5 lucruri pe care TREBUIE să le faci când îți cumperi o mașină de cusut NOUĂ
Ți-ai cumpărat recent o mașină de cusut nouă? Este un moment foarte emoționant într-adevăr dacă ai o pasiune pentru cusut și ai visat de multă vreme să-ți achiziționezi această mașină de cusut. Există însă câteva lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a începe, care vor face cusutul mult mai ușor și mai satisfăcător.
Un pic de pregătire înainte te va scuti garantat de problemele inerente, dacă nu ai foarte multă experiență în croitorie, dar mai ales pentru cineva care și-a cumpărat prima mașină de cusut. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat după ce ți-ai cumpărat o mașină de cusut nouă și îți promitem că lucrurile vor fi mult mai ușoare:
- Citește manualul de utilizare al mașinii de cusut
Probabil, dacă ai mai cusut anterior la o altă mașină de cusut, poate a mamei tale sau dacă ai avut chiar tu alt model, ești tentată să omiți acest lucru. Într-adevăr, cele mai multe mașini de cusut noi sunt foarte intuitive și mult mai ușor de folosit datorită dezvoltării tehnologiei în domeniu, însă recomandarea este să citești întotdeauna manualul de utilizare al unei mașini de cusut noi.
Chiar dacă ești o fire curioasă și îți place să îți dai seama singură de cum merg lucrurile pe măsură ce lucrezi, noi îți spunem sincer că nu merită. Nu toate mașinile sunt la fel și cu cât mașina este mai performantă, cu atât vrei să afli mai multe despre ea. S-ar putea să nu o folosești la capacitatea maximă și să nu-i cunoști toate opțiunile doar pentru că ai evitat să citești manualul de utilizare.
Probabil că operațiunile de bază sunt similare, însă există operațiuni de coasere speciale, iar cel mai important, curățarea și întreținerea sunt bine de verificat pentru modelul în cauză. Păstrează manualul de utilizare chiar lângă mașina de cusut, astfel încât să fie la îndemână ori de câte ori ai nevoie. Când întâmpini probleme, verifică manualul înainte de a efectua o modificare.
- Cunoaște piesele și accesoriile de croitorie
La ce folosesc toate acele piese și accesorii interesante dacă nu știi ce fac? Este important să cunoști toate tipurile de piciorușe, ace, accesorii de tăiat, cât și operațiunile de coasere și chiar brodat pentru a ști ce poate face mașina de cusut și ce așteptări să ai de la ea. Trebuie să folosești fiecare picioruș corect pentru cusăturile pe care le selectezi. De exemplu, o cusătură în zig-zag va mișca rapid acul în lateral, folosind piciorușul incorect s-ar putea rupe acul.
Sfat util: Ține la îndemână ace suplimentare în cazul în care unul se rupe sau este timpul să-l schimbi. Este recomandat să se schimbe acul după aproximativ 12 ore de cusut. Acele universale se vând într-un pachet de 5 și e bine să le ai mereu la îndemână.
- Creează o zonă specială pentru cusut
Cusutul la mașină este cu siguranță mai puțin plăcut atunci când nu ai o zonă adecvată pentru a coase. O masă robustă și un scaun confortabil poziționat la o înălțime adecvată sunt extrem de importante. Asigură-te că există o iluminare bună, deoarece nu toate mașinile vor avea o iluminare excelentă încorporată. Conectează mașina de cusut la o priză la care poate ajunge (evident), dar este în afara drumului și nu va reprezenta un pericol de accidentare. Deconectează întotdeauna aparatul când ai terminat de cusut și folosește un protector de supratensiune, dacă vei coase pe vreme rea.
Este bine să ai toate instrumentele de croitorie de care ai putea avea nevoie în apropiere, astfel încât nu va trebui să le cauți la fiecare câteva minute. Păstrează foarfecele sau cutterele la îndemână și un coș mic pentru toate bucățile și resturile de materiale. O pernuță specială pentru bolduri sau alt dispozitiv de stocare ar trebui să fie întotdeauna ținut la vedere pentru a evita pierderea lor. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să calci pe un ac sau pe un bold căzut din greșeală pe podea. Poți citi mai multe lucruri foarte utile despre cum să-ți creezi zona de cusut în acest articol: 10 trucuri utile pentru organizarea accesoriilor de croitorie.
- Testează cât mai mult
Ești aproape gata să începi primul proiect de croitorie la mașina de cusut nouă! Acum, că știi cum să îți înfilezi ața și cum alegi acul potrivit, testarea este următorul tău pas. Folosește ațe diferite atât pentru firul superior, cât și pentru cel inferior, și setează tensiunea firului potrivită pentru fiecare în parte.
Fiecare mașină este diferită, așa că încearcă mai multe tipuri de cusături pentru a vedea ce îți place ție cel mai mult. De asemenea, încearcă mai multe mărci de ațe de cusut pentru a vedea care te mulțumește pe tine cel mai mult.
Sfat util: Nu cumpăra ațe ieftine sau de calitate inferioară, deoarece cusătura nu va fi rezistentă și în plus pot deteriora mașina de cusut nouă!
- Începe efectiv să coși
Ești gata! Setează mașina de cusut nouă pe o viteză lentă și ține-ți degetele departe de ac atunci când începi să coși. Nu verifica la fiecare câțiva centimetri cum ai cusut, ci mai degrabă coase o bună bucată de material. Verifică de asemenea cum sunt cusăturile pentru a fi uniforme, netede și fără ață în exces. Efectuează ajustările după cum este necesar. Nu ezita să încerci toate opțiunile de care mașina ta dispune înainte de a începe primul proiect oficial.
Sfat util: Folosește un picioruș de cusut cu ghidaj destinat cusăturilor drepte. Mai multe sfaturi despre cum să obții o cusătură dreaptă vei descoperi dacă citești acest articol Cum coși drept la mașina de cusut.
Primul tău proiect la mașina de cusut cea nouă ar trebui să fie unul ușor. Ceva simplu îți permite să înveți micile particularități ale mașinii de cusut. Realizarea unei pernuțe decorative cu cusături fanteziste, o față de masă sau aplicări tip petice pe haine pot fi proiecte minunate. Nu dificultatea va face proiectul să fie minunat, ci este mai degrabă despre procesul de folosire a mașinii de cusut noi și simțul realizării.
Ai nevoie de inspirație pentru cusut? Intră pe blogul nostru pentru a citi mai multe articole despre proiectele noastre de cusut sau produsele care te pot ajută să coși mai ușor, mai repede, mai distractiv!
Lasă un răspuns