Back to school: 10 idei de lucruri pentru copii pe care le poți face cu o mașină de cusut

Back to school: 10 idei de lucruri pentru copii pe care le poți face cu o mașină de cusut

Începutul școlii este momentul mult așteptat de copiii care vor să-și revadă colegii și profesorii pe care îi îndrăgesc. Pentru părinți, acest moment vine la pachet cu o mulțime de cumpărături în plus, atât pentru rechizite, cât și pentru diverse produse de care copiii au nevoie odată cu intrarea în colectivitate. Ce spui să-ți aduci contribuția într-un mod direct și să creezi chiar tu diverse produse pentru copii, în special pentru cei mici? Cu o mașină de cusut casnică vei putea crea diverse lucruri pentru copii, de la penare textile, sorțulețe pentru pictat, până la costume pentru serbare.

Iată 10 idei de lucruri pentru copii de care au nevoie la grădiniță sau școală și pe care tu le poți face foarte ușor la mașina de cusut:

  1. Penar pentru instrumente de scris

Copiii adoră produsele unice, care îi fac diferiți de ceilalți sau care stârnesc admirația. Un penar cu monogramă sau dintr-un material cu imprimeuri deosebit este o idee de proiect de cusut pentru copilul tău care începe în curând școala. Dacă ai ceva experiență la mașina de cusut există modele de penare pe internet care imită forma unui creion de scris, adică vorbim de o formă dreptunghiulară cu vârf ascuțit dintr-un material de culoarea neagră, o parte colorată la mijloc și un material roz la final pentru a da senzația că este guma de șters. Penarul se va închide cu fermoar sau bandă velcro.

  1. Ghiozdănel pentru grădiniță

Începerea grădiniței este o etapă dificilă pentru foarte mulți copii mici, deoarece trebuie să se desprindă de universul familiar, de acasă, și să se integreze într-o lume nouă, cu oameni și copii necunoscuți. Pentru a-i face această acomodare ușoară, o soluție poate fi confecționarea unui ghiozdănel de grădiniță care să conțină ”ceva” special. Nu aveți nevoie de foarte mult material, deoarece vorbim de un ghiozdănel de dimensiuni mici, în care nu trebuie să încapă mai mult decât sticla de apă și cutia cu gustări. Secretul confecționării acestui ghiozdănel este să conțină ceva ce îi amintește de casă, poate o jucările mică de pluș atașată, inițiala numelui său brodată pe partea din față sau materialul să fie unul care îi amintește de casă, lucru care să-l ajute se simtă în siguranță.

  1. Prosopel pentru masă

În special copiii de grădiniță, care învață să mănânce corect și îngrijit, obișnuiesc să ia masa pe un prosopel. Vei observa însă că aceste prosopele vin adesea pătate, așadar dacă ai o mașină de cusut îi poți face chiar tu mai multe modele pe care să le poate folosi prin rotație.

  1. Săculeț pentru pantofii de grădiniță sau echipamentul de sport

Copiii mici care învață în grădinițe obișnuiesc să poarte o încălțăminte specială pentru interior, care poate fi depozitată într-un simpatic săculeț textil pe care cel mic să-l recunoască ușor. De asemenea, și adolescentul tău care învață la liceu are nevoie de un astfel de sac din material textil ce poate fi ușor spălat, pentru echipamentul sportiv necesar la orele de sport.

  1. Portofel pentru banii de buzunar

Întoarcerea la școală înseamnă pentru cei mici pachețelul de mâncare, pentru cei mai mari probabil bani de buzunar. Fă-i o surpriză copilului tău și confecționează-i un portofel pentru bani, nu de alta dar e o formă de a-i arăta încrederea în el, de a-i stimula simțul responsabilității

  1. Pernuță de scaun sau de podea

În special micuții de grădiniță stau foarte mult așezați pe podea pentru a se juca sau pentru a asculta povești. O față de pernă este cel mai simplu proiect de cusut de realizat mai ales dacă ești începătoare în croitorie, în plus nu ai nevoie decât de o bucată mică de burete. În cazul în care nu ai burete, dar ai o pilotă sau pernă mai veche te poți folosi de interiorul acestora pentru a umple pernuța pentru copilul tău.

  1. Costum de serbare

Serbările de la școală, spectacolul de dans sau petrecerile carnaval sunt câteva dintre momentele când copilul are nevoie de un costum special. Cu o mașină de cusut este foarte simplu să-i creezi exact acel costum pe care și-l dorește.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *