7 motive pentru care broderia adaugă valoare unui produs

7 motive pentru care broderia adaugă valoare unui produs

Broderia este arta de a decora un material textil, folosind ațe colorate pentru a realiza un design decorativ. Procesul poate include, de asemenea, perle, mărgele și paiete. Este o artă vibrantă și colorată care datează de secole și apare în multe culturi și contexte diferite din întreaga lume. 

Cu ajutorul broderiei manuale sau computerizate pot fi schimbate cele mai mici și anoste lucruri în creații uimitoare, de la batiste la cuverturi mari, și mai ales pentru articole de îmbrăcăminte. În zilele noastre această broderie manuală a fost înlocuită în mare parte de broderia computerizată prin folosirea unor mașini de brodat de înaltă tehnologie.

Broderia poate face produsul să iasă în evidență dintr-o mulțime de produse asemănătoare și adaugă valoare oricărui obiect de îmbrăcăminte sau accesoriu textil. Dacă te-ai plictisit să porți mereu aceleași haine și mai ales aceleași tricouri sau cămăși pe care le regăsești și în garderoba altora, împrospătează-le cu un design simplu de broderie care va fi suficient pentru a-ți personaliza hainele. 

Un design brodat bine realizat va crea întotdeauna o impresie bună, o broderie aducând o mulțime de beneficii:

  1. Unicitate

Un design deosebit care să-ți ofere un look artistic te va face să te remarci din mulțime. O broderie originală poate face niște obiecte de îmbrăcăminte banale să devină virale. acesta este motivul pentru care multe persoane și-au deschis mici afaceri ce au la bază broderie pe diferite articole: tricouri, pălării, genți, portofele etc. Broderia le poate face nu numai unice, dar poate adăuga valoare hainelor. 

Chiar și companiile și corporațiile își pot promova brandul folosind haine personalizate – brodate. în acest caz, designul brodat trebuie să fie atent ales, să aibă un look profesional și să fie reprezentativ pentru companie.

  1. Durabilitate

Broderia poate crește durabilitatea unui articol, deoarece cusătura în broderie ajută la întărirea cusăturilor care altfel s-ar rupe cu ușurință. Un tricou sau o cămașă cu modele de broderie poate fi mai durabil decât unul obișnuit. 

Ațele de brodat folosite pot rezista la presiune mare și susținea calitatea țesăturii. Articolele vestimentare pe care le iubești pot rezista în timp un pic mai mult cu ajutorul unor mici opere de artă brodate.

Broderie computerizată poate costa mai mult decât imprimarea tradițională, cu toate acestea, longevitatea o face rentabilă. Modelele brodate de înaltă calitate arată extrem de bine mult timp, iar orice ai alege pentru a broda – o pălărie, o geacă, un tricou, o cămașă, un șorț, un prosop de plajă, un halat de baie, o pătură sau o geantă – le poți purta sau folosi iar și iar.

  1. Design atrăgător

Cui nu-i place să poarte haine frumoase și speciale care să atragă atenția celor din jur? Desenele brodate de pe tricouri sau cămăși pot fi complet personalizate. Broderiile sunt de diferite tipuri, modele florale, geometrice, citate sau orice alt model modele care îți definesc stilul. Poți broda numele echipei sau mascota și numele sau numerele membrilor echipei pe tricouri. Sau te poți răsfăța doar cu o broderie a unui design pe care îl iubești, poate chiar cu numele tău preferat de trupă sau chiar cu un desen al copilului tău.

Mai mult o haină personalizată cu ajutorul broderiei poate reprezenta un element din stilul tău personal cu care te remarci. Oamenii din jurul tău ar dori să aibă o conversație despre inspirația ta pentru broderie. Sigur vei deveni capta atenția în mulțime.

De asemenea, dacă vrei un cadou unic pentru un prieten, o rudă sau un coleg de muncă, un design personalizat brodat pe un tricou, o pătură sau un halat de baie, te poate ajuta cu succes.

  1. Versatilitate

O broderie poate face o ținută versatilă. Astfel un tricou poate deveni potrivi cu orice ocazie; o mulțime de aspecte diferite pot fi create folosind un singur tricou. Desenele pe care le creăm prin broderie, mai ales folosind mașinile de brodat sunt nelimitate. De asemenea, este distractiv să purtăm cămășile cu desenele pe care le iubim. 

În lumea modei, hainele brodate pot fi folosite atât în ținute casual, cât și elegante. Un articol de îmbrăcăminte brodat poate oferi un aspect mai special decât hainele simple, cu un strop de creativitate.

  1. Instrument de marketing

Hainele, mai ales tricourile și cămășile brodate sunt o modalitate excelentă de a face cunoscut numele unei firme, adică reprezintă un fel eficient de a face reclamă. Folosind broderie computerizată, cămășile brodate profesional pot fi o modalitate fantastică de a ieși în evidență din mulțime și de branding. Astfel, personalizarea uniformelor, a hainelor de lucru sau a accesoriilor este o modalitate excelentă de a crește expunerea mărcii. Cu aceste produse promoționale, îți poți impresiona clienții, îmbunătățind în același timp imaginea sau marca unei firme.

Unele companii creează articole dorite de public, cum ar fi pături de plajă și cămăși polo cu un design personalizat cu logo-ul lor și le vând sau le oferă ca gratuități  sau cadouri. Cele mai populare articole promoționale sunt tricourile, șepcile sau sacoșele textile.

Indiferent de industria în care lucrezi, articolele personalizate prin broderie te vor ajuta să îți dezvolți brandul și să faci o impresie bună clienților.

  1. Economie

Există mai multe tipuri de opțiuni de personalizare în această eră modernă, dar o broderie schimbă aspectul ținutelor tale și oferă un aspect unic. Cu alte tehnici de personalizare, cum ar fi serigrafia, poți fi limitat de tipul de țesături cu care se poate lucra. Dar cu broderie personalizată poți alege dintr-o mare varietate de materiale, inclusiv țesături mai groase, care pot fi dificil de imprimat, cum ar fi lâna sau denimul.

Ornamentele realizate prin broderie pot avea un cost mult mai mic în comparație cu alte forme de decorare, cum ar fi serigrafia sau imprimarea prin transfer termic. Acest lucru înseamnă eficiență din punct de vedere al costurilor. Mai mult în această lume în mișcare, toți ne dorim ca lucrurile să se întâmple mai repede și să fie de calitate. Designul pe care îl iubești se poate face cu ușurință cu ațele potrivite și un ac simplu și va oferi instant ținutei tale culoare, textură și un look unic.

  1. Repararea hainelor 

Cu toții avem hainele noastre preferate în garderoba noastră, iar când se deteriorează, poate fi o mică dramă. Pentru mici reparații și pentru a nu renunța la un articol preferat, o broderie poate fi o opțiune excelentă. O floare simplă, câteva steluțe sau orice alt model îți imaginezi, pot salva haina preferată și pot da un aspect cu totul.

Acest mod de a reface hainele care au suferit mici accidente, o pată sau o ruptură, poate fi un mod excelent pentru iubitorii de minimalism și pentru cei care cred în sustenabilitate și haine ecologice. Așadar, adăugarea de broderii la ținutele tale simple poate fi cea mai bună idee, deoarece ajută la reducerea risipei de haine.

Indiferent dacă folosești broderia pentru motive personale sau pentru afacerea ta creativă, proiectele de croitorie cu broderie computerizată sunt extrem de profitabile. O mașină de brodat va fi o investiție dacă vrei să adaugi originalitate și creativitate proiectelor tale de cusut. Poți monograma articole de lenjerie și prosoape, articole de botez, poți pune modele originale pe tricouri, bluze și cămăși, poți crește valoarea unor obiecte de îmbrăcăminte, sau chiar repara blugi rupți. 

Când vine vorba de broderie computerizată, opțiunile sunt nesfârșite, indiferent dacă lucrezi pentru a promova diverse afaceri sau vrei să creezi ceva personal pentru tine sau pentru cineva drag.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *