TOP 10 proiecte de cusut pentru vară

TOP 10 proiecte de cusut pentru vară

Vremea caldă, soarele și culorile vesele din vestimentație ne duc cu gândul la vacanță și relaxare. În această perioadă, simțim cu toții că avem mai multă energie ca oricând, astfel suntem mai deschiși către diferite proiecte de cusut, care mai de care mai simpatice.

Orice proiect de croitorie reprezintă pentru persoanele care iubesc această activitate, momente plăcute în care își dezvoltă imaginația, creativitatea și acumulează experiență. Și pentru că în viitorul apropiat va fi vreme caldă, mult soare, relaxare la piscină sau la plajă, dar și mult înot și grătar în aer liber, poți să te ocupi din timp de câteva proiecte de cusut pentru vară care să te ajute pe tine și familia ta să te relaxezi și să fii în formă. 

  1. Borsetă textilă

Pentru că în timpul verii s-ar putea să nu mai fii încântată cu geanta ta din piele care se va lipi de piele din cauza căldurii excesive, încearcă să rezolvi problema cu o borsetă ușoară din material textil. Alege un tipar de croitorie în fucnție de experiena ta cu mașina de cusut, dar de o dimensiune rezonabilă care să-ți permită să iei la tine strictul necesar, protecția solară, ochelari de soare și o sticlă de apă. Va fi ușoară pentru umerii tăi, iar bumbacul va fi ușor de spălat la mașină. 

În afară de material vei avea nevoie de fermoar, șnur sau capse în funcție de sistemul de închidere dorit și de alte decorațiuni pe care le poți atașa la borseta ta de vară, pentru a arăta cât mai chic. Optează pentru un bumbac rigid cu imprimeu vesel, pentru pânză sau denim. 

  1. Husă protecție telefon rezistentă la apă

Din gama proiecte de cusut extrem de utile pe timpul verii nu putem exclude husa de telefon pentru a-ți ține telefonul mobil în siguranță de nisip și soare. Alege un material impermeabil sau coase un strat de vinil la interior pentru a împiedica telefonul să fie deteriorat de stropii de lângă piscină.

Alege tipul tău de închidere preferat pentru a menține totul în siguranță, fermoarele sunt o opțiune ușoară sau alege închizătoarea magnetică deoarece poate face ca totul să arate ca o poșetă mini-clutch.

  1. Cuvertură ușoară de vară

De obicei când te gândești la pături le asociezi imediat cu proiecte de toamnă și iarnă, dar nu există niciun motiv pentru care o pătură patchwork dublă, ușoară dar rezistență la umiditate, să nu fie proiectul perfect de vară. Poți realiza o pătură patchwork din bucăți diferite de material, aranjate creativ într-un stil unic cu care să te relaxezi la un picnic în propria grădină sau poate într-un decor montan.

Vei folosi pentru aceste proiecte de cusut tehnica patchwork prin care se unesc cu multă imaginație bucăți de material variate, care pot avea forme geometrice diferite. Folosește culori deschise sau modele îndrăznețe combinate cu neutre palide, cum ar fi alb, fildeș sau gri deschis pentru a evidenția modelele preferate. 

Pentru a te feri de umezeală, alege un material rezistent la apă pentru partea care va sta pe iarbă și folosește vatelină subțire și asigură-te că îți fixezi bine straturile înainte de a începe să matlasezi. Pentru că pătura va avea astfel, trei straturi, deci va fi o țesătură mai groasă, folosește un ac de cusut special pentru matlasare. 

  1. Rucsacuri cu șnur

Copiii tăi urmează să plece într-o excursie sau tabăra de vară? Unul dintre proiectele de cusut prin care să îi ajuți să păstreze lucrurile importante aproape sunt rucsacuri ușoare cu șnur. Ai nevoie de bucăți mari de țesătură, vatelină și câteva șnururi lungi. Cel mai simplu tip de rucsac poate fi cusut asemeni unei fețe de perne. 

Va rezulta un rucsac simplu, căruia îi adaugi un șnur pentru a fi strâns, gata pentru a păstra protecția solară, sticla de apă, spray-ul pentru insecte și toate celelalte elemente esențiale de vară. Nu uita de realizarea unor bretele confortabile și rezistente. Pentru mai multă personalizare poți aplica rucsacului un buzunar gata făcut desprins dintr-un blug vechi sau alte decorațiuni din piele, nasturi, pietricele, mărgele care știi că vor fi pe placul copilului.

  1. Geantă de plajă 

O geantă de plajă mare din pânză sau bumbac gros este printre acele proiecte de cusut perfecte pentru plajă. O croială dreptunghiulară va asigura deschiderea amplă a sacoșei existând suficient spațiu pentru prosoape sau/și pături de plajă, o sticlă cu apă, o carte de citit, protecție solară, și toate celelalte accesorii pentru a-ți face ziua la soare relaxantă și distractivă. 

Pentru o geantă încăpătoare alege cam 1mp de material rezistent, viu colorat. Pentru un model de vară renunță la clasicele barete din material și optează pentru curelușe din piele, plastic, sau sfoară groasă stil parâmă specifică stilului marinăresc.

  1. Costum de baie

Poate că este un proiect intimidant pentru începătorii în coaserea țesăturilor foarte elastice. Vestea bună este că un costum de baie este mai ușor de cusut decât crezi și poate fi atât de plin de satisfacții. În plus, este super distractiv! Tot ce ai nevoie pentru a reuși să-ți faci propriul costum de baie sunt materialele potrivite, accesoriile de cusut materiale elastice și puțin mai multă răbdare.

Țesătura perfectă pentru costume de baie este un amestec de nailon și spandex (cunoscut și sub numele de lycra) cu extensie în 4 direcții și un conținut de spandex de peste 10%. Tricoturile din poliester pot funcționa și pentru costumele de baie, doar reține că s-ar putea să nu reziste la fel de bine la soare, clor și apă sărată.

De asemenea, asigură-te că folosești un ac pentru țesături elastice (este specificat acest aspect pe ambalajul produsului). Unele persoane folosesc ace cu bile (numite și ace de tricot), dar poți avea mai mult succes cu ace special create pentru țesături elastice (spandex).

  1. Prosop – pătură de plajă

Când te gândești la sosirea verii si a lungilor zile toride cu mult soare, sigur te gândești la plajă la mare sau pe malul unui lac sau la piscină. Pentru tine sau copiii tăi, din categoria proiecte de cusut pentru vară nu uita să incluzi prosoapele ca punct de pornire pentru un prosop de plajă sau pătură. 

Practic ai nevoie de o țesătură specială, pe care o găsești sub denumirea de bumbac frote. Personalizarea poate merge mai departe și poți face niște buzunare pe colțuri. Buzunarele îți țin toate lucrurile ascunse și la îndemână, iar lucrurile tale îți țin pătura în greutate, astfel încât să nu se ridice în zilele cu vânt.

  1. Huse pentru ochelari de soare

Dacă ai aruncat vreodată o pereche de ochelari de soare în geantă și i-ai recuperat ulterior zgâriați și deteriorați, atunci știi cât de mult contează o husă. Dacă vrei ceva personalizat, păstrează ochelarii de soare într-o husă de ochelari ușor de cusut și nu vei mai vedea niciodată acele zgârieturi. Poți face o husă mai simplă sau una fantezistă, dîn fucnție de materialul d ecare dispui și îți place.

  1. Husă pentru căști

Unele proiecte de cusut chiar dacă sunt mici ca dimensiuni, sunt foarte utile, iar o husă pentru căștile pe care le iubești este foarte utilă. Nu lăsa căștile tale să se încurce cu toate celelalte elemente esențiale de călătorie din geantă și alege să coși o punguță cochetă (cel mai bine din pâslă colorată) în care să le bagi pentru a fi ușor accesibile. 

  1. Șorț de grădinărit

Pentru grădina urbană de pe balcon sau pentru grădina de legume sau flori din curtea casiei, un șorț care să te protejeze de praf și mizerie este mai mult decât un proiect de cusut super util. Nu ai nevoie de foarte multă experiență cu mașina de cusut, ci de un material rezistent la spălări multiple. Folosește-te de creativitatea ta în arta cusutului pentru a realiza un model unic și personalizat stilului tău. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *