7 accesorii textile de efect pe care le poți face rapid la mașina de cusut

7 accesorii textile de efect pe care le poți face rapid la mașina de cusut

Orice pasionat de croitorie dorește să-și îmbunătățească permanent abilitățile de cusut. Unii dintre noi urmează cursuri sau învață din cărți ori tutoriale, alte persoane practică în fiecare zi, încearcând și testând cât mai multe tehnici de cusut. Când ne îmbunătățim abilitățile de cusut, putem crea proiecte diferite și chiar ne putem transforma pasiunea într-o sursă de venit.

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți tehnica de cusut, dar stăpânirea elementelor de bază este abilitatea cheie ca să coaseți mai ușor. Dar, în loc să vă grăbiți să învățați cât mai multe tehnici posibil, o variantă ar fi să realizați lucruri ușor de cusut și extrem de satisfăcătoare ca rezultat.

Următoarele accesorii textile sunt ușor și rapid de făcut la mașina de cusut și pot fi cu ușurință personalizate, utilizând un amestec de țesături și accesorii, perfecte pentru cusut și brodat:

  1. Husă pentru cana/pahar de cafea

Creează-ți propria husă personalizată pentru paharul sau cafea de cafea sau pentru sticla cu apă, accesoriu ce îți va fi de mare ajutor când cafeaua este prea fierbinte sau dimpotrivă sticla cu apă, prea rece.

Nu ai nevoie de foarte mult material, optează însă pentru un material mai rezistent, mai gros sau apelează la tehnica quilting pentru a-i conferi un aspect mai rigid. Există o mulțime de idei pentru designul husei, poți opta pentru un model cu numele tău brodat, pentru atașarea unui sticker special pentru țesături, pentru alegerea unor cusături decorative sau poți alege un material simplu căruia să-i atașezi paiete sau mărgele. În funcție de sistemul de închidere dorit, ai nevoie de un nasture și o bucată foarte mică de elastic sau de o bucată de bandă de tip velcro.

  1. Mască pentru ghivecele de flori

Cauți o variantă unică și deosebită pentru a masca ghivecele plantelor de interior? Există foarte multe materiale pe care le poți folosi, cu un aspect extrem de inedit, precum hârtia cu aspect de piele, material confecționat din celuloză și latex, foarte versatil și rezistent. Imită extrem de bine aspectul unei bucăți de piele și combina proprietățile tesăturii și hârtiei.

Partea interesantă la această husă decorativă este că devine o mască de ghiveci cu un aspect absolut special, dar o poți fi folosi și pentru a adăposti tot felul de lucruri, similară cu un coș de depozitare.

  1. Husă pentru tabletă

Protejează-ți dispozitivele electronice depozitându-le în propria lor husă atunci când mergi în călătorie sau pentru a le feri de alte obiecte pe care le porți în rucsac. Chiar dacă există pe piață huse gata făcute, un model realizat de tine, personalizat stilului tău, este mult mai atrăgător. Nu este deloc dificil de cusut, important este să iei măsurile corecte, astfel încât tableta ta să fie menținută în cea mai bună stare.

O husă matlasată pentru tabletă, realizată cu tehnica quilting, este o alegere excelentă de a adăuga un strat ușor de protecție în jurul tabletei atunci când o transporți într-o geantă cu diverse obiecte ascuțite care o pot zgâria. În plus, vei avea avantajul că fiind realizat din material textil, husa este foarte ușoară, prin comparație cu o carcasă sau un suport din plastic. Dacă nu ai încercat până acum quiltingul, această husă pentru tabletă poate fi proiectul perfect pentru a începe, deoarece este o nouă șansă de a experimenta.

  1. Gentuță/săculeț pentru snakcsuri

Ți-ai propus să renunți la pungile de plastic pentru a contribui la binele planetei? Fie că împachetezi masa pe care o vei lua zilnic la birou, fie că o folosești pentru snacksuri pentru plimbări sau picnicuri, gentuța textilă este o opțiune ecologică. Optează pentru un material impermeabil pentru a evita orice mic accident. Ca sistem de prindere poți folosi fermoar sau bandă velcro.

Așadar, ai nevoie doar de o bucată de țesătură cu imprimeul dorit, impermeabilă sau cu o căptușeală dintr-o țesătură rezistentă la apă și o bucată de velcro – și apoi de câteva cusături la mașina de cusut. Poți face mai multe dimensiuni de astfel de gentuțe pe care să le folosești fie pentru pachetul de zi cu zi pentru job sau pentru mese de picnic ocazionale.

  1. Suport pentru ustensile

Periile de coafat din baie, pensulele de machiaj, accesoriile de croitorie, ustensilele de bucătărie sau sculele din garaj pot fi ținute într-un suport special, realizat din material textil. Optează pentru o țesătură rezistentă și ceva mai rigidă precum denimul, stofa sau pânza de cort, dar ține cont să folosești un ac adecvat și o ață de calitate, rezistentă.

Acest suport este o modalitate ușoară de a depozita orice ustensile și accesorii și deopotrivă de a le transporta în locurile unde ai nevoie. De exemplu, accesoriile de croitorie vor sta separate în interiorul unui suport inteligent pentru ustensile, dacă vei plasa buzunare împărțite pentru a se potrivi atât articolelor înguste, cât și celor largi. Ține cont ca suportul să poate fi rulat sau strâns, astfel încât să beneficieze de o depozitare cât mai compactă.

  1. Opritor de ușă sau de cărți

Cu un opritor de ușă cu model vesel, realizat din material textil și umplut cu nisip, vei avea o grijă în minus atunci când ai nevoie ca ușa să rămână deschisă, dar și un design unic și deosebit dacă optezi pentru un model simpatic. Același produs poate fi folosit și ca opritor de cărți în bibliotecă, tocmai de aceea îți recomandăm să scoți la iveala latura creativă și să creezi cele mai simpatice modele, mai ales dacă vorbim de camera unui copil.

Datorită greutății sale, acesta oprește ușa sau cărțile acolo unde vrei și impiedică lovirea ușii de perete sau căderea cărților. Acesta poate fi, de asemenea, o decorațiune inedită care adaugă o atmosferă deosebită fiecărei camere.

  1. Mască de dormit

Dacă te deranjează orice fir de lumină și ai nevoie de un somn profund și odihnitor, atunci de mare ajutor îți va fi o mască de dormit. Se știe că atunci când creierul percepe întuneric total începe să producă melatonină, homonul somnului. Dar, ce spui de o mască de dormit cu zonă specială în interior pentru folosirea unui gel care va crea senzaţia de răcoare (pentru a desumfla ochii) sau pliculețe calde cu plante medicinale (pentru decongestionare). Poți folosi de asemenea lavandă pentru un efect de relaxare imediată.

Avantajul de a-ți face singură masca este acela că vei folosi materialele pe care pielea ta le tolerează și vei ajusta masca la dimensiunea potrivită pentru tine.

Indiferent de abilitățile tale în cusut, suntem siguri că vei găsi multe sfaturi utile pe blogul nostru, acest jurnal de cusut si brodat, care sunt ușor de realizat pentru a adăuga o notă personală.

Sursa imagini: Pinterest.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *