TOP 10 proiecte pentru primăvară ușor de cusut la mașină

TOP 10 proiecte pentru primăvară ușor de cusut la mașină

Primăvara este anotimpul renașterii și reînnoirii. Așadar, ce spuneți să începeți primăvara cu câteva proiecte noi de cusut, perfecte pentru acest sezon? Florile, iepurașii, morcovii și în general culorile pastelate sunt temele principale care te vor ajuta să creezi proiecte de croitorie extrem de drăguțe. 

Le poți folosi pentru casa ta pentru a aduce un nou aer proaspăt sau, de ce nu, le poți oferi cadou celor dragi, cu ocazia venirii Paștelui. Îți oferim 10 idei pentru a crea proiecte la mașina de cusut perfecte în această primăvară!

Spuneți Bun venit primăverii cu aceste proiecte de cusut distractive pentru începători:

  1. Prosoape de bucătărie model patchwork

Pasionații de croitorie caută mereu noi modalități de a folosi bucățile de materiale care le rămân de la proiecte mai mari. Ce spui de această dată să confecționezi prosoape de bucătărie vesele folosind acele bucăți de materiale colorate pe care le ai mereu în jur. 

Poți crea diferite modele, tehnica patchwork este o variantă deosebită. Dacă ai o tehnică mai bună și te descurci bine cu mașina de cusut, poți face diferite modele. Iepurașii sunt cu adevărat cele mai drăguțe dintre creaturile primăverii, iar diferite prosopele de bucătărie cu iepurași sunt o bucurie absolută de făcut în această perioadă a anului. Tot ce aveți nevoie este un șablon simplu și un pompon pentru codița iepurașului și vei oferi bucătăriei sau meselor în familie un upgrade de primăvară. 

  1. Funde de prins părul

Salutați primăvara cu accesorii de păr din materiale colorate și fine, precum mătasea sau voalul. Există o mulțime de modele din care poți alege, și nu sunt deloc greu de făcut. Ai nevoie de elastice și de câteva bucăți de materiale de mici dimensiuni pe care le coși simplu, cu o cusătură dreaptă. 

  1. Coșulețe textile pentru organizare

Primăvara vine cu cheful de curățenie și organizare a casei. Dacă și tu ți-ai propus o rundă de reorganizare a lucrurilor din casă, noi îți propunem să confecționezi cu această ocazie coșulețe textile de depozitare, pe care să le plasezi în diferite locuri. În baie pentru produsele cosmetice, în bucătărie penru a ține prosoapele de bucătărie sau fructele sau în camera copiilor pentru jucărioare și accesorii de scris. 

  1. Șorț și pernuță pentru grădinărit 

Un proiect de croitorie super simplu de realizat la mașina de cusut este șorțul. Ai nevoie de un material mai gros pentru a rezista spălărilor intense. Dacă iubești plantele și susții sustenabilitatea mediului, o idee grozavă ar fi să refolosești anumite materiale, de exemplu de la haine pe care nu le mai porți. Denimul este un material care se pretează foarte bine pentru un șorț și o pernuță de grădinărit. Folosește-ți creativitatea și aplică buzunare, volane sau un mesaj scris pe șorțul tău care să te inspire în a face din grădina ta un colț de rai.  

  1. Șervete de masă cu motive florale

Decorează-ți masa de sufragerie cu stil cu diferite șervete super simplu de făcut ușor. Nu ai nevoie de tipare de croitorie, pur și simplu măsoară un dreptunghi în funcție de mărimea dorită. Folosește în schimb materiale cât mai colorate, cu imprimeuri florale sau modele pascale. Dacă ai o mașină de cusut electrică, model mai nou, o variantă interesantă ar fi să coși tivul cu o cusătură decorativă cu model floral. Folosește o ață de cusut într-o nuanță diferită de material, pentru un contrast de efect.

  1. Ghirlandă textilă pentru camera copiilor

Camera copiilor este un loc magic în care visurile și imaginația creează cele mai fascinante scenarii. Surprinde-ți micuții cu o ghirlandă cu stegulețe sau cu modelele pe care le poți realiza la mașina de cusut. Folosește materiale colorate, în nuanțele preferate ale copiilor sau în acord cu designul camerei. 

  1. Pernuțe decorative pentru balcon

Primăvara vine cu vremea frumoasă și cu timp petrecut pe balcon, terasa sau în curtea casei. Înfrumusețează colțul de relaxare din grădină cu pernuțe decorative colorate care dau viață acelui spațiu. Pernuța decorativă este unul dintre cele mai simple proiecte de croitorie, cu care este recomandat să înceapă oricine și-a achiziționat o mașină de cusut

  1. Decorațiuni de Paște

Această sărbătoare vine cu o mulțime de posibilități de decorare a casei în timpul primăverii. Orice colț al casei poate fi înfrumusețat dacă adaugi câteva decorațiuni specifice Paștelui. Alege cele mai simpatice materiale și creează iepurași, ouă și flori textile pe care să le plasezi în diferite locuri: pe masa de Paște, la ferestre, ghirlandă pentru ușa de la intrare etc.

Susține protejarea mediului, mergând la cumpărături cu sacoșe textile și renunță la pungile de plastic. Poți folosi o combinație de materiale pentru o sacoșă tote încăpătoare și oferă-le și prietenelor tale un model realizat de tine. Cu siguranță îți vor aprecia gestul tău minunat!

  1. Semne de carte

Vremea frumoasă de primăvară ne determină pe cei mai mulți dintre noi să ne bucurăm de frumusețea lecturii afară, mângâiați de razele soarelui. Dacă pe lângă croitorie, lectura ocupă un loc important printre pasiunile tale, ce spui să confecționezi semne de carte originale din materiale textile? Personalizează aceste semne de carte cu diferite citate cusute, dacă vrei să le oferi cadou prietenilor tăi.

Intră cu stil în această primăvară cu aceste modele de croitorie ideale indiferent de experiență la mașina de cusut. Adu culoare în casa și viața ta cu aceste idei adorabile, ușor de cusut, sau fă o bucurie oamenilor dragi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *