Pasionată de croitorie? 10 motive pentru a-ți coase singură hainele

Pasionată de croitorie? 10 motive pentru a-ți coase singură hainele

Îți place moda, iubești țesăturile și îți plac lucrurile unice, care au o poveste în spate? Nu reziști să nu intervii asupra hainelor și te așezi adesea la mașina de cusut să adaugi sau să modifici un detaliu? Dacă ai răspuns DA la aceste întrebări fără îndoială ești o persoană pasionată de croitorie sau care își dorește să lucreze în domeniul fashion. 

Oricine poate face haine acasă. Tot ce ai nevoie este o mașină de cusut – chiar și cel mai elementar model te poate ajuta să creezi articole de îmbrăcăminte simple și frumoase. Piesele de îmbrăcăminte simple, cum ar fi fustele pe elastic, pot fi făcute fără model, în timp ce pentru piese mai complicate ai la dispoziție o mulțime de tipare de croitorie, astfel încât să poți crea de la simple bluze, rochii de zi, până la rochii de mireasă.

Probabil că ți-ai găsit deja drumul în lumea cusutului, dacă însă nu ai făcut pasul cel mare, îți spunem 10 motive pentru a-ți crea propriile haine. Este fără îndoială un drum cu sens unic, pentru că o dată ce descoperi bucuria cusutul la mașină, nu vei mai da înapoi.

Iată așadar de ce credem că a-ți crea propriile haine este un mare atu:

  1. Nu mai cauți prin magazine ore întregi

Dacă mersul la mall sau căutatul hainelor online nu este ceva ce îți place, atunci cu siguranță vei prefera să-ți faci o rochie sau o bluză în confotul propriei case. Mersul prin magazine în weekend înseamnă să stai în aglomerație sau la cozi, iar căutatul online consumă foarte mult timp. Dacă vrei să scapi de această bătaie de cap, mai ales dacă ai deja o mașină de cusut, nu-ți rămâne de făcut decât să-ți achiziționezi țesăturile dorite. 

Mai ales când vine vorba de găsirea unei rochii de ocazie potrivită tipului tău de siluetă, confecționarea propriei rochii se va dovedi o alegere foarte inspirată.

  1. Porți ținute conforme cu trăsăturile corpului tău

Majoritatea dintre noi nu avem o „dimensiune standard” și adesea avem probleme cu articolele de îmbrăcăminte. Talia unei rochii s-ar putea să ții se potrivească, dar bustul este complet nepotrivit sau viceversa. Ai trecut prin această situație, nu-i așa? Cu o mașină de cusut, îți poți construi articole care ți se potrivesc perfect – odată ce îți înțelegi caracteristicile corpului și  începi să-ți creezi propriile modele.

  1. Folosești materiale calitative

Există o concepție conform căreia să-ți coși hainele este întotdeauna mai ieftin decât să le cumperi dintr-un magazin. Nu este adevarat. Poate fi dacă ai anumite țesături sau reutilizezi materiale de la alte produse – dar adesea să-ți faci propriile articole de îmbrăcăminte este mai scump decât să cumperi produse specifice „modei rapide”. 

Dar, cu toate acestea, poți crea look-uri unice similare cu cele de designer folosind numai materiale de calitate (lână, in, mătase, bumbac). 

  1. Modele unice

Tuturor le place să creadă că au un stil personal uni. Acest lucru poate fi greu de realizat, totuși, atunci când toată lumea cumpără cea mai recentă pise vestimentară din aceleași magazine. Nu ar fi uimitor să ai un dulap plin cu propriile tale modele de haine unice? Când vă faceți propriile haine, într-adevăr puteți vorbi de unicitate și o adevărată declarație de stil. Poți urma trendul, dar cu articole vestimentare create de tine, pe care cu siguranță nimeni altcineva nu le poartă.

În plus, dacă te gândești pe viitor la un mic business sau pur și simplu din plăcere, îți poți crea propriile etichete de îmbrăcăminte personalizate.

  1. Libertate și creativitate

Cu siguranță te-ai aflat în situația în care ai avut o imagine vizuală în minte cu ce fel de rochie, top, fustă ai căutat când ai fost la cumpărături. Desigur, nu ai găsit și ai plecat dezamăgită. Când ai o mașină de cusut și cu o selecție nesfârșită de țesături, modele, elemente decorative și ornamentale – the sky is the limit. Vrei o rochie anume cu un imprimeu multicolor? Poti s-o faci! Vrei o fusta aurie cu paiete? O realizezi imediat! Ai libertatea de a crea exact ce vrei și să-ți lași imaginația să creeze.

  1. Sprijini moda sustenabilă

Ne pasă de unde provine mâncarea noastră, așa că de ce nu ne-ar interesa de unde provine și îmbrăcămintea pe care o purtăm? Vrei să afli mai multe despre originea hainelor tale? Unde sunt fabricate și în ce condiții fabricile respectă normele de sustenabilitate a mediului?

Moda sustenabilă continuă să crească în popularitate pe măsură ce mai mulți oameni observă dezavantajele consumerismului. Materialele din țesături naturale care pot fi reciclate și producția cu impact redus sunt aspectele pe care se bazează moda sustenabilă. 

  1. Înveți o abilitate nouă

Cusutul este o abilitate atât de practică pe care trebuie să o ai în arsenalul tău de talente. Mai ales dacă ești o tânără pasionată de modă, studentă la arte sau o mamă care vrea să creeze lucruri pentru copiii săi, învățarea unor tehnici de cusut la mașină o să-ți prindă extrem de bine.

  1. Faci parte dintr-o comunitate 

Să faci parte dintr-o comunitate, unde să întâlnești oameni pasionați de același lucru ca și tine, cu aceleași interese, nu poate fi decât absolut minunat. Într-o astfel de comunitate vei întâlni oameni grozavi și vei dezvolta prietenii care provin din pasiunea reciprocă pentru cusut. 

  1. Te relaxezi

Există cercetări care susțin că arta cusutului cu tot ce implică ea este benefică pentru creierul uman. Multe persoane care își fac propriile haine la mașina de cusut afirmă că procesul de lucru le relaxează. Când ești complet absorbit de o activitate încât nimic altceva nu pare să conteze, simțul timpului dispare. Te uiți pe tine însuți. Te simți parte din ceva mai mare. Specialiștii spun că atunci când cineva începe să creeze, existența lui în afara acelei activități devine „suspendată temporar”.

  1. Pur și simplu… te distrezi 

Cel mai important lucru atunci când îți coși singură hainele este că te vei distra. Într-adevăr există o doză mare de satisfacție la finalul proiectului, însă pe tot parcursul procesului te vei distra testând, probând și descoperind multe lucruri noi. 

Dacă nu ai încercat încă să coși la mașina de cusut, să începi să coși haine poate fi foarte motivațional. Alege proiecte simple și lasă-te purtată de imaginație!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *