Ce lucruri pentru copii poți face la mașina de cusut: 7 proiecte pentru începători

Ce lucruri pentru copii poți face la mașina de cusut: 7 proiecte pentru începători

Motivul pentru care foarte multe mămici aleg să-și cumpere prima mașină de cusut este venirea pe lume a copiilor. Motivele sunt diverse și bănuim că dacă ai ajuns aici, pentru a citi acest articol, le cunoști sau îți dorești același lucru: vrei să creezi hăinuțe sau obiecte pentru pătuț gândite de tine, vrei să transformi hainele care rămân mici mult prea ușor, vrei să confecționezi jucării sau decorațiuni simpatice pentru camera copilului, îți dorești să-l susții în visurile lui frumoase și să-i coși costume de eroi sau pentru serbările de la grădiniță sau școală.

Ai ajuns în locul care trebuie, pentru că ne pricepem foarte bine la două lucruri: mașini de cusut și idei de proiecte pentru începători. Dacă vrei să creezi hăinuțe, atunci cel mai înțelept sfat este să alegi tipare de croitorie pentru copii, mai ales dacă ești la început de drum. Pentru alte lucruri, nu ai nevoie de cursuri de specilitate, ci mai degrabă să urmărești eventual tutoriale sau și mai bine să testezi. Dacă vei începe cu proiecte simple, de exemplu cearșafuri pentru pătuț sau pernuțe pentru camera copilului, probabilitatea să greșești este foarte mică. În plus, de ce să nu recunoaște, uneori exact acele mici ”defecte” fac produsul să aibă o poveste în spate, de care ne vom aminti cu drag peste ani.

Așadar, bănuind că ai deja o mașină de cusut, în cazul în care nu ai deja îți propunem să arunci un ochi pe acest articol despre Cum aleg prima mea mașină de cusut? Ghidul începătorului în croitorie (link blog către acest articol), iată ce lucruri minunate pentru copii poți face:

  1. Decorațiuni pentru camera copilului

Când vine vorba de decorațiuni pentru camera copilului, crede-ne că expresia ”the sky is the limit” se aplică perfect. Pentru că ai posibilitatea să creezi o mulțime de lucruri pentru camera copilului. În primul rând, cel mai simplu proiect la mașina de cusut este lenjeria de patuț sau pat, perdeluțe sau draperie pentru fereastră, apoi pernuțele sau o pernă mai mare pe care copilul să stea direct pe podea. Mai apoi, odată ce ai căpătat experiență poți trece la pătură patchwork sau quilt pentru pat, coșuleț baby nest, organizator cu buzunare pentru reviste, cort și tot ce crezi că ar fi util în camera copilului.

  1. Bavețele pentru bebeluși

O mămică de bebeluș știe că diversificarea este unul dintre cele mai provocatoare experiențe. Mâncarea din mâna și gura unui bebeluș nu ajunge doar pe hăinuțe, ci peste tot în jurul lui. Dacă vrei să nu-și păteze hainele, cea mai bună soluție este să ai cât mai multe bavețele. Le poți confecționa singură foarte ușor din materiale moi, iar dacă vrei să faci o economie în bugetul familiei te poți folosi de hăinuțele rămase mici al cărui material îl poți refolosi pentru aceste bavețele.

  1. Șorțuri de pictat

Șorțul de pictat sau de bucătărie îl poți confecționa din orice orice fel de material, poate fi un produs refolosit, ideea este să fie un bumbac rezistent și nu foarte subțire. Primul pas este să măsori copilul, ținând cont de câțiva centimetri pentru tiv. Nu ai nevoie de măsurători foarte exacte, pentru că vorbim de un șorț prins la spate cu un cordon, iar în zona gâtului de preferat este bine să mergi pe același principiu de prindere. Dacă vorbim de un șorț pentru o fetiță îi poți coase volane pentru a-l face mai simpatic, dacă vorbim de un băiat o idee ar fi să-i faci un buzunar mare în partea din față unde își poate ține ustensilele.

  1. Jucării: cărți senzoriale

În funcție de vârsta copilului, la mașina de cusut poți face o mulțime de tipuri de jucării. De exemplu, ultimul trend în materie de jucării pentru bebeluși sunt cărțile senzoriale din fetru. Modelul acestei cărți depinde de preferințele copilului, ideea este să conțină cât mai multe elemente senzoriale, materiale cu texturi diferite sau care foșnesc, fermoare și capse, panglici, nasturi, cel mai simplu dacă ai nevoie de inspirație este să dai o căutare pe Pinterest și vei găsi o mulțime de modele de cărți senzoriale din care te poți inspira.

Dacă este bebeluș poți face jucării pufoase, păpuși pentru degete, iar dacă este ceva mai mare și are povești preferate sau personaje din desene preferate poți coase marionete pentru un teatru de păpuși sau jucăria cu modelul preferat, tip pernă.

  1. Săculeți pentru jucării

Unul dintre cele mai simple proiecte de croitorie pentru începători sunt săculeții de depozitare. Alege materiale rezistente, colorate sau cu imprimeuri vesele, care să se potrivească cu camera copilului și pur și simplu creează pătrate mari cărora le lași un spațiu în partea de sus pentru a băga șireturi. Dacă vrei un săculeț inedit te poți folosi de blugii vechi ai copilului,, pe care îi poți tăia în bucăți mici, tip patchwork, și poți crea săculeți unici… care vor păstra cu ei amintiri prețioase.

  1. Costume de carnaval sau serbare

Pelerina lui Batman, masca lui Spiderman, scufița roșie sau rochia din Albă ca Zăpada, știm cât de diverse sunt dorințele copiilor. Poți fi alături de povestea lor în modul cel mai frumos posibil: susținându-le visurile cu costumele personajelor preferate. Dacă ai o mașină de cusut, cel mai simplu este să apelezi la tipare de croitorie. De exemplu, dacă fiica ta o adoră pe Elsa din filmul pentru copii Frozen, ai nevoie doar de acest tipar de costum carnaval Frozen.

  1. Haine pentru copii

Aici, paleta de idei, bănuim că îți dai seama, este foarte largă. Fetiță sau băiat, bebeluș sau copil de câțiva ani, școlar sau tânără domnișoară, poți crea de la cele mai simple costumașe de vară la rochia pentru balul de absolvire. În plus, când vine vorba de copii, știm cu toții cât de repede cresc, așadar cu ajutorul unei mașini de cusut poți veni cu trucuri de lărgire sau lungire a hainelor rămase mici.

Suntem alături de tine în această frumoasă călătorie în lumea magică a croitoriei și te ajutăm cu mașini de cusut și cu tipare de croitorie pentru ca ideile tale creative și dorințele copiilor tăi să devină realitate!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *