TOP 5 cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă

TOP 5 cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă

Când vremea de afară este extrem de rece, avem nevoie de haine care să ne țină cald, fără a pierde din farmceul și stilul personal. Cheia pentru a găsi haine de iarnă potrivite este să alegi cele mai bune țesături, din fibre naturale care îți vor izola căldura corpului, cum ar fi lâna, cașmirul sau bumbacul. 

Stai departe de țesăturile sintetice, cum ar fi poliesterul și nailonul, care te vor face să transpiri și să te simți rece în același timp. Mai mult, în afară de a purta tipul potrivit de țesături groase pentru frig, trebuie să le stratifici corect pentru a te simți confortabil cu mai puține straturi de haine.

În plus, dacă îți place să stai la căldură, poți găsi o modalitate constructivă de a-ți petrece timpul liber în preajma sărbătorilor învățând și experimentând cusutul. De data asta, alege țesături groase de iarnă cu care să stai departe de frig și cu care să realizezi creații noi pe care să le scoți în evidență la petrecerile de sfârșit de an sau în vacanța de iarnă.

  1. Bumbac

Bumbacul este de departe cea mai folosită țesătură pentru îmbrăcăminte, este materialul chintesență pentru cele patru anotimpuri. Surprinzător sau nu, bumbacul este unul din cele mai bune materiale de iarnă.

Această țesătură universală poate fi făcută subțire, pentru a fi confortabilă pentru vară, sau mai groasă pentru iarnă. Fibrele sale naturale îl fac un bun izolator și nu captează umezeala așa cum pot face unele țesături sintetice. În plus, bumbacul este respirabil și moale așa că nu te va face să te simți prea cald sau prea rece. Important este să alegi țesături groase de bumbac și să eviți materiale mai ușoare, precum chambray sau denim. 

Un dezavantaj al bumbacului este că absoarbe umezeala, deci nu este o țesătură ideală dacă există condiții meteorologice dure în prognoză. În același timp bumbacul este o alternativă excelentă pentru persoanele care au alergii la țesături precum lâna.

Din punctul de vedere al pasionaților de croitorie bumbacul este potrivit pentru toate nivelurile de experiență în cusut, inclusiv pentru cei începători. Poate veni în multe greutăți, amestecuri și culori. Avândun nivel de elasticitate redus și alunecare minimă este ușor de cusut și se pot crea orice fel de ținute la mașina de cusut.

  1. Fleece

Această țesătură este o alegere excepțională pentru iarnă și este cumva sinonimă cu timpul iernii. Este unul dintre cele mai bune materiale de iarnă, este accesibil ca preț și este o alternativă excelentă la lână și bumbac. Este un material respirabil cu proprietăți izolatoare suficiente, ceea ce îi permite să regleze temperatura corpului, dar nu este rezistent la apă.

Această țesătură ultra-moale, ușoară și confortabilă este foarte utilizată în ținutele de casă, dar este folosită și pentru paltoane și jachete casual, de zi cu zi. Datorită texturii și aspectului său este una dintre cele mai populare țesături folosite de industria modei, putând fi folosit și pentru ținute elegante de iarnă.

Este un material perfect din care se pot obține ținute pentru stratificare. Bonus, marginile nu se destramă, făcându-l prietenos pentru începătorii în ale croitoriei.

  1. Flanel

Flanelul este un material ce poate fi de fapt fabricat din lână sau din diferite tipuri de fire. Este, de asemenea, un must have de iarnă pentru orice, de la cămăși la cearșafuri de pat. E bine să te împachetezi într-o haină de flanel atunci când vine iarna, de aceea flanelul este dintre acele țesături groase calde folosite pentru a face pijamale confortabile. 

Este incredibil de confortabil, funcțional și durabil. Țesătura izolează bine, iar datorită buzunarelor de aer din întreaga țesătură, te simți bine protejat de vânt și de orice are de oferit iarna. În plus, funcționează bine atât ca un strat interior, cât și unul exterior.

Cel mai bun lucru despre flanel, probabil, este versatilitatea sa. Paltoanele din flanel pot fi purtate indiferent dacă vrei să optezi pentru un look casual sau formal, așa că indiferent de look-ul pe care vrei să îl alegi, vei fi protejată de vremea rece.

Este ușor de cusut, deoarece nu este prea gros și nu alunecă. Un bonus pentru începători este textura periată, care ajută la ascunderea greșelilor și imperfecțiunilor. Flanelul este ales mai ales pentru pijamale, cămăși și costume, dar este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru căptușeală pentru a adăuga un strat de căldură în vremea de iarnă. Flanelul este o altă țesătură accesibilă, ceea ce îl face, de asemenea, excelent pentru începătorii în ale cusutului. 

  1. Tweed

Un favorit clasic printre materiale de iarnă este tweed-ul. Tweed este o țesătură caldă, groasă și rigidă care poate da un vibe profesoral nedorit, dar acest textil brit-centrice poate fi elegant în funcție de modelul ales. 

La fel ca flanelul, tweed este una dintre acele țesături groase chintesențiale pentru vremea rece. Îl găsești utilizat la costume și îmbrăcăminte exterioară datorită durabilității sale, dar se folosește și pentru fuste și rochii.

Modelul natural găsit în tweed este excelent pentru a masca erorile de cusătură camuflaj și oferă un model fără a fi nevoie de linii de cusătură pentru a se potrivi. Tweed nu este la fel de ușor de lucrat, dar este încă ușor de gestionat, deoarece tweed vine în greutăți care te fac să coși mai ușor. Creează-ți ținutele perfecte de iarnă din tweed cu blazere unice, jachete, paltoane de trench, pantaloni, pantaloni, fuste creion sau pur și simplu lasă-ți creativitatea să se dezlege.

  1. Lâna

Când vine vorba de țesături groase pentru îmbrăcăminte de iarnă, lâna este cu siguranță materialul rege. Este o țesătură superbă și incredibil de caldă pentru iarnă, de luat în considerare atunci când lucrurile încep să se răcească este lâna. 

De ce? Lâna este o fibră naturală care provine de la oi și are unele proprietăți destul de uimitoare:

  • este un izolator excelent, ceea ce înseamnă că te menține cald pe vreme rece; 
  • are o rată ridicată de absorbție a umidității, astfel încât să poată absorbi transpirația și să te mențină uscat, ceea ce te poate ajuta să îți reglezi temperatura corpului și să te menții confortabil; 
  • este ignifugă, ceea ce înseamnă că nu va lua foc cu ușurință; 
  • este o țesătură ușoară, dar puternică, durabilă și de lungă durată, iar fibrele de lână au o elasticitate naturală; 
  • fibrele de lână conțin un strat subțire de ceară care inhibă creșterea mucegaiului și a bacteriilor; 
  • nu necesită prea multă întreținere și este 100% biodegradabilă și compostabilă.

Mai mult această țesătură specială all-in-all, este elegantă și este una dintre cele mai bune opțiuni pentru ținute casual sau formale de vreme rece. Disponibilă într-o varietate de greutăți, lâna este prietenoasă pentru începători atunci când este selectată într-o variantă de greutate mai mică care se coase ușor la mașina de cusut. Lana este excelentă pentru costume, pulovere, jachete, rochii și fuste.

Există mai multe tipuri diferite de lână care sunt ușor accesibile pentru tine: lână Merinos, lambswool, mohair, cașmir, angora și alpaca. Lâna merinos este cea mai bună țesătură de lână de până acum – este foarte confortabilă, moale și nu provoacă mâncărime pe piele, ușoară și foarte izolatoare. Este dintre acele materiale de iarnă foarte ușor de întreținut, în mod natural anti-bacteriană, rezistent la șifonare și impermeabilă. 

Mohairul este din lâna caprei Angora, este extrem de moale, durabilă și caldă, dar este mai scumpă deoarece caprele Angora sunt de fapt crescute la o scară mai mică decât oile. Cașmirul este considerat luxos și o țesătură de iarnă de calitate. Acest material este moale și respirabil, dar trebuie atenție pentru că nu este cea mai durabilă țesătură și este dificil de întreținut. Practic, cașmirul este una dintre cele mai scumpe și izolatoare țesături de pe piață.

În concluzie, iarna poate fi un sezon rece și inconfortabil, dar cu materialele groase potrivite pentru haine de iarnă, poți rămâne cald și confortabil chiar și atunci când temperatura scade sub îngheț. Cu hainele potrivite, te poți bucura de iarnă în loc să te temi de ea!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *