Top 6 avantaje de a avea o mașină de cusut când ești mamă

Top 6 avantaje de a avea o mașină de cusut când ești mamă

Confecționarea hainelor la mașina de cusut a fost într-o vreme una dintre activitățile multor mame din toată lumea. Unele aveau meseria de croitorese, altele pur și simplu confecționau din pasiune diverse lucruri pentru întreaga familie. Chiar dacă trecerea timpului și evoluția societății a produs modificări majore când vine vorba de vestimentație și decorațiuni textile pentru casă, această pasiune pentru arta cusutului a început să prindă din nou avânt. Motivele pentru care femeile își cumpără în prezent o mașină de cusut sunt diverse, însă majoritatea fac acest lucru din nevoia de a avea un hobby creativ sau dintr-o dorință de a-și pune amprenta personală asupra vestimentației.

Dacă și tu cochetezi de ceva vreme cu ideea de a-ți cumpăra o mașină de cusut și mai ai nevoie de un mic imbold pentru a face acest pas, noi îți spunem modurile în care te poate ajuta o mașină de cusut mai ales dacă ești mamă:

  1. Economisești bani

Chiar dacă multe persoane asociază cusutul cu o artă străveche, din ce în ce mai multe femei au devenit interesate de această modalitate de relaxare, timp în care pot crea adevărate opere de artă. Broderia, croșetatul sau quiltingul sunt câteva dintre cele mai apreciate tehnici de cusut. Pentru că este un lucru observabil, din ce în ce mai mulți oameni admiră și dau bani buni pe obiecte sau articole handmade.

Deci, pentru o mamă care are grijă de copii, dar care vrea să contribuie la bugetul familiei, poate face acest lucru în două moduri: creând jucării textile, quilturi, accesorii, lenjerii de pat sau alte obiecte hand made cusute la mașina de cusut sau confecționând sau reparând hainele copiilor, economisind astfel banii pentru haine noi.

  1. Modifici sau repari hainele copiilor

Orice mamă știe că micuții fac pasiuni pentru diverse lucruri, fie pentru o jucărie de pluș, fie pentru o hăinuță preferată. Însă, în copilărie micile accidente sunt la ordinea zilei. Pentru a face aceste reparații într-un mod cât mai rapid și estetic, o mașină de cusut este o soluție excelentă. Hainele rămase mici pot fi refolosite ajustându-le la o dimensiune diferită sau transformându-le într-un produs nou. De asemenea, mai ales în cazul copiilor mici, rupturile și găurile din genunchi sunt frecvente, astfel cu o mașină de cusut vei putea repara aceste haine foarte bune de altfel, într-un mod foarte ingenios. Am scris în acest articol de exemplu: 7 moduri ingenioase de a repara hainele rupte.

  1. Personalizezi hainele

Uneori, este greu să găsești o piesă vestimentară care să se potrivească perfect ocaziei sau unui eveniment anume. De exemplu, serbările copiilor, petrecerile costumate sau jocurile pline de imaginație cu eroi preferați au nevoie de costume speciale care nu se găsesc prea ușor. Dar, cu ajutorul unei mașini de cusut, poți modifica foarte ușor dimensiunea unei haine, astfel încât să se potrivească mai bine, sau îi poți aduce îmbunătățiri astfel încât să o transformi în ceea ce dorești.

De asemenea, dacă ai o adolescentă pasionată de modă, poți fi la curent cu cele mai noi tendințe, fără a fi nevoie să cheltuiți sume mari de bani. Trebuie doar să alegi tipurile adecvate de țesături pentru stilurile specifice de îmbrăcăminte pe care le dorești și să te inspiri din creațiile marilor magazine. De exemplu, dacă ai o mașină de cusut cu funcția de broderie sau cusături decorative, îi poți face o fustă sau un sarafan din denim, cu un frumos model brodat. Ca un avantaj suplimentar, hainele realizate de tine vor fi originale, deci probabilitatea de a avea ceva similar cu ce poartă toți ceilalți este minimă.

  1. Este un hobby foarte relaxant

Cusutul în sine este o activitate relaxantă, care poate avea efecte terapeutice mai ales când ai avut o zi agitată și te simți neliniștită. Atenția la detalii și starea de concentrare în care te cufunzi o să te ajute să te deconectezi de la griji și responsabilități. Exact cum spuneam anterior, folosirea unei mașini de cusut nu este numai bună pentru a face economii sau pentru bugetul familiei, ci și pentru starea ta de bine. Cu alte cuvinte, cusutul poate fi o activitate terapeutică potrivită pentru orice mamă care simte nevoia de un timp doar al ei. În plus, te poți înscrie în grupuri pentru persoane pasionate de croitorie unde îți poți face prietene noi și puteți împărtăși din secretele cusutului la mașină.

  1. Vei fi mai creativă și vei simți un sentiment de împlinire

Croitoria și arta cusutului în general înseamnă creativitate. În plus, să vezi materializându-se ceva ce anterior exista doar în imaginația ta și poate pe o foaie de hârtie te va face să te simți mândră și încrezătoare în tine. Mașina de cusut îți va permite să-ți duci planurile și ideile creative la un alt nivel, cusăturile vor fi perfecte, tivurile bine finisate.

  1. Ești un exemplu pentru copii

Ritmul alert al dezvoltării tehnologiei a venit la pachet cu influențe negative asupra mediului.

Fiecare persoană poate contribui la protejarea naturii dacă ajută adoptă un stil de viață sustenabil. Un stil de viață sustenabil nu înseamnă sacrificii, ci conștientizarea că lucrurile se pot face și altfel decât așa cum am fost obișnuiți, iar acțiunile noastre să nu aducă nicio pierdere acestei planete.

Pentru a-i convinge pe copii să adopte o viață sustenabilă, noi trebuie să le fim exemplu și să îi încurajăm să aducă mici schimbări la stilul de viață, de la modul de consum până la reutilizarea produselor încă aflate în stare bună. Recondiționarea anumitor haine vechi sau materiale textile de la diverse produse este un prim pas. De exemplu, poți face sacose din materiale textile care se pot reutiliza la cumpărături, fără să mai fie nevoie să achiziționați pungi de plastic.

Există în prezent o gamă variată de mașini de cusut moderne și este minunat să ai un astfel de model în casă mai ales dacă ești mamă. Indiferent care îți sunt abilitățile la cusut, noile modele de mașini de cusut computerizate sunt atât de ușor de folosit și vin cu o mulțime de caracteristici tehnice care facilitează enorm procesul de coasere. Vei putea repara hăinuțele deteriorate în explorările specifice copilăriei, vei confecționa costume de petrecere și jucăriile pe care micuții tăi și le doresc, și așa cum spuneam mai sus vei petrece un timp bine meritat cu tine însăți.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *