5 idei de costume de Halloween pentru copii, ușor de făcut la mașina de cusut
Pentru mulți dintre noi, Halloween-ul înseamnă o nouă ocazie de a ne distra în familie, cu prietenii sau la școală în cazul copiilor. Chiar dacă, se știe, este preluată din cultura americană, copiilor le place în mod deosebit această sărbătoare pentru că le permite să-și învingă anumite temeri, să se costumeze în eroii favoriți și, de ce să nu recunoaștem, să obțină dulciuri.
Dacă îți plac provocările, așa cum îți plac și ocaziile noi de distracție, ce spui să creezi chiar tu costumul pentru copilul tău. Pentru adulți sau pentru copii, având la dispoziție o mașină de cusut și diverse materiale, vei putea realiza costume de Halloween înfricoșător de… frumoase. În plus, este mult mai distractiv să-ți faci propria ținută, mai degrabă decât să o cumperi dintr-un magazin, nu-i așa? Un costum DIY de Halloween tinde să fie mai prietenos cu bugetul, să reziste mai bine (în funcție de materialele alese și de abilitățile tale de cusut la mașină) și chiar să obțină mai multe complimente decât costumele cumpărate din magazin.
Ne ocupă noi de creativitate și imaginație, iată așadar 5 idei de costume de Halloween pe care le poți face chiar tu la mașina de cusut:
- Clasicul costum Dovleac
În mod cert, pentru acest costum de Halloween ai nevoie de un material portocaliu. Există multe tutoriale pe youtube despre cum poți face un astfel de costum care într-adevăr nu este greu deloc. Sfatul nostru este să mergi pe varianta cea mai simplă, aceea a unui tipar de bluză largă, cu elastic sau șnur în partea de jos. Ideea este ca în interiorul bluzei, adică în zona taliei să introduci ulterior puf sau vatelină pentru ca efectul final să fie acela de dovleac rotund.
Ca orice dovleac de Halloween care trebuie să aibă caracteristicile festive, pe partea din față a costumului coase bucăți de material negru care să simbolizeze ochii, nasul și gura unui dovleac sculptat. În zona gâtului, pentru a ascunde hainele de dedesubt, poți face un guler tip zig-zag dintr-un material verde care să simbolizeze frunzele dovleacului. Dacă vorbim de un costum pentru o fetiță, pe o bentiță simplă obișnuită poți aplica un accesoriu textil tip frunză realizat tot la mașina de cusut.
De asemenea, dacă ești începătoare în croitorie și mai ales dacă vorbim de o fetiță cochetă, te poți inspira din fustițele tutu și poți folosi tull portocaliu. Proiectul este extrem de simplu, realizezi o fustiță clasică pe elastic în talie și o bluziță cu bretele subțiri.
2. Pelerina de vampir
Dacă îți dorești un costum mai înfricoșător, dar în același timp, foarte simplu de realizat, noi îți recomandăm pelerina contelui Dracula. Ai nevoie de două materiale, unul negru și altul roșu pentru căptușeală, cu o lungime și o lățime de minim 125 cm, în funcție de înălțimea copilului. Unește cele două materiale, ulterior coase-le la mașina de cusut, ca atunci când ai coase o față de pernă, cu excepția părții superioare, apoi, trage materialul din interior spre exterior.
Pentru guler, vei avea nevoie de același tip de material, de o lungime de 35 cm și de o lățime de 20 cm, tăiat în formă de trapez, deci partea superioară a gulerului va fi cu 5-6 cm mai mică. Totuși, pentru a măsura corect, determină lungimea copilului și apoi pentru guler, dimensiunea gulerului măsurând distanța dintre umărul drept și stâng. Și adaugă 2-3 cm pe fiecare parte pentru tiv. Înainte de a coase gulerul de pelerină, adaugă în interiorul acestuia o inserție mai groasă pentru a-i conferi rigiditate și pentru a putea fi ținut ridicat. Nu uita de două șnururi, de-o parte și de alta a gulerului, pentru ca pelerina să poată fi prinsă la gât.
3. Costum de fantomă
Probabil cel mai simplu model de costum de Halloween este acela de fantomă. Ai nevoie de un material alb cât mai mare, suficient de generos cât să acopere tot corpul, ideea este să ajungă până la nivelul încălțărilor. Acesta se va împături pe jumătate, se va coase în părțile laterale, și se vor lăsa două spații în zona brațelor, pentru a scoate mâinile. Ține cont că acest material se va pune pe cap, tocmai de aceea trebuie să fie cât mai larg pentru a da libertate de mișcare brațelor. Pentru a crea impresia unei fantome înfricoșătoare, folosește-te de un material negru și conturează ochii, făcând bineînțeles găuri pentru a vedea, dar și pentru a crea gura.
4. Costum de vrăjitoare
Foarte multe fetițe vor dori să fie vrăjitoare de Halloween. Dacă ai primit această rugăminte de la fetița ta, decide-ți împreună asupra culorilor dorite. Ține cont că o vrăjitoare poartă mult negru, dar vă puteți folosi și de o culoare mai ”vie”, precum mov, roșu sau roz, pe care să o folosești pentru detalii. O idee de costum de vrăjitoare poate fi formată dintr-o bluză simplă neagră și o fustă realizată din tull negru și satin mov sau roz. Confecționează o fustă simplă pe elastic, lungă, din satin, iar pe deasupra o altă fustă din tull negru care să-i confere volum. Pentru a crea ideea de corsaj pe bluza simplă neagră, poți tăia fâșii subțiri din satinul colorat, pe care ulterior să le coși la mașina de cusut, în partea din față a bluzei.
5. Costum de Schelet
Înainte de a-ți explica ideea noastră de costum de schelet pentru petrecerea de Halloween, vrem să-ți spunem că există o mulțime de variante pentru a face un astfel de costum. O idee foarte ușoară este să folosești din start o bluză și o pereche de pantaloni negri, simpli fără niciun alt element decorativ. Desenează pe o hârtie forme care imită oasele umane și ne referim aici la coaste și coloana vertebrală și la oasele din zona membrelor superioare și inferioare. Ai nevoie de un material alb, de preferat unul mai gros, iar după aceste tipare, taie modelele aferente. Ulterior, coase-le la mașina de cusut.
Dacă ai nevoie de mai mult ajutor în confecționarea costumelor de Halloween, noi te putem ajuta cu mașini de cusut sau te poți folosi de tipare de croitorie pe care le găsești la noi pe site: Tiparedecroitorie.ro.
Lasă un răspuns