmuri, realizat dintr-un material frumos, pe care să-l aranjezi sub farfurie, dar care să curprindă și un spațiu speciale pentru tacâmuri, ca un mic buzunăraș în lateral.

Așadar, dacă ți-au rămas o mulțime de țesături de la diferite proiecte pe care le-ai făcut anterior la mașina de cusut, sperăm că ideile noastre ți-au fost de ajutor și suntem convinși că masa de Crăciun va fi una absolut fermecătoare! 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *