TOP 10 proiecte de cusut perfecte pentru toamnă

TOP 10 proiecte de cusut perfecte pentru toamnă

În lumea modelelor de cusut, avem o mulțime de lucruri care pot fi folosite ca decorațiuni de toamnă. Există pernuțe decorative, fețe de masă, coșulețe textile și multe alte lucruri cu care putem crea un ambient deosebit. Există, de asemenea, câteva accesorii și ținute pe care le purtăm toamna pentru a intra și mai bine în atmosferă. 

Proiectele de cusut cu tematică de toamnă sunt nenumărate și practic îți vine greu să alegi cu care să începi. Unele dintre aceste proiecte sunt ideale pentru decorarea casei, iar altele sunt pentru a te accesoriza în timp ce te bucuri de aer curat. 

Unele dintre aceste proiecte sunt foarte utile în bucătărie, iar altele vor fi minunate pentru sărbătorile toamnei. Pentru a începe propriile proiecte de cusut de toamnă acasă, vei avea nevoie în primul rând de imaginație, o mașină de cusut și câteva accesorii de croitorie și vei putea face:

  1. Eșarfe

Pentru că toamna începe să bată vântul și vremea se schimbă, o eșarfă dintr-un material moale care să te apere de frig, dar să devină și un accesoriu accent în ținuta din sezonul rece, este o idee cu care poți începe. 

Eșarfele Infinity sunt cusute dintr-un material dreptunghi și sunt potrivite pentru începători. practic se cos capetele ”tubului”. Construcția este ingenioasă și foarte ușor de făcut. Pot fi purtate ca o răsucire în jurul gâtului sau pur și simplu purtate lung. Acest proiect ușor este foarteușor de realizat, nu ai nevoie decât de un metru de țesătură și de o mașină de cusut. 

  1. Quilturi și păturele

Aerul rece care începe să se simtă mai ales dimineața sau seara și aroma bogată de toamnă te îndeamnă la tihnă și leneveală mai ales în weekend când poți sta pe balcon, terasă sau în grădină. Te poți bucura de aerul curat al lunilor de început de toamnă stând tolănit cu o carte, dar protejat de o pătură călduroasă. 

Unul dintre proiectele preferate ale pasionaților de cusut este quiltul. În fucnție de experiența ta la cusut , alegând bucățile de material potrivite, la fel ca la tehnica patchwork. Povestea ta de toamnă poate avea ca protagoniști: frunze, dovleci, conuri, diverse fructe, mai ales mere, prune, struguri.

O pilotă va adăuga un pic de farmec decorului tău de Halloween. Deosebite pot fi și pilotele cu imprimeuri mari și distractive de Halloween, în care sunt intercalate imprimeuri portocalii și negre. Folosirea portocaliului, negrului și griului îi conferă vibrația de toamnă, în special Halloween. 

Pentru aceste proiecte vei avea nevoie de cât mai multe bucăți de materiale cu printuri diverse de la alte proiecte de cusut, dar și de câteva bucăți de materiale noi de diverse texturi plus vatelină, de o mașină de cusut cu funcție de matlasare. La mașinile obișnuite pentru matlasare e nevoie de accesorii de croitorie speciale precum un picioruș pentru matlasare. Ghidajul pentru matlasare furnizat cu mașina te va ajuta să coși linii drepte și perfect paralele.

  1. Pernuțe decorative

Niciun sezon nu este complet fără un set de pernuțe potrivite! Poți aduce culorile toamnei și tihna plăcută cu câteva pernuțe din țesături diferite și culori cu tematică de toamnă folosind tehnica patchwork. 

Cu o masina de cusut poți coase imediat câteva fețe de pernă sau pernuțe decorative pentru canapeaua din living. Un model superb de pernă este cel care are pe fundal un trunchi de copac ale cărui frunze aplicate sunt un amalgam de bucăți din diferite țesături, aranjate în forma unui copac toamna. Pentru mai multă textură ai putea folosi bucăți de fetru sau pluș. Astfel vei putea aduce farmecul toamnei în camera de zi, în camera copilului, dar și în dormitor.

  1. Perne pentru scaune

Îți place să stai seara la un pahar de vin cu prietenii la masa de pe terasă și ai nevoie de niște pernuțe pentru scaune confortabile? O idee inedită mai ales dacă ai multe bucăți de materiale de la proiectele de croitorie anterioare sunt pernuțele drăguțe cu dovleci patchwork.

Aceste perne de scaune sunt atât de simplu de construit și cusut. Măsoară șezutul scaunelor, lasă câțiva centimetri pentru rezerva de cusut și poți terece la treabă. umple-le cu un material moale pentru a fi cît mai confortabile sau îmbracă pernuțele vechi cu husele cele noi.

  1. Față de masă 

Cel mai ușor mod de a aduce toamna în bucătărie este cu ajutorul unor fețe de masă. Foarte distractivă este tematica merelor sau a dovlecilor, mai ales dacă îți place să creezi modele din materiale colorate. Pe o față de masă simplă, într-o culoare uni, de preferat in, poți atașa câteva detalii de impact precum dovleceii, frunzele sau fructele specifice toamnei. Taie bucățile de material în forma dorită și folosește o cusătură decorativă sau cusătura zig-zag de la mașina de cusut pentru a le aplica în partea de jos a feței de masă. 

  1. Coastere

Lucrurile simple, cum ar fi roller-coastere, traversele de masă și mici decorațiuni de perete pot adăuga o notă de toamnă casei tale. Alege materiale textile pe care nu le mai folosești, și creează câteva coastere pentru pahare și căni pentru a proteja masa.

Pe lângă faptul că sunt extrem de utile, dau o notă specială atmosferei din casă. Poți face coastere în forme variate, caracteristice toamnei, ghinde, frunze, dovleci, mere. Ai nevoie de câteva materiale colorate și șabloane pentru a obține forma dorită. Îți vei condimenta livingul sau bucătăria și te vei bucura în fiecare dimineață când le vei folosi la micul dejun sau la băutura ta preferată de seară.

  1. Suporturi farfurii

Dacă ai decis ca în această toamnă mesele în grădină sau pe terasă în aerul plăcut de seară vor deveni mult mai dese, atunci acest proiect îți va plăcea. creează suporturti textile pentru farfurii din materiale colorate în acord cu nuanțele toamnei.

Cel mai simplu se pot face din pâsla sau fetru galben, portocaliu, maro și roșu pentru simboliza frunzele colorate de toamnă.  Ai nevoie de mașina de cusut, instrumente de cusut și material (cca 30 X 45 cm pentru fiecare suport). Este de preferat ca materialul ales să fie mai rigid sau mai gros pentru a sta bine poziționat pe masă.

Petrecerile copiilor, serbările școlare sau Halloween-ul sunt câteva dintre momentele în care poți să folosești mașina de cusut pentru proiecte de cusut într-un scop distractiv. În plus, este mult mai eficient să-ți faci propria ținută, mai degrabă decât să o cumperi dintr-un magazin, deoarece o poți personaliza după cum dorești tu sau copiii tăi. 

Cu o mașină de cusut se poate crea rapid o ținută deosebită. Dintr-o vestă veche se poate face o haină de pirat perfectă. Dintr-o fustă pe care mama nu o mai poartă se poate realiza o super-pelerină de prinț sau prințesă.

  1. Bentițe 

Persoanele care iubesc sportul, drumețiile și mai ales alergările de dimineață, vor adora o bentiță care să le țină cald la urechi și frunte. Sunt ușor de realizat și nu ai nevoie decât de un material moale, care să absoarbă transpirația. 

Cel mai ușor de făcut sunt bentițele din bumbac sau fleece, o țesătură izolatoare sintetică folosită frecvent la articole sportive. Este foarte confortabil datorită greutății sale ușoare și calităților anti-transpirație, permițând evaporarea umezelii și blocând umiditatea din exterior. Mai mult, materialul este ușor de decupat pentru că nu se deșiră. Nu îți mai trebuie decât un șablon de bandă cu măsuri conforme, câteva accesorii croitorie (ață asortată, ace, foarfecă sau set rotativ de tăiere) și o mașină de cusut.

  1. Decorațiuni handmade de toamnă

Semnele de carte pot fi proiecte de cusut ușor de făcut dar cu impact emoțional mai ales dacă sunt date cadou la început de școală. Semnul de carte în formă de frunză nu este doar ușor de făcut și drăguț, ci îi poate încuraja pe copiii tăi să citească. 

Cum a venit toamna și a început școala, cei mici vor privi altfel cărțile cu semne simpatice. Poți folosi fetru sau fleece și un șablon de forma unei frunze care să încapă în paginile unei cărți. Frunza poate avea două fețe, una verde și una arămie, plus nervurile aferente (le poți coase sau eventual desena). Pentru fermitate vei pune înăuntru, după ce ai terminat cusăturile, un material mai tare, eventual plastic. Propune-le copiilor, weekend-ul acesta, să lucrați împreună la semnul de carte următor!

Sperăm că articolul nostru ți-a fost de ajutor. Alte informații utile vei găsi pe blogul cusutsibrodat.ro, iar dacă ai nevoie de accesori de croitorie, tipare de croitorie sau o mașină de cusut modernă, nu ezita să ne contactezi. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *