Cum înveți copiii să coasă de mână sau la mașina de cusut

Cum înveți copiii să coasă de mână sau la mașina de cusut

Ești o croitoreasă profesionistă sau o croitoreasă care coase din pasiune și îți dorești să-i înveți pe copiii tăi o abilitate care se poate transforma într-o afacere de viitor? Sau pur și simplu vrei să-i oferi fiicei sau fiului tău o ocazie de a-și crea propriile haine și să renunțe măcar din când în când la gadgeturi? Ai ajuns la locul potrivit.

Să-i înveți pe copii să coasă, manual sau la mașina de cusut, poate fi distractiv, dar și provocator. Trebuie să știi exact cum să te conectezi cu copiii și cum te faci înțeleasă. Nu explica prea repede, nu folosi mulți termeni complicati și adu mereu în atenție riscul de accidente.

Să-ți înveți copilul să coasă acasă este foarte incitant, copiilor le place să experimenteze și să încerce lucruri noi. Cu toate acestea, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a începe.

Este cusutul un bun hobby pentru copii?

Cusutul este un hobby foarte plăcut. Când vine vorba de industria textilă, cusutul este cea mai bună abilitate pe care o poți avea. Dacă poți coase, poți cuceri și schimba orice țesătură și orice piesă vestimentară.

Cusutul prezintă, de asemenea, beneficii pentru sănătate. De la relaxare la stimularea creierului, cusutul antrenează răbdarea și perseverența. Este o abilitate completă, care presupune atât creativitate, cât și îndemânare. Și să nu uităm că dacă practici suficient, cusutul se poate transforma dintr-un hobby într-o afacere.

La ce vârstă poate un copil să învețe să coasă?

Un copil poate învăța să coasă manual de la 6-7 ani. Depinde bineînțeles de fiecare copil în parte, cât de ușor folosește uneltele de cusut și urmează instrucțiunile. Așa îți poți da seama că este pregătit să învețe să coasă.

Pentru copiii cu vârsta sub 10 ani, este mai bine să rămâneți la cusutul manual. Oferă-le bucăți mici de material pe care le pot ține bine în mâini și ghidează-i despre cum trebuie folosit acul. Au nevoie să testeze și să experimenteze cât mai mult.

Copiii de peste 11-12 ani, au mai multă forță și îndemânare. De asemenea, au o mai bună înțelegere a măsurilor de siguranță. Aceasta înseamnă că pot poți lua în considerare și o mașină de cusut.

Explică-le care sunt regulile de bază, cum se folosește mașina de cusut în siguranță și supraveghează-i de fiecare dată când vor să o folosească. Mașinile de cusut moderne din ziua de azi sunt ușor de folosit, intuitive, vin cu o mulțime de cusături și funcții specifice, astfel încât cusutul va deveni o activitate distractivă și satisfăcătoare.

De ce este important cusutul pentru copii?

Copiii sunt în mod natural curioși și foarte creativi. Când își doresc să creeze ceva nou, nu se gândesc doar la cum arată, ci și cum să facă acest lucru și care ar putea fi scopul acestuia.

Așa că atunci când vine vorba de cusut, nu ar trebui să te surprindă că îi va plăcea enorm să folosească mașina de cusut computerizată pentru diferite proiecte: costume de carnaval, modificarea hainelor personale, crearea hainelor pentru păpuși etc.

Așadar, iată principalele motive pentru care fiecare copil ar trebui să învețe să coasă:

  • Dezvoltă răbdarea

Nimic nu te învață să ai mai multă răbdare decât atunci când încerci să faci cusătura corectă. De aceea, cusutul este un hobby grozav care va învăța copilul să aibă răbdare. Ei vor învăța să gestioneze situațiile cu calm și să rezolve problemele cu multă concentrare.

  • Încurajează creativitatea

Pentru a încuraja creativitatea copiilor, permite-le să aleagă tiparul de croitorie/modelul, culorile aței și țesătura pe care doresc să le folosească. Cusutul le oferă un spațiu pentru a fi creativi.

  • Dezvoltă abilitățile motorii fine

Cusutul este o modalitate excelentă de a încuraja dezvoltarea abilităților motorii fine la copii. Actul de a coase necesită coordonarea degetelor și a mâinilor, ceea ce îi ajută pe copii să dezvolte capacitatea de a se controla în timp ce lucrează la un proiect. Acțiunea de a înfila ață pe ac necesită de asemenea o coordonare excelentă mână-ochi, abilități necesare în scrisul de mână.

  • Oferă oportunități de carieră viitoare

Arta cusutului este o abilitate valoroasă care le permite copiilor să se bucure de procesul creativ, să dezvolte abilitățile motorii fine, să își îmbunătățească concentrarea și să învețe cum să lucreze cu mâinile. Acest lucru îi poate ajuta să devină mai independenți și mai automotivați.
Mai mult decât atât, cusutul deschide multe oportunități de profesie pentru copii în viitor, indiferent dacă doresc să își deschidă un atelier de croitorie, să fie designer de modă sau chiar designer de interior.

  • Reduce timpul de utilizare a ecranelor

Foarte mulți copii și tineri petrec timp îndelungat pe ecrane și social media. Cusutul este o modalitate excelentă de a-i îndepărta pentru o vreme de aceste ecrane. Îi ajută să se concentreze și să creeze un produs cu propriile lor mâini.

În concluzie, cusutul este o abilitate valoroasă pe care copiii și tinerii o pot învăța de timpuriu, deoarece îi ajută să-și dezvolte o serie de abilități importante în dezvoltarea cognitivă și motorie. Faptul că vor construi ceva de la zero cu propriile mâini le creștere stima de sine și încrederea în propriile forțe. 

Când începeți un proiect de croitorie nou, este important să alegeți tipare care se potrivesc vârstei și nivelului de experiență al copilului. Proiectele simple, cum ar fi o geantă tote sau o eșarfă, sunt perfecte pentru începători la mașina de cusut și vă vor ajuta să îmbunătățiți tehnica. Pe măsură ce copilul câștigă mai multă experiență, puteți trece la proiecte mai complexe.

Pe cusutsibrodat.ro veți găsi o gamă variată de mașini de cusut potrivite pe diferite niveluri de experiență. Suntem la un click distanță să vă dăm o mână de ajutor pentru a face cea mai bună alegere!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *