6 moduri creative de a adăuga text pe materiale

6 moduri creative de a adăuga text pe materiale

Ai terminat de cusut o cămașă simplă, o mască de protecție, o pernuță decorativă sau o geantă de plajă și vrei să-i dai o notă personalizată? Ai un tricou simplu alb și vrei să-l decorezi cu un mesaj special pentru un eveniment? Produsele pentru grădiniță ale copilului au nevoie de un detaliu care să le diferențieze de cele ale colegilor? Ce spui să adăugi inițiale sau poate un text cu un mesaj simbolic? Este o metodă specială și estetică, mai ales dacă ne referim la produse pe care să le oferi în dar celor dragi.

Citiți în continuare 6 modalități distractive și creative de a adăuga texte la diverse materiale, fie că vorbim de haine, decorațiuni de casă sau diverse accesorii:

  1. Hârtie de transfer termic pentru țesături

Dacă vrei să oferi cadou un tricou cu un mesaj deosebit, dacă vrei să creezi o față de pernă sau de masă cu inițialele persoanei căreia i le oferi, dacă vrei să faci un cadou de efect atunci hârtia de trasfer termic pentru țesături poate fi una dintre soluții. Acest tip de hârtie este disponibil în comerț și, de obicei, vine în dimensiunea standard care se pot potrivi unei imprimante. Pentru utilizări comerciale, există un echipament special de transfer de căldură. Cu toate acestea, acasă, puteți folosi fără probleme și fierul de călcat de uz casnic. Această hârtie de transfer termic se poate folosi pe haine, fețe de mese, lenjerie de pat, cât și pentru diverse accesorii precum rucsacuri, genți, mouse pad etc.

Alege un o hârtie de transfer termic (prin presare la cald cu un fier de călcat) de tip DIY (do-it-yourself), deoarece îți permite să creezi într-un mod foarte simplu, direct de acasă, produse textile personalizate. Tricourile și țesăturile cu imprimeu realizat prin transfer termic pot fi spălate după cel puțin o zi de la imprimare. Dacă folosiți mașina de spălat atunci trebuie să introduceți tricoul cu fața pe dos, pentru a proteja imprimeul, iar temperatura de spălare să fie de maxim 30-40 grade Celsius.

  1. Broderie

Broderia rămâne una dintre metodele de top pentru decorarea îmbrăcămintei, din mai multe motive, printre care menționăm: finisajul elegant și rezistența foarte mare. Odată ce ajungi să explorezi lumea broderiilor, îți dai seama rapid că poți broda practic orice și pe orice, mai ales în prezent datorită modelelor de mașini de brodat computerizate. Practic, cu această metodă, poți folosi oricare culoare de fir de ață pe care o ai la dispoziție și poți alege fontul care îți place pentru a broda textul dorit pe un articol de îmbrăcăminte sau decorațiune de casă.

De exemplu, poți broda pe trusoul unui nou născut inițialele acestuia sau pe un rucsac poți broda numele copilului care merge la grădiniță. De asemenea, pe un tricou, pălărie de soare, geantă textilă sau prosop de plajă, poți scrie un cuvânt care definește o stare, un sentiment sau numele florii preferate.

  1. Model din nasturi, mărgele sau paiete

Mari sau mai mici, colorați sau metalici, rotunzi sau pătrățoși, vrând nevrând fiecare a ajuns să aibă o mulțime de nasturi, strânși de-a lungul timpului. O soluție pentru a le da o utilitate ar fi să-i folosești în diverse proiecte, de exemplu să-i coși pe haine pentru a forma o literă / font dorite. Deși această metodă consumă mai mult timp decât celelalte, asta în cazul în care nu vei apela la o mașină de cusut, este mai creativă și mai distractivă de făcut decât alte moduri de a adăuga text pe materiale. De asemenea, poți utiliza paiete și mărgele ca alternativă la nasturi, ține cont doar să folosești piciorușul special pentru mașina de cusut pe care o ai.

  1. Stickere din material textil

Stickerele se pot lipi într-un timp foarte scurt cu fierul de călcat la programul pentru țesături sintetice. Materialul care se folosește pentru stickere este rezistent și nu se dezlipește când hainele sunt spălate la mașină. După cum sugerează și numele, stickerele pot fi cumpărate deja formate și gata de călcat pe textile. Ele vin în modele diferite, există litere din materiale lucioase și strălucitoare, unele sunt similare cu aplicațiile și broderiile, în timp ce altele arată exact ca niște plasturi. Sunt foarte ușor de utilizat, în general, va trebui doar să lipești literele în locul în care dorești să apară mesajul.

  1. Carioci textile

Dacă ești o persoană pricepută la caligrafie și ai o mână fermă, atunci poți folosi markere pentru țesături pentru a scrie literele sau mesajul preferat. Aceste carioci speciale vin în multe culori și vor rămâne pe țesătură chiar și după spălare. Asigură-te însă că materialul este foarte bine prins pe un suport, astfel încât să nu se miște pe măsură ce scrii pe el.

  1. Vopsea cu efect în relief

Un alt mod distractiv de a adăuga litere și text pe bluzele sau accesoriile dorite sunt vopselele textile cu efect în relief. Aceste vopsele sunt ușor de aplicat, deoarece vin în tuburi cu vârfuri ascuțite. Folosirea lor va fi, de asemenea, ca și cum ai scrie cu un stilou. Ceea ce le face mai speciale este că rămân în relief când se usucă. Vopseaua cu efect în relief se găsește în culori distractive, vibrante și chiar neon, uneori chiar cu sclipici.

Adăugarea unui text pe materiale este o metodă utilă în mai multe cazuri, de la transformarea hainelor vechi sau personalizarea celor noi, până la adăugarea unui detaliu unic și special unui produs oferit cadou. Demonstrează cât de mult iubești să-ți exprimi sentimentele sub forma unor litere aurii strălucitoare aplicate pe diverse țesături folosite în proiectele tale de croitorie!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *