DA, și bărbații cos. Ghidul croitorului începător

DA, și bărbații cos. Ghidul croitorului începător

În ciuda oricăror presupuneri care ar putea exista despre meșteșuguri, cusutul nu este o activitate care este exclusivă unui gen. Primii croitori au fost bărbații, mulți designeri de modă celebri sunt bărbați și mulți tineri lucrează în ziua de azi în domeniul croitoriei și se ocupă de proiecte de cusut, iar partea frumoasă este că sunt foarte buni în ceea ce fac.

Nu există niciun motiv să considerăm că o mașină de cusut este o unealtă pe care femeile să o stăpânească mai bine. În definitiv, inventatorii lor au fost bărbați, deci au înțeles foarte bine utilitatea și modul de funcționare. Ca orice altă abilitate dobândită, bărbații care vor să devină croitori, designeri vestimentari sau pur și simplu să coasă vor trebui să exerseze perfecționarea artei de a obține cusături impecabile.

Așadar, dacă ești începător în domeniu, înainte de a coase, este esențial să înțelegi cât mai multe lucruri despre mașina de cusut, ce cusături poți face și cum poți coase diferitele tipuri de materiale, pentru a profita la maximum de fiecare proiect și pentru a obține rezultatele mult așteptate.

Deci, pentru început este important să cunoști ce accesorii de cusut ai nevoie pentru a coase, care sunt abilitățile cele mai importante și ulterior cu ce proiect poți începe pentru a căpăta încredere.

Accesorii de cusut esențiale pentru începători

Cusutul este una dintre cele mai accesibile meșteșuguri de încercat și poți începe cu accesorii de croitorie de bază. Pentru cusut manual există truse de cusut de bază pentru a repara hainele rapid.

Cu toate acestea, dacă vrei să faci mai mult decât să repari niște șosete găurite sau să coși un nasture desprins, atunci o idee bună este să îți cumperi o mașină de cusut pentru a începe să creezi cu adevărat proiecte de croitorie.

Deci, de ce ai nevoie pentru a începe să coși? În primul rând ai nevoie de o mașină de cusut. Mai apoi, aceste accesorii de croitorie sunt suficiente pentru a crea mici articole vestimentare sau decorațiuni textile pentru casă:

  • Ace
  • Ață
  • Bolduri sau cleme de prindere
  • Foarfecă de croitorie
  • Metru de croitorie
  • Marker sau creion de croitorie
  • Ripper cusături – folosit pentru extragerea aței de la cusături greșite sau însăilări. 
  • Țesături diferite (bucăți de materiale pentru testare)

Abilitățile de bază de cusut

Când înveți să coși pentru prima dată, se poate simți ca și cum ai multe de aflat, dar avem o mulțime de articole despre cusut pentru începători, care să te ajute să începi. Găsești aici pe blogul CusutsiBrodat o serie de alte articole despre cum să înveți să coși, cum să lucrezi cu anumite tipuri de țesături și sfaturi despre cum să alegi cea mai bună mașină de cusut pentru tine.

Începe prin a învăța cusătura de bază, dreaptă – o abilitate esențială pentru orice croitor începător. Înainte de a începe să faci un model, este o idee bună să verifici ce tip de țesătură ar trebui să folosești pentru tiparul de croitorie dorit pentru a ieși așa cum te aștepți.

Care sunt abilitățile de bază pentru un bărbat care învață să coasă? Uite ce ar trebuie să știi să faci:

Care este cel mai ușor lucru de cusut pentru începători?

Dacă ești începător în cusut, probabil că te întrebi: Ce ar trebui să învăț mai întâi să cos? Poate fi tentant să te arunci imediat într-un proiect ambițios, dar cel mai bine este să începi cu ceva mic sau simplu și să te îndrepți treptat către proiecte mai complicate.

Unul dintre primele lucruri pe care majoritatea croitorilor vor învăța să-l facă este ceva simplu, cum ar fi o față de pernă. Acesta este un proiect grozav de încercat, deoarece îți permite să exersezi abilitățile de bază de cusut și să îți creezi primul proiect foarte repede. Fețele de pernă au o formă simplă de cusut și este puțin probabil ca vreo eroare să fie observată.

În concluzie, orice bărbat care vrea să învețe să coasă ar trebui să uite de stereotipuri și să-și urmărească pasiunile. Bărbații se pot bucura de numeroasele informații disponibile online. Adevărul este că baza croitoriei nu este atât de diferită de tâmplărie, deoarece cusutul înseamnă și măsurarea, tăierea și construcția unui proiect. Fiecare bucată de țesătură este o provocare unică pentru care ai nevoie de propriile soluții, un fel de inginerie la scară mică.

Așadar, achiziționarea primei mașini de cusut este o alegere importantă, deci este important să cercetezi și să citești recenziile înainte de a face acest pas. Dacă ai nevoie de ajutor nu ezita să ne scrii sau să explorezi unul dintre articolele noastre despre cum poți alege prima mașină de cusut.

Ești unul dintre cititorii noștri bărbați sau cunoști un bărbat care coase? Îi poți recomanda acest articol sau blogul nostru pentru a-l ajuta în demersul lui creativ.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *