TOP 8 moduri creative de a prelungi o fustă sau o rochie la mașina de cusut

TOP 8 moduri creative de a prelungi o fustă sau o rochie la mașina de cusut

Dacă ai talent, imaginație și știi să coși la mașina de cusut, există o mulțime de moduri creative de a modifica articolele de îmbrăcăminte care nu îți mai plac sau au nevoie de retușuri. De exemplu, dacă ești o mamă de fetiță și te uiți cu uimire cât de repede crește fetița ta, în acest articol vei afla 8 moduri creative de a lungi o fustă sau o rochie. 

Cel mai simplu mod de a lungi un obiect de îmbrăcăminte este de a adăuga o margine de țesătură, dantelă sau ornamente, sub tivul original. Pentru orice fustă de bază în linie A sau cerc, se poate adăuga o nouă margine, cum ar fi o bucată suplimentară de țesătură contrastantă, o margine de dantelă sau o bucată de țesătură ornamentală pentru a o face mai lungă. Alungirea fustei este un proces creativ care îți va transforma piesa, totul depinde de talentul și imaginația croitoresei din tine.

  • Folosește panglici colorate diferit

Dacă una din rochiile sau fustele preferate au nevoie de o midificare pe lungime și vrei totodată să le înviorezi aspectul în același timp, folosește panglici colorate. Folosește mixul tău de culori preferate și eventual alternează panglici de lățimi diferite. Le vei coase cu ușurință la mașina de cusut, în prelungirea tivului, în ce ordine vrei și te vei opri când vei atinge lungimea dorită. Este trucul care merge cel mai bine pentru rochiile / fustele uni, dar poate merge și pentru imprimeuri mici, caz în care vei folosi panglici într-una dintre nuanțele de bază ale imprimeului.

  • Adaugă o bandă din aceeași țesătură 

Alege materialul pentru banda de lungit din aceeași țesătură sau o țesătură contrastantă, dar de aceeași calitate cu materialul de bază. Materialul poate fi asociat chiar cu bluza sau accesoriul pe care îl porți cu „noua” ta fustă. Nu utiliza țesături mai groase sau mai grele decât țesătura principală pentru că se poate deteriora forma produsului. Bucata de material poate fi cusută la fustă în moduri diferite, prin cusături direct la marginea de jos a fustei sau la căptușeala acesteia. 

  • Utilizează excesul de tiv

Această metodă ar trebui să funcționeze bine pentru a prelungi o rochie, atunci când lungimea suplimentară dorită este mai mică. Deci, dacă trebuie să adăugi doar un pic de lungime, rochia ar trebui să aibă suficient exces de țesătură la tiv pentru a acoperi lungimea suplimentară dorită și pentru a permite un tiv decent. Atenție, după ce ai desfăcut marginea tivului, îndepărtează firele în exces, și pentru a face ca urmele din tivul original să dispară, aburește materialul protejat cu un tifon cu fierul de călcat. 

Pentru finisarea căptușelii și a opri eventuala destrămare a țesăturii se folosește cusătura în zig-zag de la mașina de cusut. Pentru tehnică finală de finisare a tivului rochiei propriu-zise se folosește un singur finisaj pliat cusut care folosește o cantitate mică de tiv.

  • Adaugă volane din dantelă

Ornamentele de dantelă pot face un upgrade oricărui articol de îmbrăcăminte oricât de obișnuit ar fi. Acestea pot da un aer jucăuș unei ținute, mai ales dacă vorbim de un articol pentru copii. Cu un volan sau o terminație de dantelă se poate lungi orice fustă din denim, mai ales că denimul cu ornamente din dantelă este incredibil de popular. Pentru decorare se folosesc inserții de dantelă de diferite culori, dar dantela albă arată cel mai bine pe o fustă albastră sau albastru deschis. 

  • Intercalează o bandă de material deasupra tivului

 

Cel mai cool efect în acest caz, îl are intercalarea unor benzi din organza semi transparentă sau voal. Practic, poți tăia din fustă o bucată sau două, de lățimi diferite și apoi să atașezi între ele cu mașina de cusut, bucăți dintr-un material transparent în aceeași nuanță sau în nuanțe complementare. Fusta va părea că are o croială originală, iar efectul va fi unul extrem de feminin.

 

  • Folosește o căptușeală din tull

 

Este o modalitate simplă de a lungi o fustă sau o rochie de fetițe mai ales dacă aceasta are o bază voluminoasă. Poți adăuga o căptușeală de tull sub o rochiță din bumbac sau mătase, într-o nunață care să se potrivească cu materialul rochiei.

 

  • Folosește franjuri sau pene

 

Poți realiza o prelungire originală la o fustă sau rochie prea scurtă dacă utilizezi franjuri ca extensie. În acest caz, lungimea ținutei tale poate fi de la mini la midi. Franjurii sau penele pot avea aceeași culoare cu fusta sau culori complementare.

 

  • Folosește un volan brodat

 

Inspectează-ți cu atenție dulapul și poate găsești un articol vestimentar mai vechi cu o margine brodată care îți place, poate chiar rochia de mireasă pe care ai purtat-o la nunta ta. Taie acea bucată din folosește-o pentru a lungi articolul de îmbrăcăminte la care nu vrei să renunți sau căruia vrei să-i dai un nou aspect.

Folosindu-ți imaginația vei descoperi, pe măsură ce capeți experiență, o mulțime de idei ingenioase de a transforma hainele din propria garderobă sau a fetiței tale și de a le da un nou vibe. Mai mult, poți combina aceste idei practice pentru mai multă originalitate. Tot ce mai ai nevoie pentru a face acest lucru este o mașină de cusut pe care o găsești pe cusutsibrodat.ro.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *