7 accesorii de croitorie care îți vor face munca mult mai ușoară

7 accesorii de croitorie care îți vor face munca mult mai ușoară

Cusutul și gătitul sunt două dintre cele mai vechi îndeletniciri ale femeilor care s-au transformat în timp în pasiuni. Indiferent care dintre cele două îți produce mai multă plăcere, un lucru este cert: ai nevoie de ustensilele și ingredientele potrivite ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor. La fel ca pregătirea mâncării care necesită ingrediente și condimente speciale, nu poți coase la fel de eficient, fără instrumentele necesare. Alegerea unei mașini de cusut bune este primul pas către realizarea unor proiecte de calitate profesională. Urmează achiziționarea unor accesorii de croitorie care îți vor face proiectele de cusut mult mai ușoare.

Există o mulțime de diferite tipuri de accesorii de croitorie utile, iar instrumentele de tăiere sunt unele dintre preferatele celor care lucrează zi de zi în arta cusutului. O țesătură tăiată corect, cu precizie, va oferi un rezultat mult mai frumos, fără să mai punem la socoteală faptul că nu vei distruge materialul. Însă, nu doar clasicele foarfece sunt importante în croitorie. Pe lângă o mașină de cusut de calitate, există accesorii care îți vor face munca mult mai ușoară, iar acestea sunt:

  1. Cutterul rotativ

Cutterul rotativ este absolut ideal mai ales când ai de-a face cu multe straturi de material. Tăietura acestuia este foarte precisă și rapidă, mai ales pentru linii drepte și lungi, fără să destrame materialul. Cutterul rotativ este excelent pentru cei cu sindrom de tunel carpian, artrită sau alte afecțiuni articulare ale mâinilor. Lamă rotativă va dura câteva luni bune de utilizare continuă, iar odată ce este tocită, o poți folosi pentru tăierea hârtiei. Asigură-te însă că ai o planșă autovindecabilă pe care să tai materialul și nu tăia niciodată pe o masă sau pe parchet deoarece le vei deteriora iremediabil.

2. Planșă autovindecabilă pentru tăiat

Dacă pasiunea ta este quiltting-ul și ai un cutter rotativ, atunci unul dintre accesoriile de croitorie care nu ar trebui să-ți lipsească este o planșă autovindecabilă. De preferat ar fi să alegi dimensiunea cea mai mare pe care ți-o permiți pentru a tăia materialul în siguranță. O poți curăța cu ușurință în baie, frecând-o ușor cu apă caldă și o cârpă mai aspră pentru a îndepărta firișoarele de plastic de la suprafață.

3. Foarfeca de ațe pentru broderii

O mulțime de oameni ar spune probabil că instrumentul lor de cusut numărul 1 este cuuterul de cusut. Este perfect adevărat, așa cum spuneam mai sus are precizia cea mai mare a tăieturilor. Dar, indiferent de experiența în croitorie și mașina de cusut, toată lumea face greșeli și are nevoie de acel ”prieten” credincios care să îi ajute să le remedieze. Această forfecuță poate fi atârnată pe o panglică la gât, astfel o vei avea mereu la îndemână. Este perfectă pentru tăierea firelor și colțurilor mici, mai ales când ești pe grabă și îți dorești eficiență. De asemenea, datorită lamelor fine se potrivesc chiar în interiorul unei cusături, astfel încât să poți tăia cusăturile greșite foarte ușor, cu șanse extrem de mici de a deteriora țesătura.

4. Pernuța pentru bolduri

Boldurile au un loc important în arsenalul de cusut al multor croitorese și pasionați de croitorie. Acestea însă trebuie depozitate corect pentru că, fiind extrem de fine, se pot pierde ușor, ceea ce poate duce la accidentări. Indiferent cât de multe bolduri folosești, păstrează-le într-o cutie specială sau de ce nu într-o pernă magnetică, pe care o poți face chiar tu. Ține cont că boldurile cu capete de sticlă sunt mai bune deoarece sunt foarte fine și nu vor face găuri în material, indiferent că vorbim de mătase. În plus, fiind atât de subțiri poți călca deasupra lor.

5. Rigla gradată

Indiferent dacă ești sau nu la început în domeniul croitoriei, nu te poți aștepta la rezultate excelente dacă nu măsori cu atenție. O riglă gradată este un accesoriu de croitorie foarte util în trusa de cusut, mai ales dacă munca ta se îndreaptă către patchwork și quiltting. Spre deosebire de oricare altă linie pe care ai văzut vreodată, rigla gradată pentru patchwork este versiunea unui calculator științific din industria cusutului. Cu grile, numere și unghiuri diferite imprimate pe fața riglei, totul este acolo pentru a te ghida și a te asigura că fiecare bucată de material este tăiată corect și se va potrivi perfect proiectului tău.

6. Metru de croitorie

Un metru de croitorie este absolut necesar în toate proiectele de croitorie, și nu este doar pentru pentru începători. Măsurarea materialul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a asigura succesul proiectului. După cum spune vechia zicală, „măsoară de două ori și taie o dată” în croitorie este absolut necesar să faci acest lucru, cu atât mai mult dacă vorbim de materiale scumpe. Ultimul lucru pe care îl dorești este să faci un articol vestimentar frumos realizat manual, dar mult mai mic decât ar trebui.

Dacă îți dorești un produs ușor de folosit, ia în calcul că există metru de croitorie retractabil, cu un design retractabil sau cu sistem de fixare.

7. Creta de croitorie

În mod inevitabil, va trebui să marchezi materialul care urmează tăiat sau cusut, indicând unde trebuie să tai sau să notezi liniile de cusut. Evident, nu poți utiliza un creion obișnuit, deci este o idee bună să investești într-o cretă de croitorie sau pixuri lavabile care nu vor păta materialul.

Indiferent dacă cusutul este o meserie sau un hobby ocazional, aceste accesorii de croitorie sunt esențiale și ar trebui să se afle pe lista de produse de cusut obligatorii. Aceste instrumente de cusut îți vor face cu siguranță munca mult mai ușoară!

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *