TOP 10 lucruri uimitoare pe care le poți face din denimul blugilor vechi

TOP 10 lucruri uimitoare pe care le poți face din denimul blugilor vechi

Cuvântul blugi este adesea asociat cu relaxare, confort, varietate și versatilitate. Cu diferite croieli, culori, texturi, accesorizați sau nu, aceștia pot fi purtați aproape la orice fel de ținută: casual, smart-casual, office, la petreceri. Dar ce facem cu blugii vechi, pe care nu-i mai purtăm? dacă ai o mașină de cusut, răspunsul corect ar fi: îi transformi!

Fiecare dintre noi avem în șifonier cel puțin 3-4 perechi de blugi vechi pe care deja nu-i mai îmbracă, dar nu vrea să renunțe la ei. Pot fi demodați, uzați sau poate i-ai lăsat pentru timpurile când o să pierzi din greutate și o să-i poți îmbrăca din nou. Nu îi mai folosești, dar nici nu vrei să îi arunci și sigur te încurci mereu de ei. Așadar dacă te întrebi ce poti face din blugi vechi noi avem răspunsul potrivit. 

Cu creativitate și îndemânare, ai putea să dai valoare bucăților de denim de care ești atașată transformându-le în elemente de design autentic. Pentru punerea în aplicare a unor proiecte mai complicate de transformare blugi vechi, vei avea nevoie de mai mult material și o mașină de cusut. 

Dar, pentru proiecte de croitorie mai simple, pentru alte piese vei avea nevoie doar de câteva bucăți de material, foarfece, ac și ață. Deci, dacă începi operațiunea de transformare sau de reciclare blugi vechi, iată ce lucruri uimitoare poți face:

  1. Pantaloni scurți

Cea mai simplă modalitate de transformare blugi vechi este să îi preschimbi în alte piese vestimentare. În plus, dacă au fost blugii tăi preferați, despărțirea de ei e doar parțială. Dacă blugii mai vechi încă îți vin dar s-au demodat sau s-au rupt în partea de jos, poți face o pereche de pantaloni scurți. Trebuie doar să marchezi locul până unde vrei să-i tai pentru a-i scurta și apoi tai cu foarfeca la lungimea dorită. 

Dacă vrei un stil mai rebel, poți face găuri sau îi poți lăsa netiviți pe margine. Dacă ai abilități de cusut mai bune poți adăuga elemente decorative sau chiar îi poți broda.

  1. Fustă scurtă 

Altă modalitate este să faci din blugi o fustiță drăguță pentru vară sau pentru ieșirile cu prietenii. Fusta scurtă de blugi este un articol vestimentar care nu se demodează niciodată. Ai nevoie de o pereche de blugi mai mari, astfel încât să poți prinde cele două jumătăți mai ușor. Pentru un plus de efect poți să-ți pui imaginația la treabă și să adaugi câteva aplicații din dantelă, broderii sau desene. 

  1. Geantă sau portofel

În funcție de creativitatea ta poți face o geantă din blugi sau un portofel simpatic. Vei avea nevoie de foarfece, blugi vechi, ață, căptușeală, mașina de cusut, decorații. Începi prin a te hotărî asupra dimensiunilor și lasă 0.5 cm pe cusăturile de pe fiecare parte. Folosește pe una din părți unul sau două buzunare de la blugi. Adaugă apoi pietricele, nasturi, materiale colorate, fermoare sau alte detalii care îți plac.

  1. Șorț de bucătărie

Este unul din cele mai la îndemănă obiecte pe care le poți face, plus că este și util mai ales dacă îți place să petreci timpul gătind sau grădinărind. Ai nevoie de o pereche de blugi vechi pe care să-i poți transforma. 

Tăie materialul la dimensiunea pe care vrei să o dai șorțului. Dacă una dintre părți nu te cuprinde, poți să mai adaugi o bucată. Pentru un efect deosebit poți adăuga un buzunar în partea din față sau un volan. Pentru a face un tiv decorativ folosește un material colorat pe care să-l atașezi cu mașina de cusut cu o cusătură dreaptă.

  1. Geantă pentru laptop

Geanta practică pentru laptop va fi un accesoriu excelent pentru birou. Pentru a face acest lucru, începe prin a spăla și călca bine vechii blugi. Schițează mărimea genții și coase cusăturile cu mașina de cusut. Folosește-te de buzunarele gate cusute din față și din spate ale blugilor. Acest mod de reciclare blugi vechi prin care creezi pungi din material textil îți oferă un aspect cu stil, dar în același timp susține sustenabilitatea mediului.

  1. Copertă de carte

Dacă vrei să ai o copertă personalizată, ia o bucată de material de blugi vechi și învelește-ți cartea preferată, cu atât mai mult dacă este și jurnalul tău. Trebuie doar să tai exact măsura dorită și să folosești adeziv pentru a o fixa de coperta agendei. O altă variantă ar fi să coși materialul, dar va fi mai complicat și va dura mai mult timp. Puteți adăuga detalii decorative precum aplicații colorate, bucățele de material, nasturi.

  1. Tapițerie pentru mobilier

Mobilierul eclectic este foarte apreciat de tineri și persoanele care își doresc un ambient cu personalitate. Astfel de mobilier va fi un obiect decorativ deosebit, iar tapițeria poate dura foarte mult, în funcție de calitatea denimului utilizat. Indiferent dacă vei folosi tapițeria pentru o notă retro pentru mobila din living, pentru o notă de originalitate în camera adolescentului, pentru mobila de terasă, pentru fotoliul puf din colțul de lectură sau chiar numai pentru scaunul de pe hol, vei da o notă de originalitate și vei da un refresh oricărui decor.

  1. Perne decorative

Este un mod original de a da o nouă față și un nou stil canapelei sau fotoliilor tale. Taie materialul pentru a retapița pernele, astfel încât să aibă un aspect complet nou și un stil foarte special. Poți folosi această modalitate pentru orice forme de perne, pătrate, ovale, rotunde. Mai rămâne să le adaugi petice colorate, mărgele, strasuri, diverse aplicații în funcție de efectul dorit.

  1. Pături

Poți obține din resturile de denim de la blugii vechi, pături pentru picnicurile în aer liber, pentru gimnastică sau pur și simplu pentru învelit. Se confecționează în genul quilting prin tăierea și îmbinarea unor bucăți de denim de forme diferite sau de aceeași formă. Cei care sunt foarte creativi și au abilități de croitorie mai bune pot folosi chiar bucăți de denim cu texturi și densități diferite. 

  1. Săculeți sau organizatoare 

Săculeții de organizare și depozitare din denim pot fi folosiți în camera copilului, dressing, garaj sau bucătărie. Se vor folosi creativ buzunarele deja existente ale blugilor și se vor adăuga petice colorate sau etichete. Prinse bine în perete sau pe o bară de lemn, sunt minunate pentru jucării mici, creioane, articole de toaletă. O altă variantă de ce poti face din blugi vechi, ar fi să decupezi buzunarele de la mai multe perechi de blugi și să le coși pe o bucată de material, pe care apoi o poți fixa pe perete. Varianta asta ar fi bună chiar și pentru tine, pentru toate mărunțișurile pentru care nu găsești niciodată loc.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *