Culoarea anului 2022. Ce culori se poartă în acest an în vestimentație

Culoarea anului 2022. Ce culori se poartă în acest an în vestimentație

Alegerea nuanței perfecte poate schimba complet aspectul unei ținute, fie că vorbim de o rochie cu o croială superbă sau de orice altă piesă vestimentară. Și, deși fiecare adoră să poarte culorile preferate și nuanțele care se potrivesc tenului, dacă lucrezi în domeniul fashion design și croitorie este bine să cunoști care sunt noile tendințe din fiecare an. 

Tendințele de culoare pentru 2022, care să te inspire pentru noi proiecte pline de creativitate, au fost dezvăluite de Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori. Potrivit designerilor de top ai modei, ne așteaptă un 2022 foarte solar. Verde lime, galben saturat, verde Kelly clasic și portocaliu apus de soare sunt câteva dintre nuanțele în tendințe care se vor regăsi în colecțiile de primăvară/vară 2022, fiecare având propriul său caracter special.

Very Peri – Culoarea anului 2022

Pantone Institute a anunțat culoarea anului 2022 care este o nouă nuanță de albastru, o „nuanță dinamică de albastru periwinkle cu un subton viu-violet-roșu”. Reprezentanții Pantone subliniază că Very Peri este cea mai veselă și mai caldă nuanță de albastru care introduce un amestec de noutate puternic. Pentru prima dată în 23 de ani de la lansarea programului Culoarea Anului, Pantone a creat o culoare nou-nouță care „reflectă inovația și transformarea globală care are loc”, spune Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone.

Culoarea anului 2022 – Very Peri – este definită de Pantone ca o nuanță dinamică de albastru rezultat dintr-o combinație de albastru care vine cu un ton calmant, alături de un ton blând de roșu care adaugă puțin însuflețire și energie. Very Peri emană o atitudine plină de bucurie și o prezență dinamică care încurajează creativitatea și exprimarea imaginației.

Ce culori se poartă în 2022 în vestimentație

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul Institut Pantone. Cele mai multe dintre ele s-au regăsit la Săptămâna Modei de la New York și de la Londra. Culori calde, pline de vibrație au învăluit piesele vestikentare care vor da tonul modei ce va veni.

Pentru culorile sezonului de primăvară-vară 2022, reprezentanții Institutului Pantone și-au dorit să aducă o paletă de nuanțe jucăușe și vibrante. Directorul executiv al Institutului a declarat că își dorește să le ofere oamenilor perspective noi și oportunități de a avea o abordare diferită față de viitor. 

Așadar, citește mai departe mai multe detalii despre nuanțele în tendințe în 2022 care se vor regăsi în creațiile vestimentare din acest an:

  • Radiant Yellow

Această tendință pentru primăvara/vara 2022 întruchipează perfect ideea unei dispoziții însorite. Galbenul este o culoarea pe care o să o regăsim în acest an, dar nu orice galben ci unul vibrant, puternic. În 2021, un galben pastel cremos a fost o opțiune șic pentru a opta pentru mai multă delicatețe, dar în 2022 este vorba despre nuanța solară clasică, aproape neon. Indiferent de felul în care vei folosi această nuanță în proiectele tale de croitorie sau de felul în care îl vom purta în outfituri, această culoare ne luminează cu siguranță starea de spirit.

  • Lime Vibrant

Verdele salvie a fost una dintre cele mai căutate nuanțe din 2021, așa că acest verde lime vibrant stârnește o adevărată explozie de energie pentru primăvara/vara 2022. Când folosiți această nuanță de vară în diferite creații vestimentare, evitați să o combinați cu alte nuanțe. Lăsați-o singură să capteze toată atenția, singurele accesorii care nu concurează sunt o încălțăminte albă sau neagră.

  • Hot Orange

Uitați de nuanțele pastel în sezonul de primăvară/vară 2022, acum este momentul să alegeți cel mai strălucitor portocaliu pe care îl puteți găsi și să îl purtați din cap până în picioare. Designerii au prezentat ansambluri portocalii monocrome în colecțiile lor din săptămâna modei, așa că da, în garderoba din acest sezon este permis oricât portocaliu îți dorești. Dacă vreți să adăugați puțin contrast puteți face combinații cu albastru sau negru.

  • Orchid Flower

Floarea de orhidee este o nuanță intensă de mov, intensă și energizantă, care vine cu o calitate extraordinară, care iese în evidență atât în mediul real, cât și în mediul digital, suficient de versatilă pentru a funcționa în orice anotimp. Într-o perioadă dificilă, așa cum este cea prin care trecem, acest ton de magenta saturat creează un sentiment de pozitivitate și evadare din cotidian. Orchid Flower întruchipează tendința de strălucire și nevoia de dopamină care a atins apogeul în toate industriile, pe măsură ce navigăm către o lume post-Covid. 

  • Popcorn 

Această culoare a untului, apărută în colecțiile de toamnă 2020, va sta în garderoba noastră din 2022 pentru multe luni de acum încolo. Această culoare crem gălbuie va continua să se regăsească în piese de prêt-à-porter și se va extinde în lenjerie și îmbrăcăminte cozy pe tot parcursul anului. 

  • Verde smarald

Simbolând armonia și creșterea, împreună cu regalitatea și rafinamentul, verdele smarald este culoarea perfectă pentru a ne reaminti să găsim echilibrul în acest an. Această nuanță energizantă se va regăsi în principal în designul interior, dar și în creațiile vestimentare.

Specialiștii în alegerea culorilor spun că avem nevoie și din punctul de vedere al culorilor de o schimbare, mai ales într-o perioadă aşa de complicată din cauza efectelor pandemiei. Este nevoie de echilibru, de lumină, de relaxare, de creativitate, de încredere, și putem redescoperi aceste valenţe ale vieţii şi prin paleta de culori pe care o purtăm prin piese vestimentare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *