Tipare de croitorie: 5 decorațiuni pentru casă pe care le poți face la mașina de cusut

Tipare de croitorie: 5 decorațiuni pentru casă pe care le poți face la mașina de cusut

Permite-ne să ne imaginăm motivul pentru care ai ajuns aici: tocmai ți-ai achiziționat o mașină de cusut nouă și vrei să încerci să faci un proiect ușor pentru a începe călătoria ta în tainele croitoriei? Sau poate că pur și simplu simți nevoia de o schimbare în propria casă, mai ales acum de când petreci mult în interiorul ei, și te-ai gândit să cauți tipare de croitorie pentru decorațiuni de casă? Indiferent care îți este motivul, înțelegem că ai nevoie de ajutor, iar faptul că ai ajuns la noi pe blog este primul pas în direcția potrivită.

Vestea bună este că există atât de multe proiecte de cusut pentru casă, care sunt perfecte pentru practicarea cusutului! Astăzi, ne-am gândit să vorbim despre decorațiunile de casă pe care le poți face cu mașina de cusut casnică, folosindu-te de tipare de croitorie sau nu, în funcție de ceea ce îți dorești sau de experiența ta în croitorie.

Iată, așadar 5 tipuri de decorațiuni pentru casă care se pot realiza foarte ușor la mașina de cusut. Toate aceste modele sunt ușor de realizat pentru începători, dar aceste proiecte sunt la fel de bune pentru croitorii cu experiență care doresc să aducă o pată de culoare în propria casă.

  1. Pernuțe decorative

Cel mai simplu proiect de croitorie pe care îl recomandăm oricui și-a achiziționat o mașină de cusut este fața de pernă. Pentru a face un model simplu nu ai neapărat nevoie de tipare de croitorie, ci de un material care îți place și eventual fermoar sau nasturi ca sistem de închidere. Pur și simplu coși drept un pătrat sau un dreptunghi în fucnție de forma pe care vrei să o ”îmbraci” iar la final în partea unde vei introduce perna vei face un tiv. Dacă vrei însă pernuțe decorative mai speciale, de forme diferite, cu elemente decorative precum mărgele, șnururi aplicate, atunci cea mai bună variantă ar fi să optezi pentru tipare de croitorie unde vei primi toate indicațiile necesare pentru ca proiectul tău să fie reușit.

  1. Perdele și draperii

Dacă ai o mașină de cusut casnică, nu este mare lucru să-ți confectionezi singură draperii și perdele, în loc să le cumperi gata făcute din magazin. Te costă mult mai puțin și le faci exact așa cum vrei, fiind nevoie de doar două-trei ore petrecute în fața mașinii de cusut.

Pentru draperiile și perdelele cu galerii șină, măsuratoarea este foarte simplă: masori din marginea galeriei și până la podea, apoi adaugi câțiva centimetri pentru tiv și pentru partea de sus unde vei pune rejansa. Pentru perdea, scade 1-2 centimetri, pentru că arată mai bine când este puțin mai scurtă decât draperia.

Bineînțeles că în afară de materialul pentru draperie sau perdea ai nevoie așa cum spuneam de rejansă. Este foarte important să fie de calitate, pentru că de ea depinde modul în care se va încreți perdeaua sau draperia. Sau poți alege o altă variantă de prindere, de exemplu cu bretele din material textil direct băgate pe bara galeriei.

  1. Lenjerie de pat

Dormitorul este camera în care decorațiunile textile sunt foarte prezente, pentru că logic patul ocupă cea mai mare suprafață, iar așternutul dictează în mare parte atmosfera camerei. Poți avea un dormitor foarte simplu, dar cu ajutorul unei lenjerii de pat de efect poți colora și transforma aranjamentul interior.

Lenjeriile de pat nu sunt complicat de făcut, dimpotrivă. Ai nevoie de mai mult material, în fucnție de dimensiunea patului tău, care să-ți ajungă pentru toate piesele pe care ți le dorești: fețe de pernă, cearșaf de pat și cearșaf de pilotă. Nu în ultimul rând, alege un material confortabil, cel mai potrivit fiind bumbacul.

  1. Față de masă, traversă sau naproane

Decorațiunile textile ne ajută să ne decorăm casa de la un capăt la celălalt. Dacă primele camere care îți vin în minte sunt dormitorul și livingul, vrem să-ți spunem că și bucătăria poate fi înviorată cu decorațiuni textile făcute chiar de tine la mașina de cusut. Dacă îți dorești proiecte complicate poți intra pe tiparedecroitorie.ro și să-ți alegi de acolo modelul de napron, mănuși de bucătărie saualte decorațiuni textile de bucătărie care îți plac cel mai mult.

Dacă vrei însă un proiect simplu, atunci o față de masă dreptunghiulară este decorațiunea de bucătărie cu care poți începe. În primul rand stabilești dimensiunile feţei de masă, lungimea şi lăţimea, orientându-te după mărimea mesei şi cât vrei să coboare pe laturile mesei. Adaugă în plus 2-3 cm pentru tiv.

  1. Perdea de duș

Dacă și în baie simți nevoia de schimbare, nu te sfătuim să schimbi gresia sau faianța, pentru că știm cât de mare poate fi efortul. Însă, îți recomandăm să alegi ceva mai ușor de înlocuit cum sunt decorațiunile sau perdeaua de duș pe care o poți realiza chiar tu la mașina de cusut. Nu credem că ai nevoie neapărat de tipare de croitorie, ci mai degrabă de un material care să oprească apa, nu neapărat plastic, ci un poliester rezistent la apă, cu un imprimeu vesel. Schimbând decorațiunile textile, schimbi rapid și atmosfera băii tale, așadar alege nuanțele preferate în acord cu nuanțele existente.

Din camera de zi până în dormitor și din bucătărie până în baie, orice spațiu îl poți colora cu ajutorul decorațiunilor textile pe care le poți face chiar tu la mașina de cusut casnică. Important este să-ți alegi o temă de decorare (motivele decorative), nuanțele preferate și texturile potrivite și pentru proiecte mai complexe tipare de croitorie.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *