5 semne că e timpul pentru o mașină de cusut nouă

5 semne că e timpul pentru o mașină de cusut nouă

  Dacă ai o mașină de cusut veche, cel mai probabil te-ai așatat foarte tare și îți place să coși cu ea. Însă, ca pentru orice lucru pe care îl folosim frecvent, vine un moment când utilizarea lui devine mai mult o corvoadă, iar eficiența proiectelor de croitorie scade. Așadar, dacă te regăsești în această situație și ai tot amânat momentul să cumperi o mașină de cusut nouă, ți-am pregătit un articol în care vei afla care sunt semnele care îți transmit că e timpul să faci o schimbare.

Achiziționarea unei mașini de cusut noi implică mai multe considerente și condiții de cumpărare pentru a lua o decizie informată. Dar, de multe ori poate fi greu să știi când este momentul potrivit pentru a-ți schimba mașina de cusut veche. 

Așadar, dacă actuala mașină de cusut nu mai funcționează bine și te confrunți cu cel puțin 3 dintre problemele de mai jos este momentul să spui DA unei mașini de cusut noi:

1. Cheltuiești timp și bani pentru reparația mașinii de cusut

La fel ca majoritatea pieselor de tehnologie, pe măsură ce o mașină de cusut îmbătrânește, eficiența ei poate începe să scadă. Dar, nu înseamnă neapărat că este momentul să o schimbi. Dacă observi însă că petreci nenumărate ore reparând mașina de cusut, este timpul să faci un upgrade. 

Acest lucru este valabil mai ales dacă plătești mult pentru reparații costisitoare, deoarece aceste cheltuieli se pot aduna rapid. De-a lungul timpului, toți acei bani pe care i-ai cheltuit reparându-ți vechea mașină ar fi putut fi destinați unei mașini de cusut noi, mai ușor de întreținut.

2. Ace de cusut care se rup frecvent

Când acele de cusut se rup frecvent, această problemă nu este cauzată neapărat de o defecțiune mecanică a mașinii. Acele se pot rupe în timpul cusutului atunci când:

  • Coși un material foarte gros cu acul nepotrivit;
  • Ai lovit accidental un bold prins de țesătură;
  • Nu înlocuiești acul suficient de des.

Cu toate acestea, dacă acele de cusut se rup sau se îndoaie, acest lucru ar putea indica, de asemenea, că există o problemă cu placa acului sau cu piciorușul presor. În acest caz, mașina de cusut are nevoie de o verificare profesională. Este probabil să existe o problemă cu caracteristicile mecanice care controlează sincronizarea acului de cusut cu celelalte părți ale mașinii cauzate de o degradare majoră. 

3. Cusături neuniforme

Cusăturile neuniforme, ondulate sau sărite sunt adesea rezultatul unei probleme simple de înfilarea aței care poate fi rezolvată prin reînfilarea firului superior. De asemenea, încearcă să schimbi acul și să vezi dacă acest lucru rezolvă problema. 

Dar, ca și în cazul acelor rupte, totuși, dacă este vorba de o mașină de cusut veche, cusăturile sărite ar putea indica o problemă cu sincronizarea piciorușului care va trebui reparată profesional sau schimbată cu o mașină de cusut nouă.

4. Probleme de tensiune a firului

Firul încurcat pe partea inferioară a țesăturii este un indicator comun al problemelor de tensiune. Când se întâmplă acest lucru, folosește cadranele de tensiune de pe mașina de cusut pentru a regla tensiunea firului. De asemenea, trebuie să te asiguri că firul se așază corect între discurile de tensionare. Dacă acest lucru nu îți rezolvă problemele, un profesionist poate avea nevoie să ajusteze controlul tensiunii.

Pe de altă parte, dacă mașina de cusut este foarte veche și observi că firul de ață se rupe frecvent, poate fi cauzată și de o reglare proastă a tensiunii inferioare și superioare. Dacă ai reglat corect tensiunile mașinii, ai solicitat părerea unui specialist în reparații și firul de ață încă se rupe, atunci trebuie să cumperi o mașină de cusut nouă

5. Mașina de cusut scoate zgomote ciudate

Dacă mașina de cusut a început să scoată zgomote ciudate în timp ce o folosești, ar trebui să te gândești în mod serios să o duci la reparat. Sunetele de șlefuire sau măcinare tind să sugereze că fie părțile mecanice ale mașinii de cusut trebuie să fie unse, fie că piesele s-au deplasat din loc. 

 

Dacă însă, piesele s-au uzat atât de tare încât nu mai pot fi reparate, atunci ai nevoie de o mașină de cusut nouă

Alte semne care indică momentul pentru o mașină de cusut nouă

De asemenea, mai există și alte situații care îți indică faptul că este timpul să îți cumperi o mașină de cusut modernă:

  • Mașina de cusut este mai veche de 10-15 ani. Chiar dacă nu ai folosit mașina de cusut în mod frecvent, noile modele de mașini de cusut vin cu caracteristici performante care îmbunătățesc ușurința și viteza de coasere, calitatea cusăturilor și rezultate spectaculoase.
  • Nu se poate coase cu orice tip de ață.
  • Lipsa capacității de a tensiona cusăturile în mod corespunzător.
  • Mașina de cusut veche este prea grea și nu o poți folosi în diferite contexte, nu o poți muta sau nu o poți lua cu tine când te deplasezi în alte locații.

Dacă ai fost afectat de oricare dintre problemele enumerate mai sus, credem că este momentul să iei în considerare actualizarea mașinii. Pentru a te ajuta în acest demers, pe Cusutsibrodat.ro vei găsi o gamă foarte variată de modele mașini de cusut, la diferite prețuri și caracteristici tehnice, pentru a găsi exact modelul care ți se potrivește cel mai bine. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *