Rochii de Crăciun în care vei străluci: 5 materiale potrivite pentru Sărbătorile de Iarnă

Rochii de Crăciun în care vei străluci: 5 materiale potrivite pentru Sărbătorile de Iarnă

Dacă te încadrezi în categoria „Întotdeauna mă îmbrac și mă simt fabulos în ziua de Crăciun” indiferent că petreci acasă în familie sau la un restaurant, atunci probabil începi să-ți faci temele cu privire la ce rochii de Crăciun se poartă. Dacă ești și genul de persoană care alege să-și creeze propriul outfit de la zero, atunci acest articol ți se va potrivi perfect pentru că îți spunem și ce materiale sunt potrivite pentru sezonul rece. 

Așadar, rochia de Crăciun este un subiect fierbinte, în ciuda temperaturii de afară. Dacă ești pregătită să pui mașina de cusut în funcțiune sau să colinzi prin magazine după rochia perfectă, pentru a străluci cu adevărat în ziua festivă, iată ce rochii sau materiale ar trebui să cauți:

  1. Rochia cu paiete

Rochia din paiete, roșie sau neagră, este piesa statement a petrecerilor din perioada Sărbătorilor de Iarnă. Paietele negre sunt cu adevărat o declarație de stil pentru cuvântul ”petrecere”. Îmbrăcată într-o rochie cu paiete alături de cizme cu toc până la genunchi vei arăta extrem de șic și vei atrage toate privirile.

Tips: Când coși la mașina de cusut materialul cu paiete, uneori este necesar să îndepărtezi paietele de pe linia de cusătură. Paietele sunt foarte dure și pot distruge acul mașinii. Când lucrezi cu țesături dure, cum ar fi țesătura cu paiete, este important să folosești ace, ațe și alte instrumente adecvate.

  1. Rochia din catifea

Catifeaua este considerată țesătura regină din sezonul rece. Este un material sofisticat, care emană senzualitate, fie că vorbim despre un model clasic sau unul modern. Rochia din catifea este extrem de versatilă, putând fi purtată indiferent de momentul zilei. Alege o rochie din catifea cu o croială dreaptă, îi poți adăuga o curea în talie sau poți căuta un model cu cordon și astfel vei fi chic atât la petrecerea cu familia, cât și la restaurant. Pentru petrecerea de seară, alege culori ca roșu, mov, verde sau albastru cu un croi mai complicat, spatele gol sau un decolteu adânc.

Tips: Pentru o catifea subțire se poate folosi un ac subțire de dimensiunea 70, pentru o catifea elastică poți coase cu acul standard al mașinii de cusut cu dimensiunea de 75, dar pentru o catifea groasă cel mai bine este să alegi ace de cusut la mașină cu o tijă ceva mai groasă.

De asemenea, din cauza grămezii de fire, setarea tensiunii mașinii ar putea fi puțin prea strânsă pentru a coase catifea, așa că va trebui redusă. Dacă vei coase catifea elastică folosește mașina de surfilat pentru a te asigura că tivul se întinde în mod adecvat. Cusăturile ar trebui să permită aceeași capacitate de întindere ca țesătura în sine.

  1. Rochia din dantelă

Rochia din dantelă este aflată la limita potrivită între eleganță și extravanganță, între confortabil și glamour. Rochia din dantelă a devenit un etalon al frumuseții feminine în materie de ținută de petrecere. De aceea, a devenit una dintre cele mai preferate tipuri de rochii, ce ocupă un loc fruntaș în alegerile femeilor și un loc aparte în garderoba acestora.

Tips: Dantela poate fi o țesătură dificil de cusut, dar există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a ușura procesul. Pentru a facilita cusutul dantelei, spal-o manual și apoi las-o să se usuce înainte de a începe să o coși la mașina de cusut. Este important să folosești un ac nou înainte de a începe să coși dantela, pentru a preveni agățarea materialului sau pentru ca acul să pătrundă cu ușurință țesătura. 

  1. Rochia din tafta

Taftaua este un material care se obține în mod tradițional din mătase, cât și din fibre sintetice precum nailonul. Materialul este însă mai gros și este cunoscut pentru foșnetul pe care îl scoate, cât și pentru luciul aparte. Printesa Diana purta foarte des rochii din tafta, așa cum a ales și când și-a făcut apariția oficială în calitate de logodnică a Prințului Charles. O rochie din tafta poate fi o alegere perfectă pentru Crăciun, mai ales dacă optezi pentru culorile sezonului: roșu sau verde.

Tips: Strălucirea sa aparte, textura densă și foșnetul clar sunt un semn distinctiv pentru tafta. Dezavantajul creării unei rochii speciale din tafta este că poate fi un material dificil de lucrat. Fiind un material alunecos, taftaua poate fi un coșmar pentru un croitor neexperimentat. Cu o mașină de cusut electrică, un ac nou ascuțit și o ață de calitate, procesul de cusut va fi simplificat. Dacă se aude un zgomot când acul intră în material în timp ce coși, atunci acul ar putea cauza probleme inestetice, cum ar fi material agățaț, încrețit sau cu găuri evidente și trebuie folosit unul mai subțire.

  1. Rochia din lână / stofă

O rochie perfectă pentru sezonul rece este cu siguranță un model elegant din stofă de lână. Însă, pentru că vorbim de un eveniment special, alege o rochie de stofă într-o nuanță deosebită de roșu sau înnobilată cu elemente decorative de impact precum pietrele strălucitoare.

Tips: Lâna este o țesătură mai groasă, așa că atunci când tai materialul asigură-te că folosești foarfece ascuțite. Dacă este posibil, pentru tăierea marginilor drepte este ideal un cutter rotativ și o planșă de tăiere, pentru a tăia mai precis și mai curat. O parte importantă a procesului atunci când lucrezi cu lână este găsirea celui mai bun ac pentru coaserea lânii. Deoarece lâna este de obicei mai voluminoasă, trebuie să te asiguri că folosești un ac cu vârf cu bilă. Când testezi mașina de cusut, nu testa doar cum pătrunde acul în țesătură, ci asigură-te că ai setat tensiunea potrivită.

Dacă nu te-ai hotărât încă în privința rochiei ideale de Crăciun, care să te transforme într-o apariție demnă de admirat, sperăm că ideile noastre ți-au fost de ajutor.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *