7 pași pentru a-ți planifica o cameră de cusut ideală

7 pași pentru a-ți planifica o cameră de cusut ideală

Camera de cusut este locul unde ideile prind viață, iar țesăturile se transformă în articole de modă excelente. Fiecare croitor, profesionist sau pasionat de cusut, are nevoie de o cameră de cusut desemnată exclusiv acestei activități pentru ca procesul de lucru să se desfășoare în cele mai optime condiții, iar accesoriile de croitorie și mașina de cusut să fie mereu în siguranță. 

Mai mult, cusutul ca hobby sau ca activitate generatoare de venit, implică existența unei camere în care să poți păstra tot ce e nevoie pentru a-ți planifica proiectele, un loc pentru stocarea materialelor, instrumentelor de lucru și pentru accesorii de croitorie

Deși modul în care aranjezi spațiul este o chestiune de preferință, camera de cusut ar trebui să fie bine organizată dacă dorești să îți optimizezi timpul de cusut, să te simți confortabil și relaxat în timp ce lucrezi, iar decorarea ei să-ți dea un plus de motivație. 

Cu sfaturile din acest articol suntem convinși că vei reuși să ai camera perfectă de cusut. Iată așadar de ce e bine să ții cont:

  • Alege camera pe care o vei folosi ca și cameră de cusut

Dacă ai o cameră în plus în casa unde locuiești, aceasta poate fi spațiul perfect pentru camera de cusut. Nu trebuie să fie foarte mare, dacă singura persoană care o folosește ești tu. Dacă te gândești la un atelier de croitorie pe viitor și la un colabolator care să te ajute, atunci ai nevoie de un spațiu mai mare pentru aranjarea mesei de cusut și a zonelor de depozitare. 

Ar trebui să aibă pereții liberi pentru a putea să instalezi rafturi sau dulapuri. De asemenea, ar trebui să decizi unde pui prizele electrice pentru mașina de cusut, mașina de brodat sau surfilat, corpuri de iluminat, pentru a avea acces ușor la ele. 

Dacă nu dispui de o cameră foarte mare poți cumpăra o masă pliabilă pe care să o poți strânge atunci când nu o utilizezi. Important este ca totul să fie concentrat într-un singur spațiu, care să îți permită nu numai să îți organizezi consumabilele și mașinile, ci și să simți că ai propriul loc pentru a te putea concentra la ceea ce faci.

  • Determină ce echipamente și mobilier ai nevoie pentru camera de cusut

Nu trebuie să cumperi sau să faci pe comandă mobilier nou pentru camera de cusut. Planificarea camerei de cusut nu trebuie să fie costisitoare dacă nu vrei să faci o afacere din croitorie sau nu dispui de un buget pentru investiție. 

Ai nevoie de o masă sau de un birou poate pe care nu-l mai folosesc copiii tăi. Vei avea nevoie, de asemenea, de o masă de tăiere la care ar trebui să ai acces din mai multe părți și o masă de călcat pentru proiectele tale. Pentru spațiile mici, caută obiecte cu multiple funcționalități. Și, desigur, nu uita să incluzi un spațiu de depozitare pentru resturile de proiect, reciclarea și un coș de gunoi.

  • Fă schița camerei de cusut

Odată ce ai determinat dimensiunea camerei, mobilierul și echipamentul pe care îl vei plasa în cameră, înainte de a te apuca de amenajarea acesteia, fă o schiță a camerei pe hârtie. Trasează măsurătorile mobilierului și echipamentului, luând în considerare atât mașina de cusut, cât și materialele pe care le folosești cel mai des. 

Dacă ai norocul să ai o cameră de cusut mare, poți plasa masa de lucru în centrul camerei. Acest lucru îți permite să ai acces și să lucrezi cu ușurință în jurul ei. Gândește-te la cele mai importante activități pe care le vei face aici. Marchează locurile pentru zonele de tăiere, cusut, călcare și depozitare.

  • Asigură o iluminare bună

La proiectarea unei camere de cusut este important să te asiguri că iluminarea este bună. Vei fi mai inspirat și mai eficient dacă lucrezi într-o cameră de cusut bine luminată. 

Poate fi lumină naturală sau o lampă sau mai multe, amplasate în zona de lucru. Lumina naturală este cea mai bună pentru cusut, mai ales dacă lucrezi cu țesături întunecate. 

  • Planifică bine spațiul de depozitare

Una dintre cele mai mari provocări este configurarea spațiului de stocare, în special a tuturor instrumentelor și consumabilelor auxiliare. Cea mai simplă rezolvare este să cauți soluții inteligente de depozitare pe verticală.

Este posibil să ai echipamente și obiecte pe care dorești să le ascunzi atunci când nu sunt utilizate. Acest lucru trebuie inclus în planificarea spațiului de stocare pentru a folosi dulapuri cu uși. Poate fi vorba de lucruri pe care le folosești rar sau poate de unele pe care vrei să le ții ascunse. Utilizează containere cu etichete și borcane pentru o mai bună organizare sau cutii pentru țesături care vin într-o varietate de culori din care să alegi. 

Un perete de dulapuri cu sertare este o modalitate foarte bună de a stoca țesături pliate care sunt organizate într-un mod care să-ți fie cât mai ușor. În acest fel, elementele vor fi ascunse, dar ușor accesibile. Nu depozita niciodată țesăturile în lumina directă a soarelui, deoarece expunerea prelungită ar putea face să se estompeze culorile.

De asemenea, păstrează un loc pentru instrumentele de cusut mici și esențiale, astfel încât să poți ajunge la ele cu ușurință. Etichetează și stocheză instrumentele pe care le utilizezi ocazional, astfel încât să le poți localiza atunci când este necesar. Trebuie să decizi ce accesorii de croitorie trebuie să le ai mereu la îndemână. Din moment ce utilizezi frecvent aceste lucruri, accesibilitatea este principala preocupare. Depozitarea clară este o modalitate ideală de organizare a acelor, boldurilor, bobinelor cu ață etc. 

  • Decorează pereții

Dacă dorești să îți pictezi camera de cusut sau să aplici tapet pe pereții săi, reține că acestea trebuie să fie culori plăcute care să aibă un impact pozitiv asupra stării tale de spirit. Există culori care te ajută pentru concentrare si creativitate. 

Albastrul și verdele sunt culori reci, ceea ce ar putea fi o alegere bună dacă dorești să inspiri calm în timpul orelor de cusut. Roșul, portocaliul și galbenul sunt culori calde care au puterea de a-ți da energie. 

  • Personalizează-ți spațiul

Pentru că vei petrece mult timp în această cameră e cazul să îți pui amprenta personală. Fă din camera de cusut un spațiu confortabil, astfel încât să te simți bine atunci când coși. Utilizează perne pentru a face camera mai confortabilă și primitoare. Alege un scaun comod care să prevină durerile de spate dacă lucrezi ore în șir prelungite. 

Scaunul de cusut ar trebui să îți permită să stai confortabil atunci când lucrezi fără a te apleca înainte sau a ajunge greu în sus. Cel mai bun scaun este cel reglabil pentru a obține mai multă marjă de manevră.

Poți să îți exerciți creativitatea atunci când începi decorul camerei de cusut. De exemplu, aranjează un perete sau un panou de inspirație. Pe acest perete sau se pot afișa orice fel de materiale care te inspiră. Pot fi proiecte pe care le-ai făcut deja sau idei de viitor, o carte / revistă, sau unele resturi de țesaturi și panglici, sau doar ceva care să îți îmbunătățească motivația de a lucra și de a face proiecte frumoase. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *