Rochie de mireasă pe comandă sau cusută de tine? 10 sfaturi pentru modelul perfect

Rochie de mireasă pe comandă sau cusută de tine? 10 sfaturi pentru modelul perfect

Să fim sinceri, dacă în trecut rochiile de mirese tip prințesă erau cele câștigătoare, în prezent majoritatea mireselor își doresc rochii simple, personalizate nu doar după propriile preferințe, ci și conform tematicii nunții. Într-adevăr, rochiile de mireasă tradiționale tip prințesă sunt foarte drăguțe, dar în ultimul timp, femeile nu mai visează neapărat la rochiile voluminoase, pline de sclipici, ca în desene animate. Vor rochii simple, confortabile și personalizate cu felul lor de a fi.

Deci, dacă ai de gând să îți faci rochia de mireasă pe comandă sau să o realizezi chiar tu dacă ai abilități de cusut sau lucrezi în domeniu, este important să ții cont de mai multe aspecte, astfel încât să poți opta pentru un design care să-ți flateze silueta, în care să te poți mișca cu ușurință și cu care să nu ai probleme cu dansul în timpul petrecerii tale de nuntă.

Iată 10 sfaturi de croitorie de care este bine să ții cont dacă vorbim de o rochie de mireasă pe comandă sau realizată chiar de tine:

  1. Alege modelul potrivit

Unul dintre cele mai bune aspecte ale realizării propriei rochii de mireasă este că îți poți face cu adevărat modelul unic pentru tine și stilul tău. De asemenea, a-ți face tu rochia de mireasă sau la un croitor înseamnă că poți modifica modelul exact conform siluetei și trăsăturilor tale particulare. Acesta este un moment de neuitat în care poți profita de ocazie pentru a-ți exprima personalitatea și pentru a veni cu ceva netradițional.

Primul pas în crearea propriei rochii de mireasă este să te gândești la cum ar trebui să arate rochia. Există foarte multe surse de inspirație pe internet din care poți alege sau, de ce nu, poți desena chiar tu schița propriei rochii. Dar, esențial este să-ți cunoști foarte bine forma corpului, pentru a ști cum să-ți pui în valoare calitățile și să ascunzi micile imperfecțiuni.

De exemplu, dacă silueta ta este una în formă de pară, adică umerii înguști, bust mic, dar șolduri voluminoase, accentul trebuie pus în partea de sus a corpului pentru a echilibra volumele. Așadar, alege un model de rochie cu detalii decorative în partea superioară: volane, umeri bufanți, gulere, elemente care atrag atenția în partea de sus a corpului.

Femeile cu forma corpului de măr sau triunghi inversat sunt posesoarele unui bust generos, talie îngroșată, dar cu picioare subțiri. Un model de rochie de mireasă cu un decolteu în V cât mai adânc, va atrage atenția pe verticală și va creea senzația de alungire a corpului, îngustând optic umerii. De asemenea, dacă există o problemă în zona brațelor, optează pentru o rochie de mireasă cu mâneci și corset din dantelă.

  1. Alege cu atenție materialul

Tu vei fi cea care poartă rochia de mireasă, iar ziua nunții tale va fi una lungă. Atât la ceremonie, cât și la petrecerea de după aceea, trebuie să te simți foarte confortabil în ceea ce porți. Și țesătura pe care o alegi pentru rochia de mireasă constituie un factor important cu privire la confort, abilitățile de cusut, cât și la temperatura de afară în funcție de sezonul în care faci nunta.

Dacă tu ești cea care va coase rochia de mireasă, trebuie să te asiguri că țesătura este ușor de manevrat, durabilă și suficient de ușoară pentru a conferi rochiei acel aspect elegant. De asemenea, ține cont să folosești tipul de ac corect și ața potrivită, mai ales că vorbim de materiale delicate și rafinate. Găsești în acest articol mai multe informații despre: Cum coși țesăturile delicate: 7 trucuri pentru un rezultat de excepție.

  1. Caută inspirație pentru rochia de mireasă

Uită-te la reviste de mireasă și site-uri de nuntă, selectează fotografii cu rochiile care îți plac. Află ce aspecte ale acestor rochii te atrag și ce materiale trebuie să cumperi pentru a crea rochia de vis.

Nu te limita la a privi doar rochii de mireasă din magazine, mai ales dacă nu dorești un model la fel ca orice altă mireasă modernă. Consultă astfel fotografii din cărți de modă istorică și retro, costume de film – orice crezi că te poate inspira.

  1. Cunoaște-ți limitele

Dacă nu ai mai cusut niciodată haine la mașina de cusut, ci ai făcut ocazional mici retușuri, poate nu este o idee bună tocmai să-ți faci rochia de mireasă, ci mai degrabă optezi pentru o rochie de mireasă pe comandă plecând de la modelul dorit de tine.

Nu spunem că un începător în croitorie nu poate coase o rochie de mireasă, dar dacă abilitățile tale de cusut nu sunt atât de bune, cel puțin nu alege o rochie prea complicată. Alege un design mai simplu de realizat la mașina de cusut sau fă în așa fel încât să apelezi la cineva mai experimentat ca să te ajute în cazul în care întâmpini dificultăți.

  1. Ține cont de tematica nunții

Te căsătorești pe o plajă? Sau într-o grădină de vară? Nunta va avea loc vara, toamna sau iarna are o semnificație aparte pentru voi? Luați în considerare locația nunții și vremea probabilă în timpul zilei nunții.

Planifică din timp, verifică locația pentru a se potrivi cu lungimea, designul și materialul rochiei de mireasă. Stabilind dinainte aceste detalii, te va ajuta să nu fi stresată sau să te simți inconfortabil în ceea ce porți. Nunta ta este o zi specială, așa că ar fi bine să fii cu zâmbetul pe buze toată ziua.

  1. Ia în considerare utilizarea elementelor decorative

O rochie de mireasă simplă nu înseamnă că trebuie să fie banală. În cazul unei astfel de rochii, e bine să ții cont de înfrumusețarea anumitor părți ale rochiei. Ai grijă ca ornamentele să se potrivească cu designul rochiei tale de mireasă și să nu strice țesătura. Găsești infomații utile despre mătase în acest articol: Mătasea în proiecte de croitorie: Top 10 sfaturi prețioase.

Așadar, dacă optezi pentru un material foarte delicat precum mătasea ai grijă să nu optezi pentru ornamente prea grele care pot găuri țesătura și atârna într-un mod inestetic. De asemenea, ferește-te de accesorii decorative care irită pielea atunci când te miști și dansezi. Nu ți-ai dori o zgârietură roșie pe gât sau brațe în ziua ta specială, nu-i așa?

  1. Stabilește un termen limită pentru finalizarea rochiei

Chiar dacă ți-ai acordat mult timp pentru a termina rochia, trebuie să fii înaintea acestui termen pentru a evita stresul. Este întotdeauna util să ai o listă de verificare împreună cu data la care intenționezi să termini rochia de mireasă. Niciodată, dar niciodată să nu ai încredere în sentimentul că ziua nunții tale este mult prea îndepărtată sau în sentimentul că trebuie doar să faci ultimele ajustări rochiei tale de mireasă cu câteva zile înainte. Nu vei ști niciodată ce s-ar putea întâmpla, așadar stabilește o dată clară și fii întotdeauna la timp, dacă nu chiar înainte de acel termen.

Dacă nu ești de meserie croitor, dar ai o pasiune pentru cusut și știi să coși la mașina de cusut, atunci ia-ți un timp mai mare pentru a-ți face rochia de mireasă. Acest lucru te va ajuta să obții acel finisaj perfect specific croitorilor. Cu o mașină de cusut bună, cu cusături deosebite sau cu partea de brodat inclusă, vei reuși să coși o rochie de mireasă cu detalii spectaculoase.

  1. Studiază și învață

Să-ți faci propria rochie de mireasă poate părea la început incredibil de descurajant, dar în curând îți vei da seama că este doar o rochie. Gândește-te și observă rochia odată ce separi toate componentele individuale. În general, o rochie de mireasă simplă reprezintă în esență o fustă, un corset sau un top, cu sau fără mâneci.

Această strategie de a descompune procesul în pași mai mici te va ajuta să nu te stresezi și să obții un rezultat bun. De multe ori, abilitățile de planificare și organizare pot contribui enorm la obținerea unui aspect de calitate, mai bine decât abilitățile de cusut.

  1. Fă o rochie de test

Să faci o rochie de test este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o persoană care nu are abilități excelente de croitorie. Știm că acest lucru poate părea o pierdere de timp, dar în primul rând nu te vei simți stresată atunci când vei tăia țesătura scumpă destinată pentru rochia de mireasă și în al doilea rând vei evita prin a face o greșeală gravă. Așadar, alegând un material ieftin precum muselina, vei face un test, ceea ce îți va da multă încredere când realizezi rochia de mireasă.

Prin crearea acestei machete, înainte de a începe cu adevărat lucru, poți face toate testele necesare, astfel încât să fii absolut mulțumită de produsul final. Pentru a-ți face macheta de muselină, începe prin a-ți lua măsurătorile, asigură-te că incluzi lenjeria de corp (sutien, corset modelator etc) împreună cu pantofii pe care îi vei purta în ziua nunții.

  1. Nu te stresa

Dacă ai ales un model sau un stil de rochie despre care știi că este ușor realizabil, atunci nu te stresa. Să-și realizezi propria rochie de mireasă este o experiență minunată, unică, așadar fă în așa fel încât să nu devină o povară, ci dimpotrivă o amintire de neuitat de care vei povesti invitaților la nuntă.

Așadar, acestea sunt sfaturile noastre pentru a-ți crea propria rochie de mireasă! Dacă se întrevede nunta voastră la orizont, sper să vă simțiți inspirate să începeți să coaseți propria rochie de mireasă. Poate fi cu siguranță o provocare, dar aceasta va fi cu siguranță o amintire de neuitat și o modalitate excelentă de a vă dezvolta abilitățile de cusut.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *