Cum alegi cea mai bună mașină de brodat pentru rezultate uimitoare. 10 lucruri de ținut cont

Cum alegi cea mai bună mașină de brodat pentru rezultate uimitoare. 10 lucruri de ținut cont

Personalizarea produselor este unul dintre motivele pentru care broderia a devenit din ce în ce mai apreciată, dincolo bineînțeles de aspectul estetic deosebit. Cu origini extrem de vechi, în Egipul Antic și dinastiile Chinei Antice, broderia era realizată de mână fiind principala meserie de tradiție veche. Tehnologia a evoluat atât de mult în arta broderiei, încât acum secretul este să știi să faci setările potrivite, iar mașina de brodat se va ocupat de tot.

Tocmai de aceea, alegerea unei mașini de brodat este importantă nu numai din perspectivă tehnică, ci și ca investiție considerabilă. Așadar, dacă nu știi ce mașină de brodat să alegi pentru proiectele și planurile pe care lei ai, aceste sfaturi sperăm să te ajute să faci cea mai bună alegere.

Iată 10 lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegi o mașină de brodat:

  1. Cum intenționezi să folosești mașina de brodat?

Vei folosi mașina de brodat pentru uz casnic sau pentru a-ți deschide un business? Broderia profesională industrială se realizează cel mai bine pe mașini comerciale, care sunt construite special pentru producția în masă și ore continue de funcționare.

  1. Ține cont de dimensiunea spațiului de brodat

Există mașini de brodat care pot broda doar o zonă mică, în timp ce altele se desfășoară pe o arie mai mare. Dacă îți dorești (sau intenționezi pentru viitor) mai multă libertate creativă decât câțiva centrimetri atunci caută o mașină de brodat pornind de la acest aspect. Există multe variante de mașini care vin dotate cu gherghefuri și cercuri de dimensiuni diferite. De asemenea, sunt mașini de brodat care îți oferă posibilitatea să achiziționezi separat accesorii pentru a le folosi împreună.

  1. Mașină de brodat individuală sau 2 în 1?

În momentul alegerii, va trebui să ții cont și de tipul mașinii de brodat, pentru a te asigura că decizia luată este cea mai potrivită. Există modele de mașini 2 în 1, ceea ce înseamnă că, pe lângă brodat, ai la dispoziție și funcția de cusut sau viceversa, mașina de cusut are și opțiunea de brodat. Multe persoane apreciază modelele de acest tip, datorită faptului că pot fi utilizate ambele funcții. Soluția cea mai bună dacă vorbim de un business este să achiziționezi produse diferite. Datorită faptului că este creată doar pentru brodat, o astfel de mașină va veni cu tehnologie avansată și vei obține rezultatele dorite. Sau în cazul în care vei dori doar să brodezi, atunci este indicat să optezi pentru o mașină de brodat individuală.

  1. Ia în calcul viteza de coasere

Indiferent că vorbim de o mașină de cusut sau o mașină de brodat, viteza de coasere reprezintă, de asemenea, o chestiune foarte importantă. Viteza este reprezentată de numărul de împunsături pe minut și de numărul estimat de ore în care va fi utilizată mașina de brodat.

Pentru proiectele mici o mașină de brodat cu 400 de împunsături pe minute este exact ce ai nevoie, însă pentru lucrările mai mari și mai complexe, este indicat sa optezi pentru o mașină de cusut cu minim 750 de împunsături pe minut. Pe de altă parte, există mașini de brodat care oferă viteze reglabile, iar acest lucru poate fi foarte util în unele situații.

  1. Alege o mașină de brodat cu modele variate sau cu port USB

Mașinile de brodat vin cu diferite modele de broderie prestabilite, în funcție de tipul mașinii unele dispun de câteva zeci de modele în timp ce altele de câteva sute. Desigur, este de dorit să alegi o mașină de brodat care îți oferă o mulțime de modele de broderie care îți plac și pe care dorești să le utilizezi. Cu toate acestea, poți descărca și / sau achiziționa modele suplimentare prin intermediul unui stick de memorie sau direct de pe calculator, dar acest lucru înseamnă să verifici că mașina de brodat are port USB.

  1. Dimensiunea ecranului mașinii de brodat, un lucru de luat în calcul

Mașina de brodat pe care vrei să ți-o achiziționezi are un ecran tactil alb-negru sau color? De preferat ar fi să alegi un model cu ecran color pentru că vei avea o imagine mult mai clară asupra rezultatului finit. Dimensiunea ecranului este de asemenea importantă, deoarece îți va permite să vizualizezi cât mai exact detaliile broderiei, mai ales dacă vorbim de un model complex, lucru care nu va fi ușor sesizabil pe un ecran foarte mic. De asemenea, verifică dacă poți combina două modele pe ecran sau dacă vei avea nevoie de software separat pentru a face acest lucru.

  1. Alege ațe de brodat de calitate bună

Ațele pentru bordat sunt mai fine și mai lucioase, tocmai pentru ca rezultatul să fie unul mai spectaculos. Calitatea ațelor influențează aspectul broderiei.

  1. Ia în calcul funcțiile suplimentare ale mașinii de brodat

Unele mașini de brodat performante sunt prevăzute și cu echipamente și sisteme automate de introducere a firului de ac, de tăiere a firului și de derulare a bobinelor. De asemenea, există posibilitatea de a opta pentru o mașină de brodat ce oferă modalități de găurire pentru nasturi, deci poți ține cont și de această funcție.

  1. Ține cont de materialul pe care brodezi

Dacă vei broda pe un material pufos este destul de dificil să realizezi o broderie aerisită, astfel modelul de broderie ales trebuie să fie mai plin. Dacă materialul în schimb este elastic sau foarte subțire ai nevoie de un întăritor pentru a stabiliza țesătura astfel încât aceasta să nu se încrețească sau să se rupă, mai ales dacă vorbim de o țesătură complexă.

  1. Magazinul de unde cumperi mașina de brodat îți oferă garanție?

Indiferent că alegi un model mai ieftin sau mai scump, o mașină de brodat este o investiție. Așadar, verificați dacă aceasta are garanție și / sau un serviciu de reparații inclus, în cazul în care ceva nu funcționează. Este de preferat să cumperi o mașină de brodat de la firme specializate care cel mai probabil au și un centru de service cu tehnicieni care pot rezolva problemele în cel mai scurt timp.

Cumpărarea primei mașini de brodat nu ar trebui să fie prea complicată. Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta în procesul de alegere, dacă ai nevoie de mai multe informații intră Cusutsibrodat.ro, uită-te printre modelele noastre de mașini de brodat și întreabă-ne orice despre modelul care îți place.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *