Vrei să-ți deschizi un atelier de croitorie? Produse de care ai nevoie pentru a începe
Ai un talent deosebit la cusut, croit sau modificat haine? Dacă primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la deschiderea propriului atelier de croitorie este o mașină de cusut, să știi că ai perfectă dreptate. Însă, așa cum probabil intuiești, ceea ce te-a determinat de altfel să deschizi acest articol este că pentru a înființa un atelier de croitorie ai nevoie de mai mult decât atât.
Atunci când te hotărăști să începi o afacere în domeniul confecțiilor sau al modei, primul pas pe care trebuie să-l faci este să aduni informațiile despre domeniul de activitate și să-ți faci un plan despre cum să-ți pui mai bine ideea în practică.
Cum să pui în practică ideea unui atelier de croitorie
Pornim de la faptul că ideea unui atelier de croitorie este deja stabilită, că planul de afaceri este pus la punct, că ai stabilit cum se va finanța acest business și că te-ai ocupat de formalitățile legale de deschidere a unei firme, și ne oprim la tipul de produse pe care vrei să-l realizezi și echipamentele de care ai nevoie.
Îți dorești să te specializezi în confecții femei, copii sau bărbați, retușuri croitorie, decorațiuni sau accesorii textile pentru casă? Pentru că în funcție de categoria de produse vei alege mașini de cusut și accesorii profesionale potrivite pentru business-ul tău, furnizorii de materiale, echipamente pentru angajați etc.
Dacă ești la început de drum, adică vorbim de un atelier de croitorie mic, recomandarea noastră este să îți specializezi cât mai mult producția și să te axezi pe un tip de produs pe care să-l faci la o calitate excelentă și la un preț competitiv. Este important să identifici o nișă în piață, să știi să atragi clienți care vor să-și modifice garderoba sau să o completeze cu articole de îmbrăcăminte de calitate, unice, realizate la comandă.
Produse utile într-un atelier de croitorie
În mod evident, spațiul este important într-un atelier de croitorie în care să îți poți desfășura activitatea și instala mașinile de cusut și materialele necesare creării produselor. Dar, odată spațiul ales, un atelier de croitorie indiferent de mărimea lui va avea nevoie de următoarele echipamente:
- Mașina de cusut. În funcție de specificul atelierului și produsele pe care le vei realiza, vei alege și mașina de cusut potrivită. Dacă vorbim de un atelier de croitorie mic, pentru început nu vei avea nevoie de o mașină de cusut foarte scumpă, dar în niciun caz nu alege un model de calitate inferioară, deoarece te va frustra enorm când ața se va încurca foarte des sau când piesele vor ceda după câteva folosiri. În cazul în care bugetul alocat atelierului de croitorie nu reprezintă o problemă, atunci este indicat să optezi de la bun început pentru o mașină de cusut profesională de ultimă generație, care te va ajuta să obții rezultate excelente într-un timp record. Însă, indiferent că mergi pe varianta unei mașini de cusut simple sau super-profesionale, cel mai important este să alegi un producător de top, întrucât de brandul mașinii de cusut va depinde performanța acesteia.
- Mașina de surfilat. Este importantă pentru a “sigila” cusăturile, ca produsul să arate bine și pe spate, nu doar pe față.
- Accesorii. Un metru de croitorie, ace de cusut de diferite mărimi (70, 80, 90 și 100), o foarfecă de calitate, câteva ațe de diverse culori (pentru început poți merge pe culorile clasice, alb/crem, negru, maro, galben, rosu, albastru și verde), câteva bobine (3-4 bobine care să corespundă cu mașina de cusut pe care o ai).
- Tipare de croitorie. După mașină de cusut și accesorii, cele mai importante elemente dintr-un atelier de croitorie sunt tiparele. Mai ales în producția de modă, tiparele de croitorie sunt piese foarte importante, pentru că reprezintă cea mai importantă formă care duce o idee de la schiță la produs finit. Tiparele de croitorie determină indicațiile de execuție ale unui produs, cum ar fi forma, mărimea, materialele și tipurile de cusături folosite. Cu cât ai mai multe tipare de croitorie, cu atât vei confecționa o gamă mai largă de articole vestimentare!
- O masă de călcat și un fier de călcat performant.
- Un manechin. Mai ales dacă vorbim de confecții de rochii, rochii de mireasă, altfel vei vedea produsul așezat pe un manechin, decât pe umeraș.
- Umerașe. Bănuim că nu mai e nevoie să-ți spunem de ce umerașele sunt importante într-un atelier de croitorie.
- Masă pentru croit. Ai nevoie de o masă de croit destul de generoasă. Dacă te gândești pentru început să îți faci atelierul de croitorie la tine acasă, ține cont că masa pe care o ai în bucătărie îți poate fi utilă, dar în mod sigur există un mare risc ca pe materialele folosite să apară în mod misterios tot felul de pete. Si e totuși un risc pe care ar fi bine să nu ți-l asumi.
- Un caiet și creioane pentru a-ți desene ideile. Orice idee îți vine în minte legată de schițe noi sau concepte de produse este bine să fie notată pe un caiet pentru a nu fi uitată în tumultul sarcinilor și lucrurilor de făcut într-un atelier de croitorie.
- Materiale. Am lăsat acest lucru la final nu pentru că nu ar fi important, ci dimpotrivă, are o importanță colosală. În funcție de ceea vrei să faci, vei alege materialele pe care le vei achiziționa. Dacă este vorba de un atelier de croitorie în domeniul modei și vrei produse de calitate superioară alege materiale din țesături naturale.
De asemenea, în funcție de activitatea pe care vrei să o faci în atelier, dacă vorbim de operații normale de coasere, tivire, brodare, de confecții de serie, materiale grele, piele etc, vei alege echipamentele necesare.
Cea mai importantă regulă a unui business de succes este ca antreprenorul să se concentreze asupra clienților și să înțeleagă care sunt nevoile acestora. Astfel, își va putea adapta serviciile în funcție de cerințele din piață. Să identifici din timp dorințele clienților și să le oferi produsele de care aceștia au nevoie înseamnă să ai un business de succes.
Dacă te afli în etapa de utilare a atelierului de croitorie mult visat și nu știi spre ce tipuri de mașini de cusut să te orientezi, îți oferim ajutorul nostru. Intră pe CusutsiBrodat.ro în categoria mașini de cusut sau scrie-ne un email la [email protected].
Comments (3)
[…] că înainte de a te gândi la o afacere în croitorie trebuie să ai în vedere Produsele de care ai nevoie într-un atelier de cusut. În mod evident, spațiul este important într-un atelier de croitorie în care să îți poți […]
Am nevoie urgent de oferta de preț pentru toată aparatura necesară deschideri unui atelier de croitorie
Am nevoie de sfaturi pentru a-mi deschide o afacere in croitorie retușuri, mulțumesc mult