Mașina de cusut industrială – Ce e bine să știi despre ea

Mașina de cusut industrială – Ce e bine să știi despre ea

    Dacă ai un atelier de croitorie sau intenționezi să îți deschizi o afacere în domeniul confecțiilor, cu siguranță te întrebi dacă poți continua cu o mașină de cusut casnică sau dacă e nevoie să treci la nivelul următor și să cumperi o mașină de cusut industrială.

O mașină de cusut casnică este extrem de utilă pentru proiecte mici, pentru că poate face foarte bine o varietate de lucruri. O mașină de cusut casnică poate fi utilizată în ateliere mici sau acasă. Mașinile de cusut de acest fel sunt versatile și pot realiza o mare varietate de proiecte deosebite de către pasionații de cusut. 

Însă, mașinile de cusut industriale au motoare robuste pentru a funcționa un timp îndelungat, pentru a face sarcini repetabile de mare viteză și pentru a produce articole în masă. O mașină de cusut industrială este concepută pentru a oferi o productivitate mai mare, la viteze mai mari pentru a îndeplini obiectivele producției de masă ale unei afaceri. Cele mai multe dintre aceste mașini sunt echipate cu tehnologie complexă pentru a îmbunătăți producția la calitate dorită. 

 Așadar, dacă ai în plan să treci la faza următoare a afacerii tale, atunci iată care sunt caracteristicile pe care să le verifici la o mașină de cusut industrială:

Caracteristicile unei mașini de cusut industriale

  • Motor puternic

Mașinile de cusut industriale au fie un servomotor, fie un motor cu ambreiaj. Servomotoarele sunt variantele mai noi, îmbunătățite, și tind să fie extrem de silențioase, chiar și atunci când mașina coase materiale mai groase. Au un control ușor al vitezei și funcții automate. Aceste mașini de cusut moderne pot fi folosite și de începători în domeniul confecțiilor pentru că modul de folosire este intuitiv.

Motorul unei mașini industriale este mult mai robust în raport cu motorul mașinii casnice, iar diferența de putere se observă cu ușurință. Ca idee, o mașină de uz casnic are un motor de 60 de wați, în timp ce motorul industrial poate avea 550 de wați și chiar mai mult.

Principala diferență dintre mașinile industriale și cele casnice este că acestea din urmă au de obicei motorul încapsulat în capul unității, în timp ce unitățile industriale au motoarele montate separat. Acestea se găsesc de obicei atașate de masă pentru a fi ușor de accesat în cazul în care trebuie reparate sau înlocuite.

  • Capacitatea de a coase țesături groase

O mașină de cusut industrială este cu mult mai puternică decât o mașină casnică. O parte din diferența de putere provine din diferența dintre motoare. Dar, motorul nu este singura componentă care este mai robustă pe mașinile industriale. Arborele superior și inferior, mecanismul piciorușului presor, mecanismul acului – toate aceste componente sunt mai puternice la mașinile industriale decât la mașinile de cusut casnice. 

Combinația dintre componentele de calitate și un motor puternic permite unei mașini industriale să pătrundă cu ușurință în materiale groase, precum și în mai multe straturi de piele groasă, pânză, vinil etc.

  • Abilitatea de a coase cu ață groasă

O mașină de cusut realizează o cusătură între firul bobinei și firul superior. O cusătură este în principiu un nod puternic care se formează între straturile de material pe care le coasem, astfel încât să poată prinde materialul.

Nodul (cusătura) se formează în jurul zonei bobinei atunci când acul coboară sub placa acului și face o prindere cu mecanismul cârligului. Apoi, pe măsură ce acul se deplasează în sus, acțiunea pârghiei de preluare strânge nodul în țesătură. De cele mai multe ori, coaserea materialelor grele necesită folosirea unui fir de ață mai gros. 

Astfel, prin utilizarea firului mai gros înseamnă că mașina va forma un nod fizic mai mare. Când se utilizează un fir mai gros, mașinile de cusut casnice au probleme cu realizarea nodului mai mare în material, lucru care nu se întâmplă în cazul mașinilor industriale.

Cum știi dacă ai nevoie de o mașină industrială

Abilitățile tale de cusut și proiectele ambițioase depășesc mașina ta de cusut de acasă? Dacă DA, s-ar putea să te întrebi dacă ar trebui să treci la o mașină de cusut industrială.

Mașinile de cusut casnice sunt excelente pentru a învăța și pentru a realiza proiecte foarte ușoare, dar nu funcționează bine cu materiale groase și proiecte mari. Dacă încerci să faci confecții cu o mașină de cusut obișnuită, este posibil să te confrunți cu următoarele probleme:

  • Mașina de cusut nu este suficient de puternică pentru a coase materiale grele sau groase
  • Mașina nu coase suficient de repede
  • Mașina nu poate coase cu ațe suficient de groase pentru proiectul dorit
  • Bobina este mică și necesită frecvent înfilare 
  • Acele tale se rup foarte des
  • Este greu să controlezi cusătura și așezarea cusăturilor

Din fericire, dacă ai un atelier de croitorie vei rezolva aceste probleme trecând la mașina de cusut industrială. De asemenea, există câteva întrebări cheie pe care trebuie să ți le adresezi atunci când decizi dacă o mașină industrială este potrivită pentru tine. Să le parcurgem împreună.

  • Coși mult, zi de zi?

Orice afacere de croitorie care se adresează mass market trebuie să producă rezultate consistente și de înaltă calitate, zi de zi. Mașinile de cusut industriale sunt cunoscute pentru precizie, rapiditate și calitate. Acestea produc cusături uniforme, bine tensionate, care sunt esențiale pentru proiectele de cusut de calitate profesională. Acest nivel de precizie este dificil de atins cu mașinile de cusut obișnuite.

Un alt avantaj al deținerii unei mașini de cusut industrială este creșterea semnificativă a vitezei și eficienței. Mașinile industriale sunt proiectate pentru a face față sarcinilor grele de lucru, permițându-ți să finalizezi proiecte complexe într-un timp mult mai rapid.

  • Coși materiale grele, groase sau rigide?

Următoarea întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi este ce materiale intră în proiectele de croitorie, precum și ce materiale vei utiliza în viitor. Dacă vei folosi oricare dintre aceste materiale atunci o mașină de cusut industrială este mai mult decât necesară: pânză groasă, piele, denim, țesătură de tapițerie, țesături pentru copertine, vinil, spumă, vatelină, stofe foarte groase etc.

Mașinile de cusut casnice moderne pot coase materiale groase precum denim, piele sau pânză. Însă, mașinile de cusut industriale sunt echipate cu motoare puternice și picioare presoare specializate pentru a manipula fără efort materialele grele. Această versatilitate este valoroasă într-un business, cu precădere pentru croitorii care lucrează cu diverse materiale, inclusiv mai multe materiale în același proiect.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *