10 trucuri utile pentru organizarea accesoriilor de croitorie

10 trucuri utile pentru organizarea accesoriilor de croitorie

Bobine și papiote cu ață, ace de diferite dimensiuni, nasturi, mărgele sau paiete, fermoare, foarfece și o mulțime de alte accesorii stau împrăștiate și nu știi cum să le organizezi mai bine? Orice persoană care lucrează în croitorie, ajunge la un moment dat în punctul în care se simte copleșită de numărul mare de produse de mercerie și țesături care o înconjoară.

Știm cu toții că o mare parte din succesul unui proiect de croitorie este datorat și faptului că activitatea de cusut se face într-o cameră de cusut organizată. Nu doar că vei câștiga timp fără mai fie nevoie să cauți printr-o mulțime de locuri pentru că vei găsi mereu acele accesorii de croitorie potrivite, dar probabil vei face economie pentru că de multe ori ajungem să cumpărăm produse pe care le avem deja, dar nu știm unde sunt depozitate. Chiar dacă se spune că haosul și dezordinea reprezintă o caracteristică normală a unui loc de muncă creativ, problema organizării trebuie într-o anumită măsură rezolvată.

Din fericire, în acest articol venim cu câteva idei de organizare a camerei de cusut pentru a vă ajuta să vă desfășurați munca, dar și creativitatea în cele mai bune condiții.

  1. Rafturi deschise și etajere

În primul rând, pentru un spațiu bine organizat este nevoie de un mobilier potrivit. Cele mai eficiente sunt dulapurile cu rafturi deschise și etajerele suspendate pe perete, pentru a avea acces ușor la lucrurile de care ai nevoie când coși la mașina de cusut. Dar, de ajutor se pot dovedi și dulapurile de pantofi, cu sertare multiple și adâncime mică, fără să ocupe foarte mult spațiu.

  1. Cutii transparente

Cutii transparente de diferite dimensiuni sunt absolut ideale pentru depozitarea accesoriilor de croitorie. Vei vedea imediat ce se află în interiorul lor și nu va mai fi nevoie să cauți prin toată camera nasturii metalici de exemplu. De mare folos sunt orice fel de cutii, nu neapărat transparente, dar în acest caz sortează produsele pe categorii, pe zone și etichetează cutiile pe latura vizibilă, pentru a citi rapid.

  1. Cutie magnetică pentru bolduri și ace

Pune capăt pierderii recipientului cu bolduri! Cu o placă magnetică și câteva cutii metalice, puteți acum să stocați în mod ordonat boldurile, nasturii și alte accesorii de metal. De asemenea, poți face chiar tu un suport de bolduri tip perniță de ace, pe care să o plasezi lângă mașina de cusut.

  1. Săculeți cu bucăți de materiale

O croitoreasă nu aruncă niciodată bucățile de țesături sau resturile rămase de la proiectele realizate la mașina de cusut. Sunt foarte la îndemână pentru atâtea proiecte de croitorie. De exemplu, în acest articol vei găsi 10 idei ingenioase pe care le poți realiza din bucăți de materiale. Însă, fiind mici și multe, acestea se pot pierde foarte ușor sau pot ocupa spațiul de lucru. Recomandarea noastră este să le sortezi în funcție de material, culori sau dimensiuni, și să le depozitezi în săculeți textili făcuți chiar de tine. Săculeții îi poți agăța foarte ușor pe un perete, pe un cuier simplu cu cârlige.

  1. Borcane pentru nasturi

Indiferent dacă este din plastic sau din sticlă, păstrați borcanele transparente de gem, miere sau unt de arahide. Nasturii sunt unul dintre accesoriile de cusut greu de depozitat. Depozitarea lor în borcane transparente nu este doar estetică, mai ales dacă el așezați pe culori pe o etajeră, ci este un truc care vă va ajuta enorm, atunci când aveți nevoie rapid de un anumit nasture.

  1. Coșulețe pentru papiotele cu ață

Numărul papiotelor de ațe crește mai ceva ca Făt-Frumos, iar dacă nu mai ești de mult începător în croitorie cel mai probabil te afli în această fază. Pentru că sunt foarte importante în procesul de cusut, surfilat sau brodat, folosește-te de ajutorul coșulețelor pe care să le plasezi pe o etajeră în jurul mesei de cusut. De fiecare dată când schimbi papiota și o înlocuiești cu o alta, adu coșulețul lângă mașina de cusut astfel încât să le pui întotdauna în ordine și să știi unde să le cauți când ai nevoie de o anumită culoare.

  1. Role de carton pentru elastice și panglici

Elasticele, bentițele, fundele, panglicile, șirurile de mărgele și alte materiale tip bandă se păstrează mult mai ușor înfășurate pe un suport, tip rolă. Se pot refolosi rolele de carton de la diverse produse (de la produse de bucătărie, hârtia igienică) sau diverse obiecte din plastic ce pot fi reutilizate cu alt scop (jucării, recipiente de la cosmetice etc). Cartonul în special este un material ușor, pe care se poate înfășura diverse materiale tip bandă.

  1. Tablă de plută sau magnetică

Ambele sunt foarte utile din mai multe motive. Pe o tablă magnetică plasată în fața mașinii de cusut sau de tăiat, poți lipi foarfecele, cutterele și acele obiecte metalice de care ai nevoie în proiectul tău de croitorie, să le ai la îndemână în fiecare moment. Pe o tablă de plută poziționată în fața mesei de lucru îți poți agăța bucățile de material și imaginile cu pașii proiectului pe care trebuie să îl ai în vedere în timp ce coși, fără să fie nevoie să cauți poze în telefonul mobil, laptop sau detaliile menționate în vreo carte de croitorie.

  1. Etajeră cu roți

O etajeră cu roți metalică se poate dovedi de mare ajutor în păstrarea acelor accesorii de croitorie pe care le folosești cel mai des. Avantajul cel mai mare nu este spațiul de depozitare pe care îl oferă, ci datorită dimeniunii reduse și a roților, etajera poate fi mutată în orice loc ai nevoie, lângă mașina de cusut, masa de tăiat și croit sau masa de călcat. Alege o etajeră cu rafturi tip taviță, pentru a te asigura că accesoriile plasate în interiorul ei nu cad în timpul deplasării.

  1. Coș de gunoi

Chiar dacă acest produs nu te ajută în organizarea accesoriilor de croitorie, te ajută enorm în menținerea ordinii și curățeniei în camera de lucru. Ațele, hârtiile și bucățile de material rămase, de care nu mai ai nevoie și vor ajunge oricum la gunoi, trebuie puse de la bun început într-un loc, pentru că altfel te vei trezi la un moment dat într-un morman de resturi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *